Најџел Фериџ: Желите ЕУ војском да застрашите Русију?!

Лидер Британске партије независности каже да је прича о војсци ЕУ једна велика илузија, као и да сви ти системи већ постоје

najdzel-feridz-550

Лидер Британске партије независности и посланик у Европском парламенту, Најџел Фериџ, упитао је Жана-Клода Јункера да ли стварно верује да се војска Европске Уније може супротставити Русији и упитао га „кога он завитлава?“.

Наиме, Фериџ каже да је прича о војсци ЕУ једна велика илузија, као и да сви ти системи већ постоје, преноси Правда.

„Имамо ЕУ агенцију за одбрану, ЕУ борбене групе у активној служби широм света, ЕУ морнарицу која се бори против Сомалијских пирата…“ – објашњава Фериџ и саркастично каже да му је сада јасно зашто један Дејвид Камерон признаје да Британија не може да одбрани ни своја острва, те да је то зато што следи формирање војске ЕУ.

„Тони Блер је био у праву. ЕУ није пројекат мира, него пројекат моћи.“ – додао је Фериџ.

„Господин Јункер види у томе шансу и прилику. Ми смо својом експанзијом за повећањем броја чланица испровоцирали конфликт у Украјини, ударали смо штапом руског медведа, а све то је одлична прилика да се реализује идеја формирања ЕУ војске.“ – каже Фериџ.

„Јункер каже морамо убедити Русију да смо озбиљни. Кога ви завитлавате, господине Јункер!?“ – упитао је Фериџ изазвавши смех у парламенту. Он је завршио свој говор констатацијом да он не жели ниједан део Европе милитаризован, те да је убеђен да исто мисле сви грађани Европе.

Подсећамо, пре неки дан је Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, позвао чланице ЕУ да се оформи ЕУ војска са циљем повећања безбедности, али и одговора Русији на растуће тензије у Украјини.

(Новости/ФБ Репортер, 11. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3J3



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading