Слободан Антонић: Милошевић отишао, ниједан проблем Србије није решен

Социолог проф. др Слободан Антонић, гостујући у емисији „Истина или лаж“ Српске РТВ, говорио о својој новој књизи „Милошевић – још није готово“.

srtv-ant

„Време је показало да је било безразложних очекивања, безразложних нада – заиста се сматрало у широком кругу тадашње интелектуалне јавности, па и ове опозиционе, да је главни проблем Србије заправо Милошевић. Дакле, да ће Србија врло лако решити проблем Косова, проблем економије, чак и криминала – само да Милошевић оде. Милошевић је отишао, а ниједан од тих проблема није решен – напротив, неки проблеми су нарасли: Косово је прогласило независност, наша привреда не само да није достигла аустријску или макар Грчку него је још потонула, ми смо готово потпуно изгубили индустријску производњу, све је то показало да Милошевић није био проблем и да је проблем било нешто друго“, рекао је др Антонић, познат као оновремени критичар режима Слободана Милошевића.

Погледајте снимак целог разговора:

(Стање ствари)


ИЗМЕНА: Овај чланак је промењен 7. 2. 2015 у 13:50 – у наслову је уместо „Слободан Милошевић“ стављено само „Милошевић“.

Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3kTCategories: Поново прочитати/погледати

7 replies

 1. И? Кад смо били искрени? Крајем 90-их кад смо у оквиру ДОС-а рушили Милошевића; 2014 кад смо написали „Зло се вратило – и шта сад?“ (http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/zlo-se-vratilo-%E2%80%93-i-sta-sad.html?alphabet=l) – кад смо Вучића и његове поредили са Милошевићем и његовима? Или данас, кад би Милошевића да прогласимо светим?
  Или је све ово само тактика, па чекамо наставак теленовеле? Вреди ли?

 2. Борба против српске хегемоније је била основ рада Комунистичке партије Југославије . Успут су растурили српски етнос и распарчали српске територије . Уз погибију око четири милиона Срба у два рата , догађаји од 1991.-е до 2001.-е претворили су Србе у поробљени народ . Пљачка од 2001.- до 2012.-е и систематско задуживање неповољним кредитима сатрли су нашу државу . План је остварен . Ако се донесу оштри Закони као што су : Закон о пореклу имовине , Закон о незаконитом богаћењу и Закон о одговорности радног места државног службеника – наша отаџбина има шанси да се опорави на миран и цивилизован , легалан начин . Без таквих закона неће моћи да се изврши социјално уравнотежење и правно задовољење , кажњавањем тајкуна и ратних профитера и одузимањем њихове имовине .

 3. Snimak celog razgovora neću da gledam, kao što neću ni čitati Antonićevu knjigu!
  Njegova naknadna pamet me uopšte ne zanima!
  Preporučujem mu da svako veče, kao lek za nesanicu uzrokovanu grižom savesti, konzumira onaj čuveni govor poslednjeg velikog srBskog državnika!
  Srbi, koji su ga zbog šake srebrnjaka razapeli na petooktobarski krst i saučestvovali u njegovom ubistvu u Hagu, trebalo bi bar da se pokaju, i bar jednu crkvu pokajnicu da sagrade!

 4. @ Miroslav AndjelkoviC
  За разлику од Вас вјерујем, на основу прочитаног интервјуа проф. Антонића у „Геополитици“, да је наведена књига храбар интелектуални чин и радо ћу да је прочитам. Још је кратка временска дистанца да би се донијели неки коначни судови, али двије тезе проф. Антонића, чини ми се да су већ сада могу да прихвате као „коначне истине“:
  1. антимилошевићевска интелектуална елита није имала реалан увид у свјетско историјски моменат у коме се налазила;
  2. Милошевича су 5. октобра издале властите корумприране олигархијско-безбједоносне структуре.
  Те структуре, додајем ја, и данас радећи за Вашингтон, за много више од шаке сребрњака, имају одлучујући утицај на унутрашњу политику.
  Изградњи истинске елите, добро долази овај професоров прилог.

 5. @Aleksandar Živković
  G. Živkoviću, intelektualci sa političkim stavovima sličnim mojima smo jednom prilikom pri ukazivanju na laviranje dvojca Vukadinović-Antonić sa žutima, proglašeni od strane njih dvojice „kriptoanalitičarima“ i „tribalcima“!
  Da li se sećate još jednog „vrlog“ petooktobarskog intelektualca, profesora Šamija!?
  On je u svojstvu člana Koštunčinog izbornog štaba odmah u 20:00 objavio pobedu „Neobaveštenog“ nad Miloševićem sa 60%!?
  Svakog sledećeg minuta se tih 60% nepovratno topilo ka 49,5%.
  Neobavešteni tunjavko ni do dana današnjeg nije obavešten da tada nije pobedio velikog srBskog državnika!
  Jeste li čitali knjigu gospođe Arežine?
  Ja nisam „ćit’o, jer sam ‘od’o“!
  Ne bih čitao ni Šamijevu ispovest, ako bi mu savest proradila!
  Jer, kao što rekoh, ničija me naknadna pamet ne zanima!
  Vidite li dokle su nam doveli Srbiju ti, koji se naknadno osvešćuju i opamećuju?

 6. @Aleksandar Živković
  Потребно је обновити меморију памћења, па поред поменутог говора, сетити се, да је чувени „диктатор“, ондашњи „Хитлер“, а видимо и садашњи, изашао на изборе пре краја мандата. Ако се не варам, могао је још две-три године да „влада“. Могуће је, да је пограшио у процени, али тешко, да је био диктатор, јер диктатори не излазе на превремене изборе. Какав значај може имати: „1. антимилошевићевска интелектуална елита није имала реалан увид у свјетско историјски моменат у коме се налазила;“? Купљени људи немају потребу за „реалним“ увидом у било шта.Раде за парице и нема шта да мисле! Друга тезе „2. Милошевича су 5. октобра издале властите корумприране олигархијско-безбједоносне структуре.“ је такође на климавим ногама, јер „диктатор“ није издао никакву команду у складу са својим овлашћењима и могућностима. Може бити издат, само онај кога неко није послушао! Сама чињеница, да се Антонић увијено бави политиком, а неће да се „прикључи“, као никоме, по мени говори о иди ми, дођи ми ставу, који и није за похвалу.
  @ Miroslav Andjelkovic
  Узалудно је потсећати, оне који желе да забораве глупост у коју су, можда и веровали. Каже Једнорог: “ Крајем 90-их кад смо у оквиру ДОС-а рушили Милошевића“? Човек заборавио у чијим „оквирима“ је онда био, ако је био. Или брка године? Декстер каже: „Уз погибију око четири милиона Срба у два рата“, а ми се чудимо, што је Сребрница стигла на 7-8 хиљада.

 7. @једнорог

  Заиста!

Оставите коментар