Вечерње новости: Епископ нишки Јован се „сели” у Шабац?

Синод СПЦ решавао статус епископа нишког Јована. Незванично сазнајемо да је владика шабачки Лаврентије понудио епископу Јовану да га замени у овој епархији, а да се он повуче у пензију

Епископ шабачки Лаврентије

Епископ шабачки Лаврентије

Синод Српске православне цркве, на седници одржаној у среду у Патријаршији, разматрао је будући статус епископа нишког Јована, пошто је готово извесно да неће остати на трону те епархије, где је наследио патријарха Иринеја.

Како „Новости“ незванично сазнају из кругова блиских Патријаршији СПЦ, епископ шабачки Лаврентије, иначе члан Синода СПЦ, понудио је, наводно, епископу Јовану да дође у Епархију шабачку, да га замени, а да се он повуче у пензију. Владика Јован се, како наводи наш извор, није изјаснио о том предлогу, али ако би се, којим случајем изјаснио „за“, благослов би морао да добије од „црквене владе“.

Епископ нишки Јован

Епископ нишки Јован

– Седница је прекинута и биће настављена у уторак – наводи наш извор. – У наставку владика Јован треба да изнесе сопствени предлог, као и да се изјасни о предлогу епископа шабачког Лаврентија, који је повлачење тражио на Сабору СПЦ пре неколико година, што црквени парламент није прихватио.

У круговима блиским епископу Лаврентију „Новостима“ је речено да „није тачно да је владика Лаврентије понудио своје место епископу Јовану, већ је реч о понуди да буде у Епархији шабачкој, док се његов нови статус не реши, ако напусти Епархију нишку“.

В. Митрић

(Вечерње новости, 26. 8. 2015)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5vhCategories: Преносимо

Оставите коментар