С*ање ствари: Прикљученија једног пса

Ово сам на слици, ја, Беки. Мада ме зову и Бора, као и Бели Бора (али то је због оне добре песме коју је спевао М. Јерговић, свира М. Тадић а пева Р. Шербеџија – па се не љутим).

beki-samojed

Фото: И. Аћимовић

Држи ме на слици газда, а ја сам тако велики да мора да ме држи са обе руке. И мало сам збуњен, ал’ само ту на слици јер је био неки силан народ… Неки кажу да сам плашљив – јесте тачно да се бојим грома, снега, кише и кад за тзв. Нову годину пуцају петарде, али морам да истакнем да ја имам 27 потомака! Па ви видите! А једном сам са другарицом из бокса (која ми је и нешто више од другарице) стигао једну мачку и … После ми било жао што је газда морао да са’рањује ту мачку, али нисам ја крив што је она мислила да смо у боксу а ми нисмо.

Плашим се и аутомобила, али то тек откад су ме дрмнула кола на улици. После кад сам бежао нисам излазио на улицу. А упао сам и у шахт за воду. И питате се како сам преживео кад сам оволики? Па пао сам водоравно, к’о у цртаним филмовима, само сам пропао у земљицу (тј. шахт) црну. А у базен? Е, у комшијин базен, без воде додуше, упао сам кад смо дружбеница и ја јурили ту неког смотанка од кучета, које није било ни нечије ни права луталица – јер је обитавало код комшије. И код базена. И јесте смотано то куче, ал’ знало је где је базен. Ја нисам. И било је страшно! Ноћ, мркла ноћ, ја у базену дубоком два метра, лајем али газде нема… И дружбеница се била вратила кући, а базен био онај прави, укопани. И после ме газда нашао. По лавежу „из дубине“. Изашао сам и одатле неповређен, али од тада више не скачем са два метра висине.

А био сам и у клиничкој смрти! Нисам хтео да уђем у бокс, и газда ме понесе, као ту на слици, ја се измигољим, паднем и ударим главу о гвоздену ивицу бокса, и болело ме мало али сам се много више уплашио, и кренем да скичим као да сам главна улога у „И коње убијају, зар не?“! Газда мислио да ме је убио, крене да телефонира и зове (у)помоћ, а ја онда кажем боље је да устанем. И устанем. И онако и из клиничке смрти.

Ето, укратко, то сам ја,

Беки, самојед


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-32FCategories: Вести као да су праве

Оставите коментар