Александар Вучић: Зашто бисмо трошили новац на референдум о приступању Србије НАТО

Председник СНС и премијер Александар Вучић (Фото: Дарко Ћирков/Политика)

Фото: Дарко Ћирков/Политика

Премијер Александар Вучић изјавио је синоћ да не зна чему би водио референдум о приступању Србије НАТО-у, будући да је Србија војно неутрална држава.

„Зашто бисмо трошили новац, само да би неко могао да каже да смо велики хероји? То не доноси посао, то само уноси штету и више страсти и емоција и не би био одговоран потез за Србију“, рекао је Вучић на телевизији „Хепи“.

Он је навео да Србија има скупштинску декларацију о војној неутралности и да не разуме чему би водило расписивање референдума.

О том референдуму је говорио и председник Србије, а премијер каже:

„Веома поштујем председника Републике, али мој став је да не знам чему воде наметнута питања“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да грађане, са којима је разговарао широм Србије, не занима референдум о НАТО-у, већ како да дођу до посла и реше свакодневне проблеме.

Вучић је рекао и да се није стидео споразума са НАТО-ом који је недавно ратификовала Скупштина Србије и истакао да у њему нема ништа лоше.

Говорећи о предстојећој годишњици НАТО бомбардовања 24. марта, Вучић је рекао да ће она бити обележена у Варварину, где је погинула мала Сања.

„Наша намера је била да зато одемо у Варварин и да покажемо да су нам важне жртве и у Београду и у Батајници и у Варварину“, рекао је Вучић.

Он је навео да ће говор, који, каже, пише већ три ноћи, говорити о злочину чија је жртва био наш народ, али и о потреби да се окренемо будућности и да размишљамо о ономе пред нама.

Тај говор СНС-у неће донети политичке поене у изборној кампањи, уверен је премијер.

„Завршићемо у 14 сати манифестацију, а онда почиње пресуда Радовану Караџићу, за коју сам сигуран да ће бити 100 одсто негативно прихваћена од грађана Србије и биће тешко направити добру и правичну реакцију Владе. Радим на томе темељније и детаљније“, рекао је Вучић.

Он је такође истакао, поводом годишњице НАТО бомбардовања, да жели да се посвети томе да у будућности не буде нових жртава.

Полемишући о броју жртава које су тада страдале на Косову, Вучић је рекао да се оне мере хиљадама, а не стотинама.

„Мислим да се број жртава мери хиљадама а не стотинама, као што не мислим да се мери десетинама хиљада. За мене не постоји разлика између страдања српског цивила и српског војника јер су то невине жртве. Ми нисмо отворили паљбу ни на једну НАТО земљу и ничим нисмо изазвали НАТО агресију“, рекао је Вучић.

Прокоментарисао је и како би много било и да је страдало двоје људи.

rs.sputniknews.com

(Искра, 22. 3. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7j1Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Да, паре треба штедети и не трошити на референдум, да што више
    остане за ПАРАДУ ПЕДЕРА и финансирање НВО коje раде о глави
    држави Србији и србском народу!

    Драган Славнић

Оставите коментар