Љубинка Боба Недић: Вербићу, имаш 116,7 минута?

Зашто баш 116,7 минута? Зато што је то 7000 секунди (две, горе-доле). За та непуна два сата могу да те научим основним граматичким временима енглеског језика (оног што га не волиш). Могу, мајке ми. Можда зато што немам курс, па таман и Британског савета, него добар стари филолошки факултет. Могу зато што сам похађала силне бесплатне НЕакредитоване web-инаре врхунских страних методичара, али шта би ти о томе могао знати. Седам хиљада секунди је озбиљна ствар. С друге стране, седам хиљада динара је увреда, директна, брутална, безобразна, дрска и неинтелигентна.

verbic-klot

Не знам како ћеш моћи просветним радницима на очи. Како ћеш да посетиш следећу школу? Једино да ти Велики Вучић организује оне усиљене шпалире збуњене деце која машу заставицама. Питај оног Малог од Регана, што воли да твитује, да ли од шпагети вестерна воли само „За шаку долара“. Срамна шака динара коју нам бацате у очи је из оног другог – „Добар, лош, зао“. Безмало! Фали вам добар. Капирам ја да ви рачунате с искуством које показује да просвета није имала јаку синдикалну снагу. Али не капирам како не рачунате с тим да сада не да нећемо пристати на изузимање из смањења плата, већ ћемо тражити повећање. Мислите да ћемо да ћутимо док унезверени Вулин мешетари како хоће, Јоргованка вилени по НБС како јој који валунг наиђе, Евита Николић тера моду и лечи комплексе, Гроф од Шумадије згрће хектаре, а по нашим леђима све од реда?!

Шта је било? Нисте успели реформама да убијете просвету, па ћете сада да нас мрцварите понаособ? Да нам продајете Потемкинова села од картона и убеђујете да нам је у ствари баш супер? Ма, важи. Лимбурга месеца.

Позивам све своје колеге да на ову 10% смањену плату тражимо повећање од симболичних 15% да бисмо се само вратили за преговарачки сто. Обустава рада 22. се подразумева. Незакључивање оцена такође. Први наставни дан у другом полугодишту – нова обустава. Хитно успостављање сарадње са осталим угроженим ресорима, и право у заједничке протесте!

Вербићу, то што немаш петље да подигнеш глас на седници Владе је стварно твој проблем. Ми имамо петље. Немамо пара. И да нам волшебно вратиш 10%, то више није довољно. Јбга, скочио евро док се Јоргованка шминкала. Нек ММФ мало музе повлашћене, а нас мало заобиђите у широком луку. Ако је моја плата и пре смањења била испод просечне, а онај набеђени месија тврди да приватни сектор не ради, онда део јавног сектора моју плату чини испотпросечном. Е, ту режите. На нас више немојте да режите, јер не дамо. Неће моћи!

Не чуди мене што плејада купљених диплома не препознаје важност образовања. Зато ћемо вам пружити прилику да упознате просветне раднике. Напокон!

Колеге, знате шта вам је чинити!

Љубинка Боба Недић је „професор, ради у школи, а радила је и на телевизији и у музеју“

(Клотфркет, 20. 12. 2014)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2WoCategories: Преносимо

3 replies

 1. Подршка ставовима г.ђе Недић!
  Само једно математичко разјашњење:
  Кад се нешто смањи за 10% (плате на пример) да би се вратило на претходну вредност, оно смањено, треба да се повећа за 11,11%!
  Код пензија смањених за 25%, кад се буду враћале на ниво пре пљачке (лимбурга месеца!), оне ће морати да тако опљачкане порасту за 33,33% да би се вратиле на вредност коју су имале пре пљачке!
  То Вам је математика!
  Зар не, г. Лазићу?

 2. @ Мирослав Анђелковић

  Тако је! Но, математика и логика немају много везе са овом државом… А и министар Вујовић најави трајање мера од три године, тако да многи могу до тада да науче и проценте! 🙁

 3. Postovana gospodjo Nedic…biramo vas za PREMIJERA….PREDSEDNIKA….POSLANIKA…..mi roditelji smo uz vas…ne damo vise da nam unistavaju decu…jedino bogatsvo koje nam je ostalo!!!! Roditelji probudite se dok nije kasno!!!

Оставите коментар