Ђакон Ненад Илић: Живети царски

djakon-nenad-ilicЖивети царски… Какве су данас, у време бљутаве поплаве кича, асоцијације на живот царева, краљева? И какав је јавни и скривени живот данашњих „демократски изабраних“ владара? Па и нас самих који узоре налазимо на медијској распродаји рекламних примера среће и испуњеног живота.

А ово је соба царице Александре, жене руског цара Николаја Другог.

carica-aleksandra

Наслов: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5jGCategories: Преносимо

2 replies

  1. Живети царски се не односи на „царице“, већ на ЦАРЕВЕ! А ова соба је скромна и сиротињска, већ самом чињеницом, да је кревет за једну особу. Као да иконе служе, да се „царица“ „царски“ забавља. Ненад нам је пружио задовољство са великим бројем текстова, али је овде потпуно омануо. Ваљда се занео „играјући се“ са фацебуком!? И он се примио на „технику“ са „демократског“ и протестантског Запада?

  2. @слободан млинаревић

    Требало би бити јасно да је ђ.Ненад само указао на то са кавом је скромношћу и побожношћу Царица Александра могла живети у приватности своје одаје која скоро да личи на отшелничку келију. Да бисте схватили висину људског достојанства дубину побожности и моралне чистоте Царске Породице, упознајте се прво са животом рођене сестре Царице Александре. Веома бурна и потресна историја, која не може а да не изазове поштовање. Молитве пред њиховим иконама ће доћи касније…

Оставите коментар