Драгослав Пакић: Ипак IPAP

Када су новинари признатом и афирмисаном француском хемичару поставили питање да ли је могуће да Срби измисле гас који ће штетно деловати на шиптарску децу а српску оставити нетакнутом, научник је, и поред тога што се на сваком снимку и голим оком могло установити да се једна деца пренемажу, грче и проливају горке сузе, док их друга зачуђено и са видљивим неразумевањем мирно посматрају, одговорио мирно и без устезања: па ИПАК.

Ивица Дачић и Братислав Гашић са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у седишту те Алијансе у Бриселу, 18. март 2015.

Ивица Дачић и Братислав Гашић са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у седишту те Алијансе у Бриселу, 18. март 2015.

Наш министар за послове спољне и онај за питања војна на питање да ли је могуће да ће Србија, потписивањем Individual Partnership Action Plan са НАТО-ом, морати да НАТО војницима уступа своје путеве и железнице, војне полигоне, да уништава „вишак“ сопственог наоружања, укине корупцију и обезбеди слободу штампе и да дугове ММФ-у и Светској банци враћа са вољом и на време као и друга војна питања и сутра, сачувај нас Боже, слати своје синове да за рачун белосветских мафијаша ратују против Свете Русије и наше руске браће, е, ти наши министри одговорише у глас: па ИПАП.

Ми смо, додају министри, земља војно неутрална и све наше одлуке ће бити само наше а у корист само њихову.

nm-3Једна од обавеза коју смо ИПАП-ом прихватили јесте да се мора радити на промени свести нашег напаћеног и неразумног народа и објављивати чланци, студије, мишљења и агитпроп радови који приказују НАТО у другачијим, скоро ружичастим бојама. Као нпр. геј параду. Неуком пучанству се мора разјаснити да бомбардовање осиромашеним уранијумом није било због штедње, него зато што се знало да жртва настрадала од пројектила са уранијумом није од тога имала апсолутно никакве друге, осим животне, штете. Сви су отишли на онај свет здрави као дрен.

Касетне бомбе су, мора се признати, биле изванредно прецизно упаковане. Цакум-пакум, како се у народу каже. Довољно је било да је куцнеш и да се отвори. Некад се отвори и да не куцаш. Важно је да увек и неизоставно приреди неочекивана изненађења. Још ако се нађе на пијаци међу јајима и сувом сланином у стању је да направи праву кајгану од крви и меса. Што је, као у Нишу, и чинила.

НАТО је, настављају министри, мирнодопска, мултикултуролошка, вишенационална и, пре свега, милосрдна организација. Такорећи анђеоска. То је нашем народу било јасно од самог почетка причињавања многобројних колатералних штета. Опет у њихову корист. Порекло и корени ове организације почивају на људским правима, демократији и слободи штампе. НАТО не примењује цензуру као тамо неке заостале и непросвећене нељудске творевине. Ако му се не свиђа како штампа штампа антинатовске бљувотине и врши недозвољену пропаганду, НАТО, уместо цензуре и притисака, примењује најефикасније демократско средство – бомбе. Питајте РТС, ако не верујете.

nm-1

Има НАТО и друге позитивне особине које ми морамо опростити, али не смемо никада заборавити. Најгоре би било ако би којим случајем мрзели НАТО и натовце. То је недопустиво. Дозвољено је, чак и пожељно, мрзети Милошевића, његов касапски режим, агресивну политику и оне који су гласали за њега и глупаво гинули за Србију и још је, без обзира на све мане, волели као што Руси воле њихову маћушку Русију.

Ћерка ми је ових дана, када сам одбио да јој дам џепарац за ноћне изласке и дрогу, запретила да ће позвати НАТО трупе да интервенишу у циљу заштите њених људских права.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3SJCategories: Преносимо

1 reply

  1. одличан текст, мада
    уз наслов, сасвим је довољна и прва фотографија без текста

Оставите коментар