ДСС: Суспендовати Бриселски споразум, а нове преговоре водити под окриљем УН

Једина реакција власти на дивљање албанских терориста у Гораждевцу, рафале испаљене на српске куће, рушење споменика жртвама НАТО бомбардовања, паљевину возила, јесте изјава председника Владе којом констатује стање, изражава очекивање да ће међународна заједница овај догађај да „озбиљно схвати“ и „наду да ће починиоци бити утврђени“.

dss-logo-490

Од Владе Србије се не очекује вербална осуда албанског тероризма и прогона Срба, нити изражавање наде у коректно поступање међународне заједнице, већ конкретни потези и мере којима се штите Срби на Косову и Метохији и интереси државе Србије.

Потпуна је бесмислица изражавати наду да ће међународна заједница да открије актере последњег  терористичког напада. Она то није учинила ни са починиоцима злочиначког стрељања српске деце у Гораждевцу, који се догодио пре дванаест година.

Од Владе се очекује да покаже одлучност, обрати се Савету безбедности УН, повуче све представнике Срба из институција тзв. Републике Косова и обавести високу представницу ЕУ за спољну политику Федерику Могерини да суспендује Бриселски споразум, прекида тзв. бриселски дијалог.

Влада је дужна да промени досадашњу неуспешну политику решавања питања Косова и Метохије и захтева да се будући разговори воде под окриљем Уједињених нација и по принципу „ништа није договорено, док се све не договори“, укључујући питање статуса КиМ.

Саопштење Демократске странке Србије

(Факти, 7. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6ESCategories: Преносимо

Оставите коментар