Драган Петровић: Да се ја питам – прекинути пузање ка ЕУ

Др Драган Петровић

Др Драган Петровић

Да ли Србија треба да настави пут ка ЕУ, без обзира на све више околности које говоре супротно?

ЕУ је у вишедимензионалној кризи. Србија, поред свих других разлога да прекине са испуњавањем све већег броја услова у том правцу, има и два уникатна разлога да одустане од испуњавања понижавајућих захтева Брисела: морали бисмо да се одрекнемо Косова и Метохије и изгубимо повлашћени трговински уговор са Русијом који само наша земља има у Европи са Руском Федерацијом. Поред тога излазак Велике Британије из Уније додатан је доказ велике кризе ЕУ.

Притисак Брисела поводом мигрантске најезде (реадмисија и протеривање миграната из чланица Уније ка Србији и Балкану), као и кооперативан однос власти у Београду стварају амбијент за мигрантски проблем на нашим просторима, рачунајући да прихватање поданичког споразума о реадмисији у пракси доводи до испоручивања Србији Рома и Албанаца, укључујући и оне који нису пореклом одавде.

Брисел намеће и неолиберални модел, укључујући и штедњу која тешко погађа све земље које примењују овај концепт, а Србија га примењује већ деценију и по иако није чланица Уније – све захваљујући компрадорском делу елите у Београду.

Ако власти у Београду наставе безалтернативни пут ка ЕУ, сходно катастрофалном споразуму ССП, од 2017. године Србија ће морати да продаје земљу странцима, што ће довести до тога да преостало земљиште и оранице директно пређе у руке страних држављана.

Дакле, набројани разлози су више него довољни да се прекине са пузањем Србија ка ЕУ.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Због блокаде медија која сама по себи негира демократију у пракси, јавно мњење је ускраћено за разматрање алтернативе и разлога за прекидање даљег пузања ка ЕУ. Овде доносимо неколико видео записа на горњу тему

Проф. др Дејан Мировић и др Драган Петровић у емисији Истина на ТВ Коперникус 1

Др Санда Рашковић Ивић и др Драган Петровић на краљевачкој ТВ Мелос

Проф. др Слободан Комазец и др Драган Петровић разматрају новонастале околности са Унијом након изласка Велике Британије из ње


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7WJCategories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар