ФБ Репортер: Министри Дачић и Стефановић са Тачијем на конференцији о тероризму?!

После потписивања КАПИТУЛАЦИЈЕ 18.03.2015. потписом Дачића уз подршку министра војног Гашића – не у име народа србског – (НАРОДНИ ПРОГЛАС (18. март 2015): ПРОТИВ КАПИТУЛАЦИЈЕ), сутра ће министар спољних послова Србије Ивица Дачић (као председавајући ОЕБС-а) и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, са такозваним министрима спољних послова лажне државе „Косова“ Хашимом Тачијем и министром унутрашњих послова Скендером Хисенијем, учествовати у Бечу на конференцији посвећеној борби против тероризма, а под називом „Бавимо се џихадом заједно“, преноси аустријска агенција „АПА ОСТ“.

kriminalu-na-kosovu-roots-o

„Након напада у Паризу, претња од терористичких активности у Европи се повећава. Западни Балкан ће бити и важна транзитна рута, као и простор за регрутовање страних терористичких бораца,“ наводи ова агенција, додајући да се одрживо решење за ово питање може пронаћи само кроз заједничко разумевање министара спољних и унутрашњих послова свих земаља на које овај проблем утиче, те да зато аустријска министарка Јохана Микл-Лајтнер и министар спољних послова, Себастијан Курц, позивају учеснике на ову међународну конференцију.

Иста агенција навела је и све учеснике сутрашње конференције.

„Испред Европске уније учествоваће Комесар за миграцију и унутрашње послове Димитри Аврамопоулос, координатор за борбу против тероризма, Жил де Кершов, директор Агенције за основна права – Мортен Кјаерум, заменик директора ЕУРОПОЛ-а Олдрих Мартину, као и председавајући ОЕБС-а и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, албански министар унутрашњих послова Саимир Тахири, албански министар спољних послова Дитмир Бушати, заменик министра безбедности Босне и Херцеговине Младен Ћавар, министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија, заменик италијанског министра унутрашњих послова, Филипо Бубико, „косовски“ министар унутрашњих послова Скендер Хисени, „косовски“ министар спољних послова, Хашим Тачи, хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић, заменик хрватског министра спољних послова, Јошко Клисовић, македонска министарка унутрашњих послова, Гордана Јанкулоска, македонски министар спољних послова, Никола Попоски црногорски министар унутрашњих послова, Рашко Коњевић, црногорски државни секретар спољних послова Владимир Радуловић, српски министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и словенски државни секретар Бостјан Сефић и Богдан Бенко,“ наводи портал „АТА ОСТ“.

ОНО ШТО ЈЕ МОНСТРУОЗНО, поред учешћа српских министара на овом састанку, је КАТАСТРОФАЛНА ЗАМЕНА ТЕЗА И ПОКУШАЈ ИЗВРТАЊА ИСТИНЕ коју је најавио Хашим Тачи на свом ФБ профилу а преноси портал kossev.info – Тачи ће покушати да „фотографијом српске цркве која дели исто двориште са џамијом“ покаже како је велики „степен верске толеранције“ на Косову и Метохији. А реч је о Саборној цркви Светог цара Уроша у Урошевцу која је више пута уништавана, а чија је унутрашњост уништена током мартовског погрома 2004. године – када је гранатирана и запаљена!!!

„Слика Урошевца, где двориште вековима деле џамија и црква. Наша историјска толеранција, дијалог и поштовање свих веровања и наш Устав штите мањине – примарни су начин на који се Косово бори против насилног екстремизма и верског радикализма. Ово је моја кључна порука за сутра у Бечу, где ћу говорити пред 14 министара и комесара ЕУ, званичника Интерпола, на регионалном самиту против екстремизма, о томе како се Косово успешно бори против негативних појава, захваљујући нашој националној традицији толеранције,“ написао је Тачи на свом Фејсбук профилу.

foto_vest__1426795902

ОВАКАВ МОНСТРУОЗАН ЧИН БРИСАЊА И ИЗВРТАЊА ИСТИНЕ ИМА ЗА ЦИЉ ДА СРБСКИ НАРОД УБЕДЕ УБИЦЕ ДА СМО СЕ САМИ УБИЈАЛИ, ПАЛИЛИ И УНИШТАВАЛИ САМО ДА БИСМО ОПТУЖИЛИ ЈАДНЕ ШИПТАРЕ КОЈИ СУ ВЕРСКИ ТОЛЕРАНТНИ – ВАН ПАМЕТИ!!!

Саборна црква Светог цара Уроша је једна од 35 цркава и манастира која је уништена током мартовског погрома 2004. године. Изградња цркве је почела 1929. године, а од 1999. године је више пута нападана и уништавана, док је последњи пут њена унутрашњост уништена 17. марта 2004.

crkva-u-urosevcuТада су, према новинском извештају Б92, бачене три ручне бомбе на цркву и подметнут је пожар по први пут, а сутрадан је око 1.500 Албанаца запалило ову православну цркву.

У цркви се налазила збирка икона која је припадала средњевековном српском иконопису, међу којима је била и икона Свете Тројице коју је 1896. сликао зограф Јосиф Радевич из Лазаропоља, те заветни дискос из 1909. године, кандило и звона из 1912. – дар крагујевачких жена.

Црква је, међутим, оскрнављена и 2013. године када су на зидовима цркве исписани графити „Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца.

ИСТИНА ЈЕ МНОГО ДРУГАЧИЈА, КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ ПРАВОСЛАВНА КОЛЕВКА СРБСКОГ РОДА И ОВАЈ СПИСАК УНИШТЕНИХ МАНАСТИРА И ЦРКАВА ОД СТРАНЕ ТАЧИЈА И ЊЕГОВИХ ТЕРОРИСТА – ЈЕСТЕ „ПРАВИ ЧИН ВЕРСКЕ ТОЛЕРАНЦИЈЕ“ КОЈИ У ЦЕЛОСТИ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ НА ПОРТАЛУ zlocininadsrbima.com И ПРОЧИТАТИ У ТЕКСТУ Уништавање српске националне баштине крајем 20. и почетком 21. века на простору Косова и Метохије на СРБском ФБРепортеру где је јасно написана ИСТИНА:

„Српска национална баштина која је вековима опстајала на простору Косова и Метохије озбиљно је угрожена, а највећу штету је претрпела у марту 2004. године. Од доласка међународних мировних снага 1999. године до почетка 2004. године уништено је око 115 објеката, 15 споменика културе у првој и 23 у трећој категорији, укупно 38 споменика и објеката. Приликом мартовског насиља уништено је још, како је потврђено и у стручном извештају Савета Европе, 35 цркава и манастира, од којих и шест из прве категорије. Тако је број достигао око 150 споменика и светиња. Неке цркве и манастири су потпуно срушени, а њихови остаци одвезени с места на којем су се објекти налазили.…/…/

rusi-i-ruska-pravoslavna-cr

… Професор Алексеј Лидов из Русије који је уз колеге из других земаља био члан тима УНЕСКО-а који је после мартовског погрома 2004. године обишао Косово и Метохију је тадашње стање описао као „културни геноцид“. У Резолуцију 26, XXXI Генералне конференције УНЕСКО-а је унет квалификатив „злочин против културне баштине“ на Косову и Метохији.“

kossev.info, zlocininadsrbima.com, ФБР аутор Биљана Диковић

(ФБ Репортер, 20. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3Py



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading