Никола Варагић: Да ли ће и антихрист устајати пре 6 и звати власника неке ружичасте телевизије?

Никола Варагић

Никола Варагић

Сав живот и делатност антихриста може се разматрати у три периода.

Први период антихриста (од дана његовог рођења па до тренутка његовог јавног иступања) протећи ће сакривено.

Други период његовог живота започеће његовим бучним иступањем у улози свесветског учитеља или „пророка“. Веома је могуће да ће он своју делатност започети у условима светског рата, када народи, трпећи све ратне ужасе, не буду видели никаква излаза из беде, јер ће све полуге за разрешење бити у рукама тајног друштва његових сарадника. Антихрист ће предложити најсрећнији пројекат са гледишта политичке и социјалне мудрости за разрешење светске кризе – у установи једнообразног политичког и социјалног уређења у целом свету.

Светска реклама о антихристу, као генијалном мислиоцу, новом вођи и спасиоцу народа, за најкраће време разнеће се, као гром, на све стране. У овом периоду своје делатности антихрист неће употребити никакво насиље и стараће се да задобије поверење и расположење људи према себи обманом и својом лицемерном и привидном маском врлина. Он ће доћи, „у таквом облику да би преварио све; доћи ће смирен, кротак, као непријатељ неправде (како ће сам говорити о себи), који се гнуша идола, ревнитељ побожности, добар, љубитељ сиромаха, веома побожан, постојан, према свима љубазан… Предузеће лукаве мере да свима угоди, да би га што пре заволео народ, неће примати поклоне, говориће гневно, показиваће сетно лице, али ће уљудном спољашњошћу обмањивати свет, док се не зацари. Разгласиће се призивни глас у људском друштву, који ће изражавати потребу за генијем над генијима, који би спровео материјални развој на виши степен и учврстио благостање на земљи“. Лицемерје антихристово у овом периоду биће такво да он у односу према хришћанима не само неће се показивати као њихов противник, него ће се чак показати као њихов покровитељ.

Трећи и последњи период антихристове делатности започеће његовим захватом светске власти у своје руке. Антихрист ће вешто да замени култ Богочовека Христа култом човекобога антихриста и захтеваће да му се људи клањају као Богу. Кад се дочепа светске власти, антихрист ће оштро да измени своје понашање. Уместо лицемерног и опрезног односа према људима, уместо привидног глумљења да жели добро својим противницима, он ће отворено да се претвори у непоштедног гонитеља хришћана, који не пристану да му се поклоне као Богу.[1]

Да ли ће и антихрист устајати пре 6 и звати власника неке ружичасте телевизије? Сигурно је да ће, поред сарадника из тајног друштва, за помоћника имати и неког гробара.

_______

[1] Протојереј Борис Молчанов: „Православно виђење Апокалипсе“, http://www.svetosavlje.org/


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5Fh



Categories: Српско православно стање

Tags: , ,

2 replies

  1. Ух Никола, свака част. Фантастичан текст.
    Као што то и бива од кад је света и века срби буду свему претходница, прођу кроз муке и изађу као победници. Ми свог антихриста проживљавамо сад као тренинг пред одлучујућу битку.

  2. @Хиперборејац

    Moжда сам требао да додам и: ”Свети Оци сматрају да главни узрок брзог и неразумног одушевљења људи антихристом лежи у одсуству духовног разума у њима и њиховог потпуног погружења у плотско (телесно) стање”.
    Ето разлога зашто и ријалитији пролазе у народу.

    У сваком случају, антихриста не могу да победе људи, то ће урадити Бог, са Другим доласком и силаском небеске војске.

    Ови наши нису толико јаки, можемо их победити сами, наравно уз малу Божју помоћ. Можда имамо времена, пре него што дођу последња времена, и да победимо нашег антихриста и да имамо (деценије или векове) за прави препород, па да правог антихриста сачекамо јачи, да му буде теже да превари већину, као што је то успео сада овај наш мали.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading