Ватерполиста Андрија Прлаиновић: Освојене медаље у Рију нису резултат програмског улагања државе у спорт

Српски ватерполиста Андрија Прлаиновић критиковао је однос државе и медија према овом спорту, после златне олимпијске медаље у Рио де Жанеиру.

prlainovic

Србија је у суботу први пут у историји освојила олимпијско злато, победом над Хрватском са 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) у финалу.

„Делфини“ су сада званични европски, светски и олимпијски шампиони, као и прваци Светске лиге, а у нашем власништву је и последњи одигран Светски куп.

Међутим, ситуација је у клупском ватерполу је катастрофална, клубови једва живе, а на питање новинара РТС шта је потребно да би се они вратили на старе стазе, Андрија је имао спреман одговор.

„Није тренутак да се сад прича о томе, али ви новинари и медији у Србији, крените слободно већ од прекосутра. Знате све добро, шта је потребно спорту, не морамо ми спортисти да се замерамо политичарима, министрима и врху државе. Ви добро знате шта је потребно спорту“, рекао је Прлаиновић.

Он је казао да медији имају велику улогу и да успеси српских спортиста у Рију нису резултат планског и програмског развоја.

„Ових осам или девет медаља овде (на ОИ у Рију) нису резултат програмског улагања у спорт, нису производ системског улагања. Знамо да у Србији практично више нема професионалних ватерполо клубова, сви су пред стечајем. Немам шта да додам на то. Ви сте они који контролишу шта ће се појављивати у медијима“, истакао је играч Солнока.

Колега са националног сервиса покушао је да му каже како је та кућа на све начине покушавала да промовише и пружи медијску пажњу ватерполистима, када га је златни репрезентативац накратко прекинуо.

„Уопште није питање медијски третман репрезентације, него спорта. Надам се, тачније уверен сам да ће се то поправити од сада. Ми смо са своје стране урадили што смо могли“, закључио је Прлаиновић.

(Б92/НСПМ, 21. 8. 2016)

Владина Канцеларија за сарадњу са медијима: Премијер ће одговорити на лажи о улагању у врхунски спорт

Из владине Канцеларије за сарадњу са медијима је саопштено да ће премијер одржати у понедељак конференцију за медије.

Наведено је да ће се Александар Вучић обратити новинарима и грађанима Србије поводом анализе економских резултата и мера које ће предузети Влада Србије, као и очувања регионалне стабилности.

„Премијер ће одговорити и на многе лажи и неистине које су поводом улагања државе у врхунски спорт, последњих дана у јавности износили поједини политичари и неки медијски посленици”, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Обраћање премијера заказано је у 18:00 часова у Прес сали Владе Србије.

(Танјуг/НСПМ, 22. 8. 2016)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар