Мирољуб Дугалић: Тајни тајкун Славко

miroljub-dugalic

Мирољуб Дугалић

Можда Славко Јаношевић, власник Краљевачке телевизије, годинама у гаражи крије џип, можда кад борави у Краљеву не носи скупоцени сат и кајле?! Питање је и да ли у некој марини зими држи јахту, а у банци или испод душека чува позамашан износ новца и срачунато ризикује да га због мање зуба овде назову „креза”… Можда је, дакле, сасвим други човек, а ми то не знамо. Јер, вешто од укућана, рођака и суграђана у Краљеву скрива да је, уистину, „истакнути тајкун”. Или је у питању грешка, па је погрешно у њега уперен прст премијера Александра Вучића, на последњој конференцији за медије у којој је, у улози председника напредњака, одговарао на новинарска питања. Тако је на питање једне новинарке како коментарише злоупотребу деце у политичке сврхе у емисији „Вече са Иваном Ивановићем” рекао:

– Нисам то гледао, али јесам снимак једне тајкунске телевизије из Краљева, коју држи један истакнути тајкун. Доле се обрачунава с нашим људимa и тражи паре.

Одмах се та изјава по Краљеву прочула и кренуло пропитивање: „Је л’ оно, богати, Славко?”

Идентификован је тако што је његова телевизија у више наврата, стварно, емитовала прилоге о полемичним и иритирајућим изјавама једне напредњакиње о страначком запошљавању, о расподели новца за медије и то је, истина, два пута, пренела ТВ Прва у поменутој емисији.

– То што су ме прозвали за тајкуна у мојој кући изазвало је узнемирење а и смех, јер моје кћерке знају колико новца месечно могу добити за студије у Београду. Ми у Краљевачкој телевизији радимо уз застарелу опрему, немамо чак ни аутомобил, ја возим „форд транзит” 1990. годиште, немам скупоцени сат, ова јакна ми је стара две деценије, ето, сликао сам се и за српски Си-Ен-Ен без зуба. А, могу се сви уверити колико су нарасли моји дугови за грејање и комуналије… Новинари у овој телевизији имају плату 23.000 динара, али радимо, не подилазимо политичарима, држећи се оне Његошеве „Свак је рођен да једном умре, част и брука живе довијека” – објашњава Славко свој и телевизијски „тајкунски” статус.

Можда је премијер стварно погрешио, људи смо, свакоме се то може десити. Неки још нагађају да је, вероватно, мислио на неку другу телевизију, јер их у Краљеву има још три и све од локалне самоуправе, у оквиру пројектног суфинансирања, траже паре. Али, опет, само је, у последње време, прилоге Славкове телевизије преносила ТВ Прва, у емисији Ивана Ивановића…

Зато смо се распитивали да ли се иза Славка, који је јасно уписан као власник, крије неки Мирко… Но, он то баш аргументовано, као и многи други енергично одбацује, а понеки такву нашу пажњу усмеравају на друге овдашње медије.

Напослетку, за све је, заправо, крива нетранспарентност власништва медија, што је и премијера навело на могућу грешку и, ето, уместо неког Мирка узнемирило Славка, како је испало, до прекојуче тајног тајкуна…

(Политика, 26. 1. 2016)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6ZjCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар