Спутњик: Погубљењe Исламске Државе монтирано, сенатор Мекејн умешан?

Хакери групе Сајбер Беркут су објавили видео снимак погубљења затвореника терористичке организације Исламска Држава, који је, судећи по ономе што се види у њему, снимљен у студију.

sp-berkut

Хакери су објаснили да су нашли снимак на електронском апарату који припада једном сараднику америчког сенатора, Џона Мекејна.

„Ми, група Сајбер Беркут, смо дошли до фајла чију је важност тешко потценити! Драги сенаторе Мекејн, препоручујемо вам да не носите више са собом тајна документа када путујете у иностранство, нарочито у Украјину“.

Судећи по снимцима, један „затвореник“ је погубљен пред више камера, под добро одабраним осветљењем. Један глумац, обучен као џелат Исламске Државе, поставља нож под грло „отетог“,  док се овај прави да му је тешко.

Агенција Спутњик није у стању да потврди или одбаци истинитост садржаја тог видео снимка.

Сетимо се да су од августа 2014. терористи Исламске Државе објавили више видео снимака погубљења. Њихове жртве су за велико чудо биле врло мирне, изговарале су своје последње речи и умирале у рукама терориста. Многи су на интернету сматрали да се ради о лажним видео снимцима, нарочито због реакције жртава и квалитета снимка.

Американци су више пута окривљени због фабриковања снимака Исламске Државе. Тако је једна студенткиња Универзитета Неваде, Ајви Зидрик, тврдила Џебу Бушу да је његов брат, бивши председник САД, Џорџ Буш, створио организацију Исламске Државе.

Нова информација (15/07/2015): Снимак који су поставили украјински хакери, је постао врло популаран пре него што га је ЈуТјуб обрисао. Сада постоји нова верзија на интернету.

(Sputnik.fr, 11. 7. 2015)

Мекејн оптужује руске „тролове“ за заверу

Републикански сенатор, Џон Мекејн, је на свом Твитер налогу исмевао видео снимак на којем се види инсценација погубљења Исламске Државе, који су објавили украјински хакери Сајбер Беркут. Они тврде да су овај снимак набавили са електронског апарата једног сарадника америчког сенатора.

mekkejn-berkut

Сенатор каже на Твитеру да је поносан што је и даље „мета непријатеља Америке“.

„Још једна сулуда теорија завере, долази од руских тролова на интернету. Поносан сам што сам мета непријатеља Америке“, написао је он.

У једној другој поруци, Мекејн наставља: „У почетку су изманипулисали фотографије како би могли да тврде да сам се срео са Исламском Државим. А сада руски тролови тврде да сам инсценирао погубљења Исламске Државе. Поносан сам што сам њихов непријатељ бр. 1!“

Сенаторова прес служба је рекла новинарима да припрема званичну изјаву за медије што се тиче тог питања.

Снимак који је објавио Сајбер Беркут, приказује сниматељске екипе које снимају погубљење једне отете жртве од стране терориста у студију, чији изглед подсећа на Исламску Државу.

View post on imgur.com

(Sputnik.fr, 15. 7. 2015)

Са француског посрбила: Светлана Максовић

Наслов: Стање ствари


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5hV



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading