Зека Поповић: Када су Срби били фашисти?

Докле више?! Докле ћемо са стрепњом отварати дневну штампу или интернет страхујући од лоших вести?

Пре неки дан паде хеликоптер српске војске, у којем је погинуло седам људи и једна тек рођена беба. Траже се одговорни, а да ли ће их наћи, тешко је рећи, мада је Премијер понудио своју одговорност, не би ли заштитио своје љубљене министре који, изгледа, имају умешане прсте у ову несрећу.

protest_nato_plakat-610x330

На улицама Београда се десила отмица детета која је врло брзо разрешена, захваљујући способним полицајцима и Министру полиције, који се ту „случајно“ нашао и који је у великој мери припомогао да отмичари буду ухапшени. Углавном, дете је враћено родитељима живо и здраво, што је најважније у целом овом случају.

Тражи се ко ће да управља смедеревском железаром. Како рече Премијер, и то је решено. Управљач је пронађен, чека се да покаже шта зна о управљању, па да Смедеревцима крене берићетно и срећно!

Тони Блер, човек који је уживао када је Србија бомбардована, и његова екипа обучавају српске министре како да министрују. Што не рекоше да ова земља има новог Премијера. Очигледно да је Гувернер Србије сменио Александра Вучића, који је евидентно неспособан да своје министре дотера у ред, да појма нема шта треба урадити да би народу било боље, да би се економија покренула, ако уопште још постоји.

Стигао је нови кредит од ММФ-а, као и услови које је Влада потписала не би ли нас још више задужила и ставила у још веће дужничко ропство. То је представљено као велики успех Владе и Премијера, а то што се сваки дан задужујемо 190 € у секунди нема везе, они и тако неће бити овде када нам кредитори буду гулили кожу са леђа.

И тако, док се овакве вести појављују и заокупљaју нашу пажњу, испод жита, на крајње кваран начин, ова власт ради на увођењу Србије у чланство НАТО. Ивица Дачић и Министар војни су данас у седишту НАТО и преговарају. О чему преговарају? Зна ли неко сем тих, просветљених, о чему они преговарају са онима који су нас бомбардовали преко 70 дана, бацали касетне и уранијумске бомбе, убијали нам народ, а убијају нам и данас, јер петнаест тона уранијума тек сада даје своје трагичне резултате. Продужени геноцид над нашим народом траје, хиљаде људи умирe годишње, како од канцера, тако и од неких нових болести од којих Срби никада нису боловали.

Ивица Дачић и Братислав Гашић са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у седишту те Алијансе у Бриселу, 18. март 2015.

Ивица Дачић и Братислав Гашић са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у седишту те Алијансе у Бриселу, 18. март 2015.

Дакле, „српски“ министри преговарају, док српски официри и војници ћуте! Да ли њих њихова судбина уопште занима? Како то да било ко може да одлучује у име српског војника, да може да га стави под команду било које војне организације, а поготову под НАТО команду?

Познато је да су српски официри и војници учествовали на неким вежбама НАТО. Ваљда су то схватали као своју дужност? Да ли то значи да они сматрају да Отаџбина то очекује од њих, да вежбају са непријатељима Србије? Како српски официр може да размишља на такав начин?

Зар је заборавиo историју и своје славне претке? Ко је гинуо на Церу, Колубари, Кајмакчалану? Чији су то преци и против кога су се они борили, гинули, давали своје животе не жалећи ни тренутка? Они су пронели име Србије широм света, име своје Отаџбине која им је била важнија од живота, која им је била све. Колико их је остало по ратиштима, у гудурама Албаније, а да им се гроба не зна? Њима то није било важно, њима је била важна слободна Србија и за такву Србију и своје потомство су несебично давали своје животе и лили своју крв.

А данас?

Данас је КиМ, српска колевка, окупирана од истог тог НАТО-а, који чува новостворену шиптарску „државу“, легло трговине дрогом, место где убијају Србе, руше српске цркве и манастире некажњено, место где се не поштују основна људска права преосталих Срба. Да ли ће српски војник, као НАТО члан, стати насупрот Србину са Космета, штитећи шиптарску „државу“?

Да ли ће, не дао Бог, сутра српски војник окренути пушку на своју браћу по генима и вери, Русе, у садејству са Усташама, Бугарима, Мађарима и осталим фашистима још од времена III Рајха? Србија није била члан III Рајха, али ће изгледа, ако већ није, бити члан IV Рајха. Да ли је српски војник и официр свестан да је фашизам поново подигао главу? Да фашистичке хорде поново јашу Европом, а да је тај НАТО главни заштитник тих фашистичких хорди и њихов савезник.

НАТО фашисти би да се обрачунају са руским народом у Украјини. Можда би им то и успело да није велике Руске Федерације и председника Путина, који је стао у одбрану својих сународника и свога осталог слободног Света.

Ивица Дачић у седишту НАТО у Бриселу, 18. март 2015.

Ивица Дачић у седишту НАТО у Бриселу, 18. март 2015.

Да ли ће у том обрачуну учествовати и српски војник, као припадник НАТО фашистичке војске? Да ли су се зато српски младићи школовали за официрска занимања? Да постану топовско месо америчких, енглеских и швапских империјалиста?

Када је српска мајка рађала кукавице и непријатеље слободног Света?

Када су Срби били фашисти?

Никад!

Опрема: Стање ствари

(Зекаоница, 18. 3. 2014)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3OoCategories: Преносимо

1 reply

  1. А ЗЕКА, ПО ОБИЧАЈУ — СВЕ ТАЧНО, НИ ПО БАБУ НИ ПО СТРУЧЕВИМА!
    Оцену овог Зекиног текста оцених скромно овако.
    Зека Поповић је, наравно, по свом обичају и добром знању чињеница из праксе ОСВРЋУЋИ СЕ НА РЕАЛНУ ИСТОРИЈУ, написао још један беспрекорно тачан и врло разумљив и користан текст. Који има и, очекивану и нужну, праву ноту природног, здравог родољубља према својој држави, свом и напаћеном и славном народу, својој војсци и српској нади коју нам неко стално одузима на све начине и споља и унутра.

Оставите коментар