Комерсант: Шојгу се на Паради прекрстио јер је прошао поред светиње

Медији су открили зашто се министар одбране Сергеј Шојгу прекрстио док је кроз капију Спаске куле излазио на Црвени трг за време Параде победе.

This slideshow requires JavaScript.

„Кроз капију Спаске куле прошло је возило у којем је био министар одбране Сергеј Шојгу. Затим су сви говорили о томе откуд то да се он, пре него што је наставио вожњу, прекрстио. А ради се о следећем. Лук под којим се нашао одувек је био део храма. За време реконструкције, сасвим недавно, овде су чак пронашли икону, коју су неки поуздани људи у своје време сакрили у камену тајну нишу. И када су људи раније кроз ту капију пролазили на коњима увек су се крстили. Кажу да су пре годину дана, после последње параде, Сергеју Шојгуу испричали ову причу. И то је на њега оставило дубок утисак”, преноси „Комерсант”.

Деветог маја су преко калдрме Црвеног трга прешле јединице пешадије различитих родова и видова војске Русије и других земаља, прошла најновија војна техника, као и војна техника из времена рата, у последњој етапи је приказана авијација.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 12. 5. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4tbCategories: Преносимо

Оставите коментар