Звонко Михајловић: Стоп издаји Сиринићке Жупе

ПОЗИВ НАРОДУ СИРИНИЋКЕ ЖУПЕ НА БУНТ!

Звонко Михајловић

Звонко Михајловић

Сви смо сведоци да се увелико изводе радови на изградњи хидроцентрале на територији српског дела општине Штрпце. Радови се изводе на потезу Брезовица – Драјковце. Пројектом који се крије од грађана предвиђа се преузимање комплетног водотока реке Лепенац у дужини од 12 км који протиче искључиво кроз део који је настањен Србима, сем мањег дела у Доњој Битињи, који је мешовитог састава. Вода са реке Лепенац биће акумулирана кроз брану чији се радови навелико изводе а онда ће преко цеви великог профила бити преузета како би добила убрзање и могла да покреће турбине које ће се налазити на пет локација низводно све до Драјковца.

Овакав вид преузимања реке имаће далекосежне негативне последице пре свега за власнике њива и ливада а поготово за малињаке који представљају главни извор прихода бројних Српских породица. Друго, фекалије које се изливају у речно корито постаће извор бројних зараза јер воде неће бити. А о нарушавању екосистема, флоре и фауне да и не говоримо.

Стога, обавеза је свих нас да подигнемо глас против бахате и Приштини послушне општинске власти која је и дала дозволу за изградњу поменуте хидроцентрале која ће свакако бити у 100% власништву Албанаца и од које Срби неће имати апсолутно никакве користи.

Позивам све вас који волите нашу лепу Сиринићку Жупу, који се не мирите са самовољом појединаца општинских поданика у оба система власти да заједно подигнемо глас и јасно кажемо:

СТОП ИЗДАЈИ СИРИНИЋКЕ ЖУПЕ.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7HjCategories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар