Вечерње новости: Покрету Двери прети раскол

Владан Глишић се са групом функционера не мири са избором Бошка Обрадовића за страначког лидера и већ је оформио „опозициони табор“ унутар те политичке организације. Глишић оспорава Статут Двери

Владан Глишић и Бошко Обрадовић (архивска фотографија)

Владан Глишић и Бошко Обрадовић (архивска фотографија) 

Озбиљан политички раскол прети да уздрма покрет Двери – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, Владан Глишић се са групом функционера не мири са избором Бошка Обрадовића за страначког лидера и већ је оформио „опозициони табор“ унутар те политичке организације.

Глишић оспорава Статут Двери и активно ће у наредном периоду инсистирати на његовој промени како би се вратило старешинско одлучивање и да би се смањила овлашћења страначког председника.

Део покрета који је против институције лидера, не искључује ни излазак из Двери уколико врх странке буде спутавао њихово деловање.

П. В.

(Вечерње новости, 29. 7. 2015)

Двери: Медијски написи показују да смо трн у оку садашње власти

Карактеристично је да су након истраживања јавног мњења које је пре неколико месеци показало раст подршке патриотском блоку Двери и ДСС медији оркестрирано кренули да информишу и спинују о проблемима и поделама у наше две политичке организације, а да пре тога месецима ништа није могло да се чује о нашим појединачним и заједничким опозиционим активностима против владајућег режима. Свакако из исте медијске кухиње.

Тако и ових дана поједини медији интензивирају писање о поделама у Дверима, јер су Двери трн у оку садашње власти. Двери вредно раде пуних 16 година, никада у Дверима није било подела, као што их ни сада нема, али неко је дао налог да се о томе говори како би се збунила јавност и убила нада многих бирача који у Дверима виде једину истинску опозицију и алтернативу овој власти.

Наша сарадња са ДСС и групом најистакнутијих српских интелектуалаца посебно смета властима јер ствара велику перспективу прављења једног снажног патриотског блока који би лако могао да постане једна од три најјаче политичке опције у Србији и тиме озбиљно угрози владајући режим. Зато се свакодневно пише о разним поделама међу нама, посебно у ДСС, али однедавно и у Српском покрету Двери.

Занимљиво је да пошто није било могуће наћи никакву истинску политичку поделу у Дверима на идејном и вредносном плану, да се онда пронашла прича о новом статуту наше политичке организације. На Оснивачкој скупштини Српског покрета Двери статут је усвојен са 90% гласова, а председник Покрета изабран практично једногласно, гласовима и оних који су били уздржани око новог статута. Дакле, ако у Дверима нема проблема – треба га измислити!

У Српском покрету Двери постоје различита мишљења о даљем развоју наше политичке организације која се налази у једној новој и сложеној фази и то је природно и нормално. Медијски написи о поделама у Дверима нас дефинитивно радују јер је то знак да сметамо и да је владајући режим у страху од надолазеће снаге Српског покрета Двери и Патриотског блока у целини.

Информативна служба Српског покрета Двери

(Србин.инфо, 30. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5iWCategories: Преносимо

15 replies

 1. Занимљиво је да је истовремено са овим саопштењем Двери, које се односи и на Вечерње новости, које “интензивирају писање о поделама у Дверима“, на сајту Двери постављен текст главног уредника Вечерњих новости на тему енглеске антисрпске политике.

 2. Глишић је Шешељ 21. века.

 3. @ prevrat
  Упоређивати Глишића са било ким је бесмислено. Ипак је Глишић ситна риба у политици. То и показује. Није изабран и сада је као борац за поштовање статута!! А оно што је још важније, све је то можда и потурање, које нема основа.

 4. @Слободан Млинаревић
  Варате се. Службе које се баве контролом политичких токова имају modus operandi који беспрекорно функционише па нема потребе да се мења. Ствари функционишу на следећи начин:
  Војислав Шешељ, бриљантни студент сарајевског универзитета докторира, постаје асистент и сукобљава се са Поздерцима… Бива отеран са универзитета, осуђен на затвор након кога се сели у Београд где неометано продаје књиге са антикомунистичком садржином. Почетком деведесетих и увођењем вишестраначја, оснива изразито антикомунистичку странку, прави перформансе изигравајући Булајићевог гибаничара што му доноси све већу и већу подршку међу Србима у Србији и српским земљама. Све под носем ДБ и пресвученог председника ЦКСКС Слопбодана Милошевића који једном приликом чак изјављује како му је војвода Шешељ омиљени опозиционар. Све што су та два другара радила, испало је на штету српског народа и имплицира да су снаге СКПЈ које су дрмале војном службом безбедности и савезним ДБ биле у праву када су тврдиле како је Југославија једини оквир у коме Срби могу постићи националне циљеве.

  Владан Глишић је хапшен од стране органа ДБ са непуних 18 година због „припремања оружане побуне“… Убрзо је пуштен, уписао је правни факултет, дипломирао и целу досадашњу каријеру направио у државној служби, у судовима и(ли) тужилаштву. Врло интересантно, знајући знајући на какве тешкоће код запошљавања наилазе „обични“ људи, они који никада нису спремали „оружану побуну против комунистичког режима“. Узгред, има ли један УДБаш да није био члан Партије?

  Од свог уласка у политику, Покрет Двери у коме је Глишић одувек важио као „број два“ бави се крупним речима и периферним стварима. Уместо да подрже конкретне људе који имају конкретне проблеме са безакоњем у земљи, уместо да притискају Уставни суд да се одреди према антидржавним актима које је усвојио парламент, Двери организују којекаква саборовања, трибине против геј парада, клечање у и пред црквама, анатемисање политичких противника и кукање како им народ не да власт да би показали шта знају. Такво понашање Старешинства довело је управо до онога што људи који контролишу политичку сцену желе да постигну – до општег утиска како су заправо сви исти, па нема смисла исцрпљивати се политичким активизмом.

  Нисам нарочито упознат са радом руководства Двери у последње време, али изгледа како међу њима има и правих родољуба који схватају да неко озбиљно опструише рад покрета, па су одлучили да ствари поједноставе и изаберу лидера који ће представљати покрет. Међутим, одмах се појавила опозиција која се залаже да ствари остану какве су биле – килаве, јалове и на ползу СНС и тајкуна.
  Ви наравно имате право да верујете у шта хоћете, али мени ово личи на рукопис Службе.

 5. @prevrat
  Dopao mi se vas komentar
  I meni se cini da je u Srbiji Sluzba suvise prisutna i suvise mocna
  Dok tako bude, bicemo mravi.

 6. @ prevrat
  Када се Латиничару допао текст, јасно је да тексту нешто фали.

 7. Господине Млинаревићу, Ви очигледно обожавате да зађевицама утуцавате време, а ја имам паметнија посла од препуцавања. Просто понављање етикета типа „ситна риба“ није аргументација, а учешће у расправама које се воде на „у-та-та принципу“ за мене је расипање ресурса. Поздрављам Вас.

 8. @prevrat
  Нисам ја написао из чиста мира:“Глишић је Шешељ 21. века.“! Реченицу тотално бесмислену. Потпуно је тачно, да у беспослици „утуцавам“ време, које ми је преостало. И то сам чини ми се и овде написао. Питам се, ко на интернету не УТУЦАВА време? Није ваљда, да верујете, да разговорима на интернету радимо нешто друго него УТУЦАВАМО ВРЕМЕ!? Мени није пало на памет, да сте Ви утуцавали време оснивањем Покрета пролетера, држањем сајта и коментарисањем на сопственом сајту и другим сајтовима. Наравно, да је Глишић СИТНА РИБА у политици и то није нека претерано лоша квалификација. Како размишљати о покрету, који измислио СТАРЕШИНСТВО? Нешто ми не пада на памет, када је то у Срба постојало? Иначе, није ми први пут, да неко, када нема шта да оспори, проглашава измену мисли, за расправу које се воде за расправу на „у-та-та принципу“. За Вас и Дедађолета имам питање, одакле су та ваша сазнања о СЛУЖБАМА. Данас сам се преслишавао са кумом по том питању. Можда нас дрма чича на слово А, али нисмо успели да се сетимо, да је неко из тих ваших фамозних СЛУЖБИ икада разговарао са нама. Имате ли вас двојица, а питање важи и за све остале, који спомињу СЛУЖБЕ, личних сазнања и искуства са СЛУЖБАМА? Поделите то са нама смртницима, који та искуства немамо! Немојте стално, да се бавите инсинуацијама.

 9. Свако има искустава са службама, само зависи са које стране шалтера. Ови што тврде да је свеприсутност служби мит, има добре шансе да су волонтерска припомоћ. Нешто као што су биле „Омладинске радне бригаде“.

  Познавао само човека који је прошао Сутјеску, Неретву, али и „Пријепољску трагедију“ (што је посебна прича) и, наравно, Голи Оток. Због своје отворености занало се за њега те је био сведок у руском документарном серијалу „Ја, Тито“. Е, тај се невероватном упорношћу изборио да види свој досије. Вратио се потпуно депримиран. Све важне денунцијације и имена доушника била су премазана црним тушем. Вели, нисам могао ни избројати колико је тих премазаних имена било. Тако ништа важно није сазнао. Али, опричао је, његов досије је била једна огромна хрпа докумената. Службе су бележиле сваки корак, чак и да му се супруга у комшилуку на кафи жалила да муж не спава са њом, и шта је у некој кафани, већ као пензионер у врло поштованим годинама, мало под гасом причао. Ето докле то иде.

  Али, је л`, није то питање, него је ли неко имао лични контакт. Почео ја да идем по демонстрацијама за време „догађања народа“. Једном приликом сликала ме група новинара (са ознаком „Пресс“). Недељу дана ја прелиставао све новине, да видим своју фотку. Па немогуће од оноликог шкљоцања да ништа не изађе. Онда ме позове „у страну“ један другар и дошане ми „Поручио ми тај-и-тај да је видео пун сто мојих фотографија, све А-4 формат, да ми допуњују досије и да се `смирим` јер нећу добро проћи“.

  Али, наравно, није ни то довољно. Тражи се лични контакт. Да ли га је било у мом случају? Па наравно да јесте.

  И све ово „утуцавање“ времена је у нечијем опису радног места. Муче се људи са доколичарима, ал` шта ја да им радим? Свако има неку невољу у животу.

 10. @Слободан Млинаревић
  „Највећа подвала Нечастивог је она, којом је убедио свет да Ђаво заправо не постоји“

 11. @Ђорђе Ивковић
  „Познавао сам човека који је прошао Сутјеску, Неретву, али и „Пријепољску трагедију“ (што је посебна прича) и, наравно, Голи Оток“ Ви „познавали“, а мој отац све то „прошао“ изузев Пријепољске трагедије. Да сте саопштили, да су покушали, да Вас врбују, могао бих, да помислим, да је контакт са „службом“ био озбиљан. Овако прича о фотографијама са уличних демонстрација је нешто, што се данас стандардно дешава. И то по целом свету. Па и Ви „утуцавате“ време, или је Ваше утуцавање времена на интернету нешто јако „озбиљно“?

 12. Па , ако је ваш отац прошао то, онда Вам је сигурно причао да је „Битка за рањенике“ потпуна комунистичка измишљотина; сигурно Вам је причао и да су немачки авиони летели изнад моста на Неретви толико ниско да су се видела лица пилота, али су бомбе бацали 50м од моста, јер, као што знате, примарни циљ тада нису били партизани већ ЈВуО. А Тито се преко Ђиласа, Поповића и Велебита, покорио Немцима и браћи усташама. У Пријепољу се догодио масакр. Тамо су парттизани изашли пред немачку тенковску колону без оружја да „дочекају пријатеље“. Немци их покосе. Спасао се ко је био у горњем делу града. То је највећа погибија људи за свега пар сати. Од мене логику у понашању партизана немојте тражити. Такође, не очекујем ни да признате какви су аустоугарски каплар и његова банда били. Битно је да знамо ко је чији. Важно је за ову причу.

  Дакле, друг СМ најпре постави задатак:

  „… За Вас и Дедађолета имам питање, одакле су та ваша сазнања о СЛУЖБАМА. Данас сам се преслишавао са кумом по том питању. Можда нас дрма чича на слово А, али нисмо успели да се сетимо, да је неко из тих ваших фамозних СЛУЖБИ икада разговарао са нама. Имате ли вас двојица, а питање важи и за све остале, који спомињу СЛУЖБЕ, личних сазнања и искуства са СЛУЖБАМА? Поделите то са нама смртницима, који та искуства немамо! Немојте стално, да се бавите инсинуацијама…“

  Кад добијете одговор, онда почнете са да се бекељите и ниподаштавате.
  Друже Млинаревићу, ја сам Вам већ објаснио да је Ваша ароганција потпуно без покрића. Ви сте и *** ******* ****** ***** ******. Није ваше да цените друге, већ да набијете нос у црну земљу.

  Знате, мени су у кућу, још док сам дете био, почесто долазили ти што Ви тврдите да их нема. Отац ми је робијао јер је – видели смо с пуним правом – тврдио даће банда којој припадате и из које потичете, уништити државу. Отуда, пововићу, Ви морате да се понашате у комуникацији са другима скромно и са стидом. Ако тај стид немате, онда сте обична аустро-комунистичка **** и ништа више од тога.

  Ако Вас баш интересује разлог мојих „контаката“ са службом, то је било због оштрих сукоба са Динком Грухоњићем и његовом сепаратистичком-проусташком групом на „Аутономији“. Могу само да кажем да је он бар у том аустро-фашизму/титоизму поштенији од Вас.

 13. Za Djordja Ivkovica
  Lazna i jednoumna komunisticka istorija je kod nas u Srbiji vec podosta izbledela.
  Svima preporucujem da pogledaju skolski udzbenik istorije i da se sami uvere.

  Koristim priliku da pozdravim organizatore izlozbe U IME NARODA, koja nas je podsetila na politicku represiju u Srbiji 1944 – 1953.

 14. @Ђорђе Ивковић
  Жао ми је што се појавипе неке звездице. Ви сте очигледно из оне приче о паметномдеди, који се сетио да прави МОБЕ и да тако постане „моћни“ велепоседник, кога су комунисти скрајнули. И мени је тата причао, да је то била општа бежанија, али какве то везе има са темом? Никога ја не потцењујем. Чињеница је да са сваким разговарам. Фрљате се причама из друге и треће руке и то проглашавате зе ИСТИНУ. Ко сте Ви уопште да Вас неко „памти“ у неким „сукобима“ са Глухоњићем? Еј бре, он је неки лик, макар и најгори, а ко си ти?

 15. Ма то је то: напувана `тица Млинаревић, који се хвали злочинима банде дошавше иза Совјета у Србију, неком поставља питање „Ко си ти?“.
  Ко сам ја питај г. Лазића. А за тебе не мора ни да се пита. 0.

Оставите коментар