Ђакон Ненад Илић: Понижење

Истрпети понижење је хришћански. Некад је и препоручљиво у циљу достизања врлине смирења. Али ја се данас не осећам понижено. Осећам да су понижени сви они Срби бољи од мене, који су бранили српско име, правили српску државу, били светитељи, јунаци, научници… И не свиђа ми се да било ко њих понижава.

vucic-srebre

Могао је неко да се слаже или не слаже са Ђинђићем, али атентат на премијера је ипак за свакога значио пуцањ у Србију. Као што је сада, без обзира на то шта ко мислио о Вучићу, ово понижавање није понижавање њега, већ Србије и Срба.

Наравно да није требало да иде тамо. Многи су то мислили и рекли. Њихово мишљење није било уважено.

Али ако ово доведе до неке промене реторике и дај Боже и политике – онда нек му је алал, што би рекли они с камењем. Ако не – сви да се замислимо.

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-59pCategories: Преносимо

2 replies

 1. Наивно је веровати у неку промену у дотичној глави. Већ је показао, ђакон заборавио, да је споменуо српске навијаче. И није исто. Ђинђића су убили, када је престао да иде уз длаку. Срамотно је упоређивати Ђинђића са неким, који му је разбијао табле.

 2. ЈЕСТЕ, ТО ЈЕ БИЛО ПОНИЖАВАЊЕ СРБИЈЕ И СРБА, ПРАКТИЧНО ОДБИЈАЊЕ ПРУЖЕНЕ ПРИЈАТЕЉСКЕ РУКЕ ДРУГИМА

  Оно у Поточарима био је очигледан покушај линча. Не знам чије је то све вило понижавањер, али се с ђаконом саглашавам да је то сигурно било понижавање Србије и Срба.
  Вучић је, вишпе него сигурно, знао да тамо од већине није био пожељан. Врло озбиљан покушај линча од масе протстаната то доказује.
  Ма шта неко мислио о Вучићу као човеку и Србину, његов одлазак тамо и понижавање које је истрпео, није истрпео само ради себе и своје пробитачности као политичара и владара него и ради циља који има морално оправдање.
  Ово је још један доказ на делу ко не жели нмир, ко жели да се настави рат.
  У том смислу ово истрпљено понижавањње у Поточарима има значаја као још један доказ ко је први желео рат и ко је тај ко данас не жели мир и сарадњу.

  Ја, истина, не верујем да тај очигледан доказ нешто вреди белосветским насилницима који су овде подстицали рат и пристрасно из својих личних интереса подржавали више једну страну, али је ипак значајан то историјски доказ ко жели и данас да се свети. Да то не вреди белоссветским нсилницима доказивати, види се и по изјави онога ко је био за бопмбардовање Србије 1999. године на неправди. Он (Клинтон) изјавио је да „покушај линчовања Вучића, „не би било само да је дошао нешто касније“. Дакле, окривљен је гост, а не домаћи насилници, само зато што је на обележавање тог тужниог догађаја дошао „мало раније“!

Оставите коментар