Папин „апостолски делегат“: Ватикан препознаје нову реалност на Косову

Приштински електронски медији преносе да се председник Скупштине Косова, Кадри Весељи, састао са апостолским делегатом Ватикана на Косову, Пољаком Јулијусом Јанусом.

Јулијус Јанус

Јулијус Јанус

Весељи и Јанус, који има дипломатско искуство у Словенији, Руанди и Мозамбику, разговарали су,поред осталог, о односима између Косова и Свете столице.

Како преносе медији, Весељи је изјавио да су Албанци „једини народ на Балкану који је сачувао римокатоличко хришћанство упркос свим потешкоћама”, додајући да је Света столица подржавала Косово нарочито током 1990-их под вођством Јанусовог земљака, папе Јована Павла II.

Јанус је изјавио да Света столица препознаје нову реалност на Косову и да подржава позитиван развој у земљи.

Весељи и Јанус су такође разматрали и питање чланства Косова у Унеску а председник скупштине је током разговора затражио подршку Ватикана.

Папски делегат је изјавио да је Света столица добронамерно примила заједничко писмо верских заједница Косова у коме се тражи подршка Ватикана.

(Факти, 29. 9. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5PXCategories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

 1. Коме веровати?
  Николић нам рече да ће Ватиканска столица остати чврста по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије. А ови „весели кадрови“ из приштинских медија то демантују. Можда је најбоље да сачекамо неку званичну изјаву Ватикана, шта је стварно Папин „апостолски делегат“ Јулијус **** изјавио.

 2. @Ненад
  Да ли је могуће, да постављате то питање? Поменути је продао веру за вечеру и Ви се сада питате, коме да верујете?

 3. @слободан млинаревић said:

  Могуће је, питањем се отвара а констатацијом блокира креативно мишљења
  Овде бих могао наставити, а да ли је стварно Томислав Николић продао веру за вечеру?

Оставите коментар