ЕФН разочаран изостанком шире медијске реакције на предлог да Косово постане члан Унеска

Евроазијски форум новинара (ЕФН) разочаран је чињеницом да Влада Републике Србије није предузела свеобухватну медијску акцију, поводом предлога да јужна српска покрајина постане пуноправан члан Унеска.

Фејсбук страница NO Kosovo in Unesco

Фејсбук страница „NO Kosovo in Unesco

Српски политичари до сада су се више пута оглашавали у водећим светским листовима. Евроазијски форум новинара сматра да је дужност српског државног руководства била да у утицајним дневним и недељним листовима, као и на телевизијским и радијским каналима и интернетским порталима, предоче свету аргументе Србије по овом питању.

Са жалошћу констатујемо да се огромни медијски ресурси и енергија троше на унутарстраначке размирице и препуцавања, уместо да на најважнијим светским језицима имамо у информативном смислу функционалан портал, посвећен стању на Косову и Метохији и српском виђењу овог проблема.

Евроазијски форум новинара сматра да би овакав пројекат било могуће остварити знатно мањим делом новца и енергије који се улажу у таблоиде, „ријалити“ програме и медијску борбу на унутрашњем плану.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-63pCategories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар