Однако: Не може се говорити о „српском геноциду” и подржавати „независно Косово”

odnako-logoПочетком 1980-их година Совјетски Савез је још увек управљао половином Европе и имао утицај на значајан део света. На власт су долазили постсовјетски режими у различитим деловима света. Стапале су се у јединствену песму све званичне изјаве њихових лидера. Међутим, при томе су се принципи и правила по којима је живела „црвена” половина планете губили, претварајући се у своју супротност. И у самом њеном срцу, а и на периферији, рађао се сасвим други систем, пише колумниста „Однако” Дмитриј Лекух.

Према његовим речима, чак и када се после седам година цео светски поредак променио, поједини још дуго нису могли да поверују да су те промене реалност. Како сматра, почетком 1990-их година многи мудри политиколози су били сигурни да је све што се догађа уствари реализација плана „лукавог” Кремља, који модернизује свој систем и поново осваја свет.

„Запад који и даље претендује на водеће место у економији и технолошком развоју претрпео је ʼморални неуспехʼ, сматра Лекух.

„Не може се говорити о ʼнеповредивости границаʼ и по реду рушити Југославију, Либију, Ирак. Не може се закључити комерцијални уговор о испоруци бродова, као што је то урадила несрећна Француска, а потом ʼзавлачитиʼ купца само зато што на тебе неко врши притисак. Не може се говорити о некаквој ʼнародној демократијиʼ и при томе из све снаге вршити притисак на премијера домовине европске демократије, како би он поништио одлуку о референдуму која није повољна за твоје банкаре. Не може се говорити о некаквој ʼборби против расизмаʼ и масовно, снагама људи у државној служби, убијати црнце и при томе забранити да се називају ʼцрнцимаʼ”, наводи аутор чланка.

„Не може се говорити о ʼгеноциду учињеном од стране Србаʼ и срамотно затварати очи на ʼнезависно Косовоʼ, које је сада само европска криминална енклава за трговину и производњу наркотика”, истакао је колумниста.

Он је додао да се због тога сада са сигурношћу може рећи да се догодило оно најстрашније: анулирање „западних вредности”: од људских права и неповредивости граница, до „финансијског рејтинга”. „Управо због тога и мудра Кина покушава да створи свој сопствени „модел”. Од крвавих борби ʼкипиʼ и исламски свет, а чак и ваше задње двориште, Латинска Америка”, закључује аутор текста.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 28. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5jTCategories: Преносимо

1 reply

  1. Људска права су једна цинична превара. И само су будале населе на њу. Сваком човеку од интегритета било је јасно да не постоје права, већ обавезе – 10 Божијих заповести и на крају свега – мало достојанства, вере, наде, љубави. Права су за лакоме, плахе и лакоме!

Оставите коментар