Русија и Србија против старог и новог нацизма: Неко упорно неће да ћути

Пуних седамдесет година је прошло од завршетка највећег војног сукоба у историји човечанства, али истина о Другом светском рату данас је, уместо да буде јасно препозната и установљена, чак и замагљенија него икада пре. На то крвопролиће без премца, које је заувек променило планету, различито гледају чак и ондашњи савезници са победничке стране – и то у толикој мери да Западне државе већ више од двадесет година непосредно подржавају отворене обожаваоце човекомрзачке нацистичке идеологије, како на подручју Балкана тако и на постсовјетским просторима.

rusko-srpska-konferencija-2

Уместо да се нова поколења неизоставно упознају са зверствима која је иза себе оставио нацизам, гледамо како Запад аплаудира спаљивању живих људи у Одеси, или отимању људских органа на Косову и Метохији. Дух Адолфа Хитлера као да оживљава, и то потпомогнут од стране неких од земаља које су пре седам деценија стајале у победничкој коалицији.

Због тога је сваки темељан, чињенично поштен, историјски одговоран и надасве моралан осврт на Други светски рат, свако поновно разматрање тадашњег зла које је коначно било побеђено тек пошто су десетине милиона положиле своје животе, више него добродошло. Нажалост, таквих осврта је све мање, а нарочито на Балкану, чији народи, разапети између мрачних историјских сећања и олако прихваћених али плитких опредељења за „европске интеграције“, често не смеју да се иоле озбиљније посвете изучавању опомињуће прошлости. Поуке остају прећутане, закључци недоречени, а сећања и на јунаштва и на страдања потиснута у заборав.

Злокобна ревизија историје, коју Запад све снажније намеће, тако остаје без довољно јаког одговора. Уместо громогласног противљења, кривотворење историјског сећања на Други светски рат наилази углавном на ћутање.

Ово се можда понајвише односи баш на Србију, у којој су злоупотребе везане за Други светски рат почеле одмах по његовом завршетку. Идеолошки обојено гледање деценијама је доминирало у српској јавности, како стручној, тако и оној најширој, па је српски народ скоро потпуно изгубио из вида да је он образовао чак два антинацистичка покрета – партизански и четнички, као и то да је и тада, у највећем крвопролићу свих времена, поново стајао раме уз раме са својом словенском браћом Русима. Ово занемаривање историје посебно је погубно ако се присетимо да су и српски и руски народ у том рату поднели несагледиве жртве.

Има, наравно, и оних који пред оваквим изазовом ипак не желе да ћуте, а један број управо таквих, гласних бораца против злонамерног преправљања или прећуткивања историје, окупио се на три међународне конференције које је Фонд стратешке културе, заједно са сарадницима, уприличио у протеклих шест месеци. Подстакнути жељом да велики јубилеј, седамдесет година од победе над нацизмом, не остане скрајнут или – још горе! – приземно искоришћен за тренутне циљеве Западних центара моћи, ови људи обратили су се руској и српској јавности низом јединствених порука.

Свеукупно питање одбране словенске и православне цивилизације од насртаја са Запада, стављено је у најшири историјски контекст, о чему сведочи и извод из излагања Ање Филимонове, главне уреднице Фонда стратешке културе, са закључне београдске конференције:

„Руски и српски народ су толико повезани нераскидивим, дубоким духовним, културним, историјским и пријатељским коренима, да су покушаји отуђења једних од других једноставно неморални. Свеједно, такви покушаји постоје још од 19. века, када Западни фактор почиње да у Источној Европи и Украјини спроводи специјалне операције са циљем стварања словенског русофобског блока као политичке али и психокултурне снаге. Најбољи пример је хрватски народ, који, под утицајем Ватикана, управо у том времену креће са политичком мобилизацијом која је пола века касније, у Другом светском рату, исходовала геноцидом над српским народом у Независној Држави Хрватској. У држави Анте Павелића постојала је индустрија смрти, оличена у систему концентрационих логора Јасеновац, у склопу којег је био и концентрациони логор за децу, јединствен у људској историји. Такође, ваља подсетити на то да нико од чувара, управника и другог особља логора није био немачке националности, већ су све били хрватски кадрови. Данас у Украјини можемо да видимо нешто јако слично.“

Од историјских прилика, преко савремених друштвених, економских и културних околности, па све до сведочанстава из непосредних борбених дејстава током ратова деведесетих – излагачи су се заиста потрудили да главној теми, поређењу некадашњег нацизма са данашњим, поставе свеобухватан оквир и најчвршће основе. Разнолик, а истовремено веома репрезентативан и угледан састав учесника, управо је омогућавао такав приступ. Иако је Фонд стратешке културе благовремено извештавао о овим догађајима, можда би вредело подсетити се тих имена која су се окупила на овом несвакидашњем задатку.

Прва конференција, под насловом „Седамдесет година од ослобођења Београда: борба против нацизма 1944-2014“ одржана је у Београду 17. октобра прошле године. Учесници су били: проф др Веселин Ђуретић, др Валентин Катасонов, др Вељко Ђурић-Мишина, др Александар Раковић, проф др Јелена Лопичић-Јанчић, мр Раде Ристановић, проф др Бранко Крга, проф др Александар Ђикић, мр Дејан Мировић, проф др Гордана Божиловић, проф др Зоран Чворовић, др Мирјана Ковачевић, др Душан Пророковић, мр Владимир Димитријевић, Драган Милашиновић, Александар Павић и мр Ања Филимонова.

Друга конференција, под називом „Антифашизам у Русији и Србији јуче и данас“, одржана је у Москви 19. фебруара ове године, а под вођством др Михаила Васиљевича Јемељанова, заменика председника странке Праведна Русије, учествовали су: академик Јелена Гускова, др Олга Четверикова, пуковник Драган Крсмановић, пуковник Горан Јевтовић, мр Петар Искендеров, проф др Вељко Ђурић-Мишина, Александар Павић и мр Ања Филимонова.

Трећа, закључна конференција одржана је поново у Београду, 28. априла, под називом „Борба Русије и Србије јуче и данас, Други светски рат, Југославија 1991-1999, Украјина 2014-2015“. Учествовали су: др Срђа Трифковић, мр Николај Малишевски, проф др Вељко Ђурић-Мишина, пуковник Горан Јевтовић, пуковник Драган Крсмановић, мр Петар Искендеров, доцент Горан Латиновић, мр Владимир Божовић, мр Владимир Димитријевић, Александар Павић и мр Ања Филимонова.

Свака делатност почиње спознајом. С обзиром на то да у данашњем времену, често названим информатичким, спознаје парадоксално и врло често промичу најширој јавности, надамо се да ће овај покушај указивања на зло које не мирује али које је једном, пре седамдесет година, већ било потучено до ногу, дати допринос заједничком буђењу свести. У то име, Фонд стратешке културе ће прикладним видео прилозима у наредним данима представити на свом сајту један значајан део излагања са закључног скупа, а у разумном временском року објавити и зборник свих излагања изнетих на све три конференције.

(Фонд стратешке културе, 30. 4. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4kzCategories: Преносимо

28 replies

 1. „Fond strateske kulture“, koji su to crveni trubaduri, koje bi trebalo poslati na prevaspitavanje i dekontaminaciju od komunistickog virusa. Pretpostavljam da su sve to „djeca sa pedigreom“, ciji su preci dobro okrvavili ruke i u zajednici sa crvenom armijom napravili pokolj po Srbiji, pa im smeta istina o njima i onda ricu neke gluposti o fasizmu.

  Antifasizam je krava muzare za sve vrste dekadentnih pokreta, pogotovo onih levicarskih, koje upravo njeguju vodece strukture drzava Srbije i Sovjetije.

  Veoma je vazno razbiti neljudsku i antihriscansku marksisticku ideologiju i da se to ne bi desilo, oni koji vode i finansiraju marksizam, izmislili su pojam antifasizam, kravu muzaru novog svetskog poretka, upravo sa ciljem da se sprijece sve one antikomunisticke snage koje bi ovoj crvenoj nemani stala na put.

  Njima je veoma vazno da se o marsizmu cuti.
  Pa zato i silna slavljenja dana pobjede, slavljenja zlocinacke crvene armije, drzanje lenjinovog mauzoleja i imena gradova i ulica komunistickih bestija po Sovjetiji u kojoj je veoma vjesto odglumljen pad komunizma.

  Od nevjerovatne je vaznosti raskrinkavanje zlocinacke komunisticke ideologije i njena potpuna zabrana.

  SMRT KOMUNIZMU-SLOBODA NARODU!

  Neka je slava Milanu Nedicu i Dimitriju Ljoticu, penicilnima za crvendace.

 2. Gledam silne intelektualce koji su ucestvovali na ovim konferencijama i niko od njih se nije sjetio da obradi zlocinacku komunisticku ideologiju, da obradi zlocine komunizma, da trazi zabranu komunizma.

  Pod parolom srpskog i ruskog nacionalizma i KGB-pravoslavlja, ovdje se vodi pokret za rehabilitaciju komunizma, ne potpuno istog, nego opravoslavljenog Putinovim i Kirilovim pravoslavljem.

  Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

  Gdje je tu bilo rijeci o gladomoru o Kocevju o milionima pobijenih pravoslavaca?

  Ja kada cujem rijec „antifasizam“ sa 10000000000% sigurnoscu znam ko stoji iza toga.

  I sa 1000000000% sigurnoscu znam zasto se forsira pojam „antifasizam“.

  Da imam vlast sve antifasiste bih poslao u koncetracioni logor, gdje bi im dao da guraju karivolice sa kvadratnim tockom, da sa njima grade komunizam.

 3. Kad su kod nas 1945 god. komunisti osvojili vlast, oni su ekskomunicirali predhodni rezim, politicke partije proglasili za jereticke i . . . objavili JEDINU PRAVU ISTINU.

 4. @Vukman Cejovic
  Цејовицу, тешко је твоје писаније читати, још теже разумети, а о коментарисању не вреди ни размишљати. У реду је што рече, СВАКА ЧАСТ споменутим, иако је чудно да их стављаш у исто друштво. Питам се, какав је то пеницилин, кад не преживеше, они које су „лечили“.? Или су „пеницилин“ били они које толико НЕ ВОЛИШ? Теза ти је мало натегнута? Олако се служиш латиницом, па је можда ту проблем? А тек што ти мисли лелујају!?

 5. Ne lelujaju mi misli Mlinarevicu, nego cenzura radi pa mi brisu tekstove u kojima svoje misli bolje objasnjavam.

  Interesantno, sve tekstove koje malo ozbiljnije napisem, ovi moralno politicki podobni brisu u brisucem letu.

  Temu „antifasizam“ je vrlo tesko obradjivati, bez da se dirnu neke tabu teme.
  izgleda da ovdje postoji „sveta krava“ koja ne smije da se dira.

  Nazalost, ne smijem da ti objasnim koga podrazumijevam pod „zlatnom kravom“, jer bi to bio fasizam.

  SMRT KOMUNIZMU!

 6. Moderni „intelektualci“ imaju jednu osobinu a to je da vole da cenzurisu one koji drugacije misle.
  Odredjene snage za ispiranje mozga zaduzene su im zacrtale sta smije a sta ne smije da se pise, pa oni to sporovode.

  Kako se zvase onaj sto rece „kad cujem rijec intelektualac, ja se odmah vatam za pistolj“?

 7. Ipak da pokusam da objasnim pojam „sveta krava“.

  Evo ovako:

  „Sveto tele“ ti je Vladimir Putin a „sveta krava“ su oni koji stoje i rukovode „svetim teletom“.

  Tako da iza ovakvih konferencija o antifasizmu, bez izuzetka uvijek stoji „sveta krava“.

  Da budem jois jasniji, „sveta krava“ trenutno radi na optuzbi Turske za genocid prema Jermenima, da bi posle toga „sveta krava“ mogla da optuzi Rusiju za genocid nad Ukrajincima (gladomor).

  To rade da ne bi bila optuzena njena bivsa „sveta telad“ pod imenima: Lenjin, Trocki-Bronsatajn a posebni Kaganovic, koji je direktno odgovoran za gladomor.

  Radi zastite bivsih „svetih teladi“, „sveta krava“ je dala u zadatak iskompleksiranom „svetom teletu“ iz Sankta Peterburga da obavi odredjene radove u cilju velicanja i ocuvanja svijetlih tradicija oktobarske revolucije i drugog svetskog rata.

 8. Овај Фонд стратешке културе ми личи на неки нео-ИБ.Срби који мисле да је српски патриотизам кад водиш политику постсовјетије.

 9. U pravu si brate, ovo veoma lici na Srbe informbirovce, to si GENIJALNO primijetio.
  Ja sam imao svadju sa nekim mojim prijateljima i rekao im da mi nadju jednu drzavu kojoj su „Rusi“ pomogli, neka nadju jednu jedinu.

  Pustili su Libiju niz vodu, pustili su Siriju niz vodu. Da nema Kine Sirija bi davno pukla potpuno, mada je pukla i ovako. Da nema Kine davno bi USA zaratila sa Iranom.

  Evo sada pustise niz vodu svoj sopstveni narod, njih 8 miliona niz vodu.
  Jedino su ocuvali Krim, cija je nezavisnost proglasena na jedan veliki religiozni praznik jedne druge nacije, ne ruske niti ukrajinske nego jedne iz velike daljine.
  Tako da se Krim cuva za nekoga a za koga saznaces brzo, onda kada se sklopi novi „Dejtonski ugovor“ za Ukrajinu.

  Za mene su ovi Sovjeti mnogo opasniji od Amerikanaca, jer sa Amerima znas na cemu si a ovo su sve goli foliranti, koji su cak uspjeli da se nametnu i kao zastitnici pravoslavlja.

  Dok god se LENJIN drzi u KREMLJU, sa njima treba biti veoma na oprezu i NISTA im se ne smije vjerovati.

  Kad maknu Lenjina i promijene imena gradova, tek tada mozemo OPREZNO poceti da im se priblizujemo, sve nadajuci se da ce to biti pravoslavna i nacionalna Rusija.

  Trenutno tom zemljom ne vladaju Rusi, nego antiruska mafija koja u procentu od 100% svoj novac drzi po zapadnim bankama.

  Tamo vladaju mega lopovi i mega sluge novog svetskog poretka.

  Svetski poredak se ne stvara samo u Njujorku, nego i u Astani i Moskvi.

 10. @Vukman Cejovic
  Брате, лупиш нешто, оно са пеницилином, па онда скрећеш тему на свете краве. Нисам те питао за краве, него ко је коме био пеницилин и како да пеницилин настрада, а пацијен преживи. Правиш ли се мало луд?

 11. @ слободан млинаревић. Не прави се, нажалост. Он је „таки“ по природи.

 12. Čejoviću,
  Pusti Lenjina, Staljina i Putina i koncentriši se na Don Mila?
  Čekam da nam rečeš koju o najvaćem sinu Crne vam i Gore!

 13. Dok u Srbiju nije umarsirala zlocinacka crvena armija Nedic i Ljotic su bili penicilin za crvendace.

  Neka je vjecna slava Nedicu i Ljoticu.

  SMRT KOMUNIZMU!

  Mlinarevicu, da li si ti bio ikada clan KOM-partije?

  Ja bih se kladio da jesi.

  Sta ti mislis?

  Ipak, mozda grijesim, (meni se toi vrlo rijetko desava) pa ces mi ti sada objasniti.

 14. Miroslave, tema je antifasizam, pa dikutujemo o velikim ribama.
  Djukanovic je sitna riba.

  Rado cemo i o Djukanovicu, ali na nekoj prikladnoj temi.
  Ovo je tema o Bronstajnu, Uljanovu-Lenjinu, Staljinu, Titu i ostalima i to bas sada kada dolazi do renesanse zlocinacke komunisticke ideologije i kada sve crvene suse izviruju iz svojih rupa.

 15. @ Miroslav Andjelković
  Шта човек, који се зове Цејовиц може о било коме да каже? Можда се вежба на нама, а у ствари спрема неки сајнсфикшен роман? Уствари је најобичнији саботер. Пише коментаре у наставцима и док си рекао кекс, Цејовиц нам склони претходне коментаре. Ваљда вежба писање сајнсфикшн романа у наставцима? У 20.45 први коментар, четири реченице. У 20.48 други коментар, три реченице. У 20.57 се расписао и ето нам десет реченица. Чова се није сетио, да напише коментар у седамнест реченица. И после, каже да му мисли НЕ ЛЕЛУЈАЈУ!?

 16. Čejoviću,
  Mrtvim lavovima je lako rep meriti!
  Nego, udri ti po živom Don Milu!
  Ako ni zbog čega drugog, a ono bar zato što ti je zemljak!
  Zbog njega si izbegao u Švabiju, a žuta mrlja te sprečava da uočiš povampirenje germanskog fašizma?!
  Kad „doakaš“ Milu, e onda možeš da „pljuneš pod prozor“ Caru Vladimiru!
  Dok si pričao o zilotima, držao si se neke logike, ali u „političkim“ vodama plivaš poput sekire!

 17. Gospodo, ja sam fasista, ali o svojim politickim stavovima ne smijem slobodno da pisem, jer ce mi tekstovi biti skinuti.

  Nadam se da ce od sada moje pisanje biti razumljivije, jer ja sam pravoslavni fasista.

  Takodje sam u veoma tijesnim kontaktima sa grckom fasistickom organizacijom „zlatna zora“.

  Sada ce Mlinarevic da dobije ******.

 18. Sada ce Mlinarevic da dobije P**L*V

  Mlinarevicu, jesi isao u onu partijsku skolu u Kumrovecu?

 19. Da li je istina sto pisu neki istoricari da se nekoliko miliona ruskih nacionalista za vrijeme drugog svetskog rata borila protiv crvene armije i na strani gospodina Adolfa Hitlera?

  Cuveni ruski general Vlasov, neka mu je vjecna slava, bio je zastoki borac protiv komunisticke crvene azdaje, koja se opisuje cak i u Jovanovom Otkrovenju.

  Nadam se da ovo necete obrisati, ovo je samo mali cas istorije.
  Istorija je nauka.
  Mi se iz hobija bavimo naukom.

 20. I da li je ovo istina.

  Mislim, ako jeste, onda je to potpuno neshvatljivo.

  Prosto ne mogu da vjerujem.

  Pa zato i pitam.

  Jer, ko pita ne skita.

  Dakle!!!

  Da li je istina ovo:

  1. Da je u Sovjetiji ****** Adolf Hitler docekivan kao oslobodilac.

  2. Da je u Ukrajini i u Rusiji ****** Adolf Hitler docekivan sa svecem u ruci.

  3. Da je tamo gdje je ****** Adolf Hitler oslobodio zemlju od boljsevika uspostavljan normalan zivot, da su otvarane pravoslavne Crkve itd.

  4. Da su se milioni Rusa predavali ****** Adolfu Hitleru, jer su ga smatrali oslobodiocem.

  5. Da je dinastija Kaganovic, ciji je marioneta bio Staljin zlostavljala i likvidirala mnoge familije Rusa koji su se predali nemackoj vojsci.

  6. Da je dinastija Kaganovic, cija je marioneta bio Staljin, na silu tjerela ruski narod da se bori na stranu crvene armije a ko je odbio dobijao je metak u celo.

  7. I da je legendarna RUSKA ZAGRANICNA CRKVA blagosiljala svaki vojni pohod protiv boljsevicke crvene azdaje, koja je opisana i u Otkrovenju Svetog Jovana.

  Moj hobi je istorija, pa mi ove informacije djeluju nevjerovatno a mozda su plod fasisticke propagande.
  Sta vi gospodo mislite, da li je ovo gore istina???.

 21. Kako rekose gospoda antifasisti „neko nece uporno da cuti“.

  E pa da istorijski uporedimo ono sto su u kraljevini Jugoslaviji htjeli ljuti fasisti sa onim sto su htjeli veliki i humani komunisti, naravno pod direktivom crvenih iz Sovjetije.

  Sta su od kraljevine Jugoslavije htjeli ljuti fasisti:

  1. Da Jugoslavija bude neutralna i da ne ucestvuje u vojnim pripremama za napad na Njemacku.

  2. Da u odnosima sa Njemackom ima privilegovan polozaj, da ima garantovan izvoz svojih proizvoda po fer cijenama, da preko njene teritorije ne prolaze njemacke trupe, da ne mora da ucestvuje u nikakvim vojnim operacijama zajedno sa Njemackom.

  3. Ljuti fasisti su Jugoslaviji nudili kir i poredak uz samo jednu kontra uslugu a to je da bude mirna i neutralna.

  A evo sta su od kraljevine Jugoslavije ocekivali crveni sa sjedistem u Sovjetiji:

  1. Jos prije rata sklopljen je pakt izmedju crvenih jamara i ustasa u kojem je stojalo „da bi uspio komunizam na Balkanu treba slomiti kicmu srpskom narodu i pravoslavlju“.

  2. Jos prije pocetka rata crveni su imali spisak svih domacina i narodnih vodja koje je trebalo pobiti.

  3. Crveni su za spas komunizma u Sovjetiji namjerno vrsili zverstva prema regularnoj nemackoj vojsci, masakrirajuci njene pripadnike, sve sa namjerom da izazovu odmazdu.

  4.,Jos prije rata crveni sa sjedistem u Sovjetiji su razradili plan drobljenja srpske teritorije i predaje Kosova Albancima.

  5. Prilikom „revolucije“ u Crnoj Gori i Srbiji glavni hitovi crvenih su bili „nosim kapu sa tri roga i ratujem protiv Boga“ ili ona njihova „cizma noga nema Boga“.

  I zamislite danas slavimo pobjedu crvenih kao veliki dan.
  Dan kada je Jugoslavija zavijena u crno slavimo kao dan pobjede.

  I to niko drugi ne radi osim mi i Rusi.
  Barem niko drugi to ne radi dobrovoljno.

 22. @ Vukman Cejovic

  Господине,
  Више пута сте злоупотребили отвореност овог сајта да бисте пласирали вашу „стајаћу тему“: ваши коментари више НЕЋЕ пролазити аутоматски већ ће чекати преглед (мада бисте нам свима учинили услугу када бисте пронашли неки православно-правоверни и/или фашистички сајт па отишли тамо и наставили да ширите своју „истину“).

  Александар Лазић

 23. Eno Lazanskog, starog komunistickog kadra, kako podrzava ucesce Srbije u „danu pobjede“, danu kojim je Srbija okupirana i unistena i danu kojim je u Srbiju uvedena komunisticka diktatura.

  Mi smo, kaze on, ucestvovali u oslobadjanju Evrope od bauka fasizma.

  „Mi“ smo druze Lazanski ucestvovali u sirenju svetskog komunizma i to najzverskijim metodama u kojima je unistena sva srpska intiligencija i sav srpski gradjanski sloj.

  Sto sada potomci seljacina, koji sljegose sa brda slave dan pobjede, to je vec druga stvar.

  Vi slavite dan pobjede a mi cemo moliti Gospoda da jednog dana to bude zakonom zabranjeno i da se svi vasi satanski simboli maknu iz Srbije. Takodje cemo moliti Boga da se zabrani svaka vrsta komunisticke propagande i sirenje levicarskih ideologija. Tako nesto su uradili braca Poljaci.

  I ovo je vrlo ozbiljno.

  Zar jedan narod koji slavi dan svojeg unistenja i porobljavanja, dan kada su antihristi zavladali njegovom zemljom, uopste zasluzuje da postoji???

  Ja se nadam, da ove budale sto propagiraju dane pobjede, da su to manjine, koje su se dokopale vlasti. U Srbiji i Crnoj Gori, pogotovo, komunizam nikada nije sisao sa vlasti.

  Ali, ako je raspolozenja naroda ovakvo, onda nama nema spasa.

  Gospod sve vidi.

 24. Smrt fasizmu-sloboda narodu, druze Lazicu!

  Cuvajte vi i dalje tekovine vase revolucije.

  Ja svoju energiju necu trositi na raspravljanje sa *******.

 25. Žao mi je što je otvorenost Stanja zloupotrebljana od strane ****** pojedinca za reklamiranje profašističkih ideja!?

 26. Cekj druze, ko mogu komunisticki i prokomunisticki stavovi da se reklamiraju, sto onda ne bi mogli i profsisticki.

  Ako je dmokrataj neka bude demokratija, neka svako iznese svoje stavove p neka ljudi sude.

 27. Do nedavno je ovde bio prisutan komentator koji je svima solio pamet, uveren da poseduje ISTINU. Njegov nacin misljenja i izlaganja me je podsecao na reci Bertrana Rasela :

  „Osnovni problem sveta je sto su budale previse samouverene a pametni stalno u dilemi“

 28. @Vukman Cejovic
  Неко ко користи латиницу, а прича о Србима и православљу и нема појма да ли је Ц или Ч, а сада стигао до „врхунца“, као ФАШИСТА, тешко да би на неком сајту који ја уређујем добио оволико простора. Није чудо, што су га искључили са других сајтова, а чиме се „фашиста“ хвали. О мени можеш све да нађеш на Линкедину, ако уопште знаш о чему се ради и чему та мрежа служи. Наравно, да сам био члан Савеза комуниста и ниси показао посебну памет, што ти се то чинило. Ја то НЕ КРИЈЕМ. За разлику од тебе, мени не пада напамет, да нападам Српску православну цркву и да шиљим ону ствар на томе. Очигледно ниси свестан, да саучествујеш у нападима на СПЦ. Лепо ти каже Анђелковић, мани се те твоје историје, коју си „успут“ читао док си „проналазио“ и рагистровао „патенте“. Успут си био и амопроглашени „дисидент“, за кога нико није чуо. Ваљда ти је то требало за упис на онај „факултет“, који спомињеш, да си завршио?
  @Vule iz Momisica
  У којој то „демократији“ је дозвољена пропаганда ФАШИЗМА. Када Цејовиц прича о Недићу и Љотићу, немој да наседаш. За твоју информацију, а то очигледно, ти, као и многи други, немају појма, Французи су имали Патена и Ласала, Норвежани Квислинга и НЕ ПАДА им на памет, да спроводе било какву рехабилитацију. Реална је претпоставка, да су они, као и наши споменути желели све најбоље своме народу, али су каснији догађаји показали, да нису извршили најбољи избор. Можда ће историчари и неке будуће генерације о свему томе мислити другачије, али сада, када су Срби и Србија угрожени са свих страна, чему потстицати поделе?

Оставите коментар