Велимир Абрамовић: Тесла – философија хармоније

За нову планетарну цивилизацију хармоније!

За просветљену светску заједницу засновану на продуховљеној науци[1]!

Прави савремени духовни вођа српског народа је Никола Тесла.

Др Велимир Абрамовић

Наше човечанство робује непознатој природи времена која доноси старост, болест и смрт. Спознаја тајне времена ослободиће нас тог космолошког ропства. Градимо свеобухватну технологију у складу са природним поретком ствари и универзалном космолошком етиком.

Циљеви истраживања:

 1. слободна енергија;
 2. пренос људског физичког рада на вештачку интелигенцију;
 3. духовно-душевна елита као највиши друштвени слој, који то космолошки заслужује;
 4. синтеза атома и молекула од светлосног етра – изградња индивидуалних светова по личним духовним нужностима и према специфичним космичким задацима: светова уметности, унутрашњих архитектонских фантазија, светова чисте љубави у хармонији душевног мира и осећању вечне среће… личних светова слободе, истине и доброте.

Почетак је већ одмакао. У многим људима јавља се потреба за неком врстом технолошког комунизма са духовним коренима у природној математици[2] и временској физици[3], и настаје, рађа се нови облик космичког веровања долазећи из науке.

Ми смо овде у Србији најсвеснији те нове матрице еволуције човечанства и зато смо и најодговорнији за чистоћу сопственог ума и идеја. Нама је неопходан спиритуални научно-културни менанџмент, да би и људи који раде специјалне струке могли да се свесно посвете изградњи суперструктуре српског друштва, какву до сада није имао ни један други народ. За тај социјални експеримент организовања друштва без државе стекли су се сви неопходни услови.

Никола Тесла

Никола Тесла

Етички заснована научна духовност и неограничени извори енергије из Етарског окружења укидају политику и економију као ниже облике мишљења о стварности и њих су Теслине космолошке студије у потпуности ослобођене.

Развијаћемо нову онтологију времена, педагогију развоја личности, еко-системе, слободну енергију, нови појам културе заснован на култу просветљења****, регенеративну медицину за лечење и подмлађивање, нове људске односе засноване на мудрости чојства – високој свести о потреби одбране других људи, па и саме природе, од нас самих … сваком је у Космосу прецизно одређена не само сврха постојања и лични космолошки задатак, него и начин како ће да га изврши. У питању је проширење индивидуалне свесности у универзалну свест. „Сва је васиона жива!” – поручује Тесла. Од науке он је учинио најдубљу духовну дисциплину непрестаног откривања скривеног Бића космичке истине.

tesla-abramovicИма више корака у трансформацији личне у надиндивидуалну, космичку свест… почиње губљењем ега, када душа прелази у силе околног света и схватамо јединство са бесконачним. То је веома јако осећање и појављује се изненада, као откровење.

Планетарна духовност рађа се из науке, али има уверљивост, непосредност и реалност досадашњих религија. Наука је наш савремени пут ка Богу. Тесла то сведочи.

Ако је тачно да је Винча најстарији познати европски неолит, па шта је онда чудно што овде, у нашем Балканском Подунављу, након 9 000 година, свет поново покреће нову цивилизацију? Зар нису све европске цивилизације ништа друго до расад Винчанске културе?

Драги и поштовани наследници Теслине идеје светске научне духовности[4], овог новог канала за Божанску комуникацију примерену нашем добу, знамо да је буђење и расејање ове идеје новог и одрживог живота планетарне заједнице – наш свети светски задатак.

И наука је Божји пут.

(Фејсбук страница Геније свих времена Никола Тесла и проф. др Велимир Абрамовић)

_________________________________________________________________

[1] Продуховљена наука, поред нивоа експеримента и њиховог математичког описа, укључује и саму природу научних закона која је ванчулна, духовна.

[2] Природна математика има генеричка својства, то је природни математички језик који производи стварност, за разлику од данас преовлађујућег математичког симболизма неповезаног с реалношћу.

[3] Временска физика је заснована на хипотези времена.

[4] Теслина идеја светске научне духовности има озбиљне претече у Халдејско-Сумерској математичкој религији, у Питагорејству и у Теозофској визији Хелене Блавацке, али, за разлику од ових чисто теоријских учења, Теслина визија је технолошки остварива и применљива у животу.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3iXCategories: Преносимо

14 replies

 1. Невиђене небулозе просипа овај човек. Његови текстови су иначе пуни окултизма (као и наступи). Треба ли сумњати да је масон?

 2. Беше господин Абрамовић претио да ће се спалити, ако се посмртни остаци Николе Тесле сахране како и доликује, хришћански, у Храму Светога Саве?

 3. Dragi Aleksandre, dobro je apsolutno i nepokretno, zlo je relativno i aktivno, promenljivo…nema kod mene ništa tajno (okultno), govorim otvoreno, sam …nisam član ni jedne organizacije,ni tajne ni javne, nikada to nisam ni bio,..čak nikada nisam glasao ni na jednim izborima…Monarhija mi je simpatična i jedino bih glasao za srpsku ustavnu monarhiju (inače, to Englezi predlažu Tomi Nikoliću)….ali i ta monarhija bi trajala samo jedan kratak period do novog ujedinjenog čovečanstva…čiji je Tesla bio vesnik…love spiritual, velja

 4. Dragi i poštovani Zorane, vidim i osećam da ne razumete da je Tesla veći, neuporedivo mnogo veći od Svetog Save, koji je bio samo sveti crkveno-nacionalni političar, izmislio je nacionalno hrišćanstvo, koga do tada nije bilo…Tesla je iznad, on je promenio celu civilizaciju, i čovečanstvau otvorio novi put ka Bogu, ukazao na nužnost nove planetarne religije poreklom iz nauke, Tesla je rang iznad arhandjela, takav mu je bio Božanski zadatak…Uzgred budi rečeno, Tesla uopšte nije spaljen…posle sahrane, Sava, ali ne Sveti Sava. nego Sava Kosanović ga je prosledio na Istok gde je i sada ćivot Tesle….

 5. Брате и имењаче, није масон, знам човјека, још горе је – теозоф. Као што ни Тесла није био масон, али јесте био спиритиста. Није претио драги Зоране, да ће се спалити, особито што је незадовољан радом Музеја НТ. А то би требало да буде права тема за све нас. Нико није ни желио да се Тесла сахрани у самом Храму већ испред Храма, дакле у порти, што ће рећи да нијеси много погријешио и порта је свети простор. Дакле, испред Храма Светог Саве, као што су Доситеј и Вук испред Саборне цркве. (Тесла је иначе био много црквенији од Доситеја и Вука, али није искључиви хришћанин већ има везе и са другим религијама о чему је лијепо писао проф. философије на Бог. факултету у Бгд. др Богдан Лубардић). Као један од старих скромних поборника Теслине сахране испред Храма Светог Саве, још од обнављања радова на Храму 1985.г. разменио сам мишљење са В.А. о томе. Из његових јавних наступа, скраћена полемика са М.Зупанцем, пред. Друштва Св. Саве (такође Политика пр.год.) он се није бунио против преноса из тзв “уско научних разлога” као ови Б92 инжењери. У јавним наступима упозоравао је и да ће “светску елиту” узнемирити тај пренос. Касније је тврдио да није случајно што се неприродни циклон љупко назван “Тамара” 7 дана задржала изнад ТЕ “Никола Тесла”. Нијесм баш склон да му у то потпуно повјерујем. У то вријеме, сад ја мислим не случајно, он се налазио у Нишу гдје је штаб руских спасилаца, а Руси на Ломоносову пажљиво проучавају теорију времена В.А., и одржао предавање да пропалу западну цивилизацију спашава само Теслијанство (можеш да видиш и на Стању ствари). У приватној преписци која је јавно доступна на мом ФБ профилу он је изнео становиште засновано на сопственом проучавању теслијанства, да се Тесла не налази ни у урни у музеју нити би био испред храма Светог Саве, већ је у садашњој нама паралелној и за сада недоступној димензији. Из педагошких разлога “за нас непросвећене” нема ништа против тога да се Теслина урна сахрани како доликује. Ово јављање искористих само утолико да поновно инсистирам на Теслиној сахрани испред Спомен-Храма. Мало се у јавности говорило да је то већ било све спремно за време патријарха Павла, али је интервенцијом (вјероватно масона) Ненада Богдановића који је намјетнуо своју вољу одборницима ДС и млитавцима из тада коалиционог ДСС у Скупштини града. Послије 6 мјесеци је умро. Тада се тој иницијативи нијесу супротстављали теледириговани “заштитници науке”.
  Иначе, поносан сам што сарађујем у сајту који објављује различита гледишта о томе како се стиже до Бога. Мишљење В.А., исказано у овом кратком тексту, да је и наука пут до Бога, веома поштујем.
  П.С. Све наведене чланке можете да нађете на линк страници која прати текст.

 6. ŠTA VI TO, GOSPODO, HOĆETE PO SVAKU CENU DA SAHRANITE, NE KOGA, NEGO ŠTA? Sahranite Vi svečano urnu punu nekog, ko zna kakvog pepela, a onda se otkrije da postoji Tesla, balsamovan…? Pa da nam se ceo svet smeje…S time se nije igrati…. Sati filmova su snimljeni sa Teslom, ali nema ni jednog kadra, sve je sklonjeno…Svoj glas, Tesla je snimio ne jedanput, satima je držao intervjue…pa gde je njegov glas? Prvo da se ispita ko sve to drži sakriveno i zašto.

 7. @ Велимир Абрамовић
  Хвала што сте унијели динамику у ову причу. Значили то да све ове године Сава Косановић, па онда Музеј НТ обмањују све његове поштоваоце, ђаке и слично? Узгред, у кући Ђорђа Генчића, која мора да се врати власницима. УНЕСКО је званично прогласио Теслину заоставштину у Бгд свјетским благом. То могу читаоци да виде једноставним кликом на банер Теслиног меморијалног пројекта на нашем сајту. Дакле, музеј би једини имао пуно право, упркос сигурном америчком противљењу, да тражи све документе о Тесли. Шта, у том контексту, мислите о могућностима Музеја и приједлогу Станка Црнобрње да се Теслин музеј пренесе у садашњу зграду Народног музеја (Управе фондова) а да се Нар. музеју изгради коначно адекватна зграда умјесто оних скела које плаћамо сваки дан а не знамо зашто?

 8. Каже аутор: “За нову планетарну цивилизацију хармоније! За просветљену светску заједницу засновану на продуховљеној науци[1]! Прави савремени духовни вођа српског народа је Никола Тесла.”
  Јасно је, да је глобалиста и још у то покушава Теслу, да увуче.
  @Александар Живковић
  “али јесте био спиритиста” Како се то слаже са православним хришћанином? Још зовете у помоћ Станка Црнобрњу!!??? Затварате очи пред историјом, шта ли? Или можда нисте упознати?

 9. Г-не Абрамовићу,
  да ли сте члан неке тајне организације или нисте, ја то не могу знати.
  Али из Ваших наступа и текстова препознатљива је масонска и теозофска матрица, глобалистичка, или новодобска.
  Осим тога, Ваша тврдња да нисте члан не значи ништа, јер могуће је и да сте члан, али да то не откривате. Масонима је, иначе, као што је познато, допуштено да скривају свој идентитет, када је то у интересу братства.
  Ваш дискурс је, међутим, толико окултан, масонски, теозофски, да је то немогуће не приметити и заобићи.
  Понекад и неразумевање приче саговорника слушаоци тумаче као знак узвишености.
  Итд.

 10. @Александар Живковић
  Брате Александре, јасно је да је теозоф. Али теозофи су под окриљем масонерије. Суштинске разлике међу њима нема. Раде конвергентно.
  Његови наступи и говори су толико несувисли, бесмислени, да се човек просто чуди како се људи поводе за њим. Али и то је објашњиво.
  Оно што говори о Светом Сави, и о Тесли, су толике небулозе, да се слободно може рећи – шта нам више требају сведоци!
  Наводите да је Тесла био спиритиста. Јасно је то. Добро је то прокоментарисао и Слободан Млинаревић.
  Био је много шта (у мулитрелигијском смислу), али најмање (или уопште) православни хришћанин.
  На страну његов научни геније. То не треба спорити.
  Али треба јасно раздвајати сфере, и стављати све на своје место.
  Само нам недостају разни окултисти, попут Абрамовића, да нам ”продају” квази-духовност.

 11. @Velimir Abramovic
  Кажете, између осталог, ”добро је апсолутно и непокретно”.
  То је, наравно, став старе грчке философије, древних грчких философа, мудраца.
  Али учење Цркве је потпуно супротно. Еванђеље и Свето Писмо сведоче сасвим сасвим супротно томе!
  Христос је и дошао да укине мудрост овога света. Зато и видимо да ”Бог мудрост овога света претвори у лудост” И пошто древни философи, мудраци мудрошћу својом не познаше Бога, ”изволи се Богу да лудошћу проповеди спасе оне који верују”. (В. 1. Кор. 1, 20-21).
  Масонерија и теозофија базирају своју идеологију на синкретизму – узимају делове из старе грчке философије, из гностицизма, древних египатских мистерија, итд.
  Ви нам ”продајете” управо ту синкретистичку идеологију као неке више сфере духовности.
  O tempora, o mores!

 12. Извесни и аутентични докази о етничкој припадности Николе Тесле саопштени су у “Американском Србобрану” од 22 маја 1958 и загребачком “Недјељном Вјеснику” од 5. липња/јуна 1977. године. Српски исељеник Ђуро Муњас, из Филипсбурга, Монтана, објавио је у факсимилу, једно оригинално писмо Николе Тесле од 11 јуна 1921, писано на енглеском језику. Муњас га је питао како то да га у Америци означују као Маџара. На Муњасово питање, Тесла је дословно одговорио:
  JA SAM SRBIN – NIKOLA TESLA
  8 W. 40 St., New York, June 11, 1921
  George M. Mungas, Esq.,
  Box 37,
  Philipsburg, Montana
  My dear Sir:
  I have duly received your kind letter of May 31st and wish to thank you for the interest manifested.
  Of course you know that I am a Serbian, coming from the oldest stock in as much as my mother’s name can be traced almost as far back as any other in our race. The Editor of the Kansas Farmer and Mail and Breeze does not quite realize that the Province where I was born was at that time merely under the political rule of Austria which has nothing to do with nationality.
  Wishing again to assure you that I have appreciated your friendly action in the matter, I remain
  Yours very truly,
  N. Tesla
  Српски текст гласи:
  ЈА САМ СРБИН – НИКОЛА ТЕСЛА
  8 з. 40 Улица, Њујорк,
  11 јуна 1921
  Г. Ђордђ М. Мунгас
  Постански факс 37
  Филипсбург, Монтана
  Поштовани Господине,
  Примио сам Ваше пријатељско писмо од 31 маја и желим да Вам захвалим за интерес који показујете.
  Ви наравно знате да сам ја Србин, врло старе лозе, јер је име моје мајке старо колико било које друго име нашег народа. Уредник листа Kansas Farmer and Mail and Breeze не схвата потпуно да је област, у којој сам се ја родио, била само под политичком влашћу Аустрије, што нема никакве везе са народношћу.
  Желећи поново да Вас уверим да ценим Ваш пријатељски поступак у овом питању, остајем
  Врло искрено Ваш
  Н. Тесла
  (Види: Американски Србобран, 22 мај 1958, Pittsburgh, Pennsylvania; Исто: Проф. Сава Н. Вујиновић, Никола Тесла и његово време, Торонто, 1993; Исто: Проф. Лазо М. Костић, Обмане и извртања као подлога наодности, Хамилтон, Онт., Канада 1960).
  У загребачком “Недјељном Вјеснику” објављено је у факсимилу ћирилично писмо амбасадора Краљевине Југославије Анте Тресића Павићића, који је Николи Тесли предао одликовање краља Алекандра 1926. године. Краљ је Теслу одликовао Орденом Св. Саве. Тресићево писмо гласи:
  Пов. Бр. 422
  Предмет:
  Предаја Ордена Св. Саве
  Г. Н. Тесли
  Министарству Спољних Послова
  Генерална Политичка Дирекција
  БЕОГРАД
  Пошто сам, у послу Министарства Финанција морао поћи у Њујорк, то сам искористио ту пригоду, да лично предам Орден Св. Саве I. ст. Ф. Николи Тесли, нашем учењаку свјетскога гласа. Ја сам био одлучио дати том пригодом један банкет у његову почаст, на који бих позвао неке наше виђеније личности и неке упливније Американце, те сам у ту сврху писао Генералном Посланству, да предузме потребне кораке; ну г. Консул Станојевић ме је обавестио, да г. Тесла не жели никаквог церемонијала, ни публицитета, него је позвао мене и г. Консула на вечеру у хотел Пенсилванија, гдје станује, па да му том пригодом предам орден, што је и учињено на 26 Септембра.
  Г. Тесла је био врло радостан када сам му предао орден. Том пригодом, он који живи врло повучено и скромно, био је врло разговорљив, те је показао, да у толико година боравка у Америци, а ретко када је у додиру са нашима, да је у њему остала чиста и потпуна српска душа. Зачудио сам се када се је стао натјецати са мном у понављању на изуст наших народних песама. Ама било би се рекло да је јучер дошао из Лике. Том пригодом повео се је разговор de onibus et quibusdam aliis те сам опазио, да је свестрано наображен, па да љуби не само знаности и филозофију, него и лепу књигу. По наобразби стоји високо над професором Пупином, али је разлика у томе, што је Пупин посве нормалан, скоро бих рекао препрактично нормалан, дочим Тесла показује ту и тамо по коју абнормалност, да не би погрешила стара пословица nullun magnum ingenium sine quodam demantiae gradu. Свакако је Тесла један од најзнаменитијих људи што сам их у животу срео. Нема сумње да је он као теоретичар данас највећи електротехник на свету; једна врст модерног Архимеда, који је превише главом у теорији, али не успева као Архимедас у пракси, те се други окоришћују полодовима његова ума. Он и не мари за богаство, те живи врло чудно, а највеча му је забава хранити голубове, којима по ноћи просипље храну под стрехе, гдје спавају, а кљасте лечи код куће. Иде радо такодјер у кино-театре. Избегава друштво, нарочито женско. Воли Његово Величанство нашега Краља, и жели да му се о њему приповеда, јер верује у његове велике владарске способности и нада се да ће се наша држава и наш народ под њим сретно развити.
  У нашим народним споровима стоји на висини наших најнапреднијих државника. Вели: син сам српског православног попа, и матере српкиње, али смо ми у Лици са Хрватским католицима живели у најбољем складу, и није било никакве мржње у народу, док је није посијала политика с висока. Он је сачувао и сада те исте осећаје.
  Још се увек нада да ће многе од својих теорија ставити у праксу и дати човечанству такова открића, да ће променити цели живот на земљи и учинити га несравњиво угодним. Када се занесе у царство знања и маште, говори песнички и са потпуним уверењем, као да су те ствари већ готове. Могуће да су по законима математике и физике могуће, али и ако је он први открио и доказао могућност преноса електричних сила, на велике даљине, он ипак није то ставио у праксу, него су се други, његови ђаци, окористили његовим изумима. Њему је седамдесет година, али изгледа као да му је педест, па се не боји да не буде имао времена да оживотвори своје велике основе. Чезне за домовином, али још више за знаношћу. Вели да би се још сада похрвао са којим млађим од двадест; а тако и изгледа. Када га се пита, како је одржао такову свежину, одговори: abstine, sustine! Па шапне на ухо, да се је увек држао далеко од жена и очувао девичанство. Он верује да му је то очувало физичке и умне снаге.
  Када се човек с њим растаје, има утисак да је био у друштву једног ванредног човека, каквих има мало на земљи, који умом задивљују, а манама обвезују и чини себе симпатичним, као мало дете.
  А. Тресић-Павићић
  (Види: Живко Стрижић, Из антикваријата – Тресић Павићић о Тесли, Недјељни Вјесник, Загреб, 5. Липња/јуна 1977, стр. 15).
  Истини за вољу, Никола Тесла је био кум Српској православној цркви Св. Саве у Гери, Индијана, УСА ( Види: Лука Кристифоровиц, Славни Тесла кум Герске богомоље, Американски Србобран, 15 нов. 1938; Исто: Никола Тесла, Писмо Герској цркви Св. Саве, Американски Србобран, 22 нов. 1938). Такођер, не треба заборавити ни извесне поруке Николе Тесле, које дословно гласе:
  “У мени има нешто, сто може бити и обмана, као што чесће бива код млађих одушевљених људи; али ако будем сретан да остварим бар неке од својих идеала, то ће бити доброчинство за цијело цовјечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми да је то дјело једнога Србина”.
  Београд, 21. Маја 1892.
  “Наш народ показује толику моралну снагу да нам светља образ пред свијетом. Оно што чине наша браћа у старом завичају достојно је духа који прожима нашу народну пјесму. Колику су душевну снагу, чврсту одлучност, неустрашивост и јунаштво имали они наши неразвијени дечаци кад су пред њемачким пушкама клицали: ‘Ми смо српска дјеца, пуцајте’. Како се сви ми можемо поностити знајући да у читавој хисторији свјета нема тако величанственијег примјера. Ови дивни мученици живјеће вјекове у нашој успомени, одушевљавајући нас на бесмртна дјела”.
  Њујорк, априла 1942.
  “Поносан сам што сам Србин, поносан сам што сам Југословен. Наш народ има толико снаге, да нема силе која га може разорити.”
  Њујорк, 8. Јула 1942
  (Види: Поруке Николе Тесле, Глас Канадских Срба – Voice of Canadian Serbs, 27 новембар 1975, Windsor, Ont., Canada ).
  У једном поздраву којег је упутио Никола Тесла Српској савезној омладини у Америци за њихову Конвенцију, коју су одржали у току 1940 године, дословно стоји:
  “…морате бити верни нашој српској традицији…” – “… you have to be faithful to our Serbian traditions…”
  Њујорк, 1940.
  (Види: Vidi: SNF Youth, Voice of Canadian Serbs, January 7, 1981; Исто: Radovich M. Milan and Gakovich P. Robert, American Srbobran – Selective index 1906-1976, Serb National Federation, Pittsburgh, Pa., 1980).

 13. Хвала, г. Душане, увијек је лијепо прочитати. Званичним класификовањем Тесле као научника српског поријекла од стране УНЕСКО, тај проблем би бар био ријешен, кад не би било злоупотребе од извјесних “политичких народа”. Још да додам, нема никаквог податка о Теслиној кроатофобији, али је крајње проблематична аутеничност изјаве на којој се инсистирало у нашем школству:”Поносим се својим српским родом и хрватском домовином”.

 14. @Александар Живковић
  Ви нас зезате. Захваљује те Душану, а он рече: “Поносан сам што сам Србин, поносан сам што сам Југословен.” Очигледно је Тесла размишљао САСВИМ другачије него што Ви и остали размишљате. Нема он везе ни са православљем, ни са србијанством. Човек је био изван свог времена, а ви, сиротиња покушавате, да се учепите у његово размишљање. Маните се горања у свет човека, који је био геније и не покушавајте, да га ви смртни и недостојни људи објасните и тумачите. Цитирате неке успомене и сећања, а немате никаквих доказа о било каквој делатности Тесле у вези цркве и Србије!!? Личи ми на Ваше тумачење понашања врлог Блажа Јовановића по питању граница некада давно. И то сте покушали да протурите овде. Као Ви сте знали, да је Блажо био добар и бринуо о сиротињи? Смањите мало доживљај и покушајте, да критички претходно погледате Ваша писанија.

Оставите коментар