Гугл „вратио“ Високе Дечане на праву локациjу

Tоком jучерашњег дана манастир jе на Гугл мапама био „премештен“ на локациjу код Лесковца, више од 200 километара источно од места где се заиста налази, али када се сада у претрази Гугл мапа укуца „манастир Високи Дечани“, апликациjа аутоматски упућуjе на локациjу код Пећи.

gugl-decani

Tакође су враћене и фотографиjе манастира.

На ову грешку jуче jе упозорио на Tвитеру игуман Високих Дечана отац Сава Jањић.

(Танјуг/Њуз фронт, 24. 7. 2016)

Гугл казнио Манастир Високе Дечане због посете руског амбасадора Чепурина?

На свом ФБ профилу игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић објавио је следећа обавештења и молбу

decani-gugl

Jуче послије посете његове екселенције амбасадора Руске Федерације у Београду, Александра Чепурина, Високим Дечанима манастир је скинут са Гугл мапа.

Уместо манастира појавила се ознака хотела „Kalaja e Decanit“. Заједно са ознаком за манастир нестале су бројне фотографије које су биле везане за ову локацију.

13734964_1379640985383369_3

Када се на Гугл мапама потражи „Visoki Dečani Monastery“ добија се непостојећа локација у околини Лесковца, 200 км источно од Дечана. Ово је веома проблематично јер су прва референца за многе посетиоце манастира Гугл мапе и овом провокацијом се отежава посета овом УНЕСКО споменику светске културе.
На Гугл мапама за манастир Високи Дечани било је везано много сјајних фотографија. Све су сада избрисане. Порука од Гугл мапа априла ове године са потврдом о рекордној посети фотографијама манастира.

Молимо све људе добре воље да пишу Гуглу (опција feedback, Google maps) и да траже да се манастир Високи Дечани упише на својој оригиналној локацији.

Приредио: Предраг Зликовац


ИЗМЕНА: Овај чланак је промењен 24. 7. 2016. у 14:27  – додата је цела прва вест о „враћању“ Манастира на Гугл мапе.

Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-80LCategories: Моба

Tags: , , ,

1 reply

Оставите коментар