Крунски савет: Држава понизила принца Александра

Држава Србија понела се према принцу Александру Карађорђевићу увредљиво и протоколарно га понизила, онемогућивши га да положи венац током свечаног обележавања стоте годишњице Колубарске битке, саопштио је Крунски савет.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Фото: Танјуг/Раде Прелић

„Са великим жаљењем констатујемо да држава није пропустила прилику да демонстрира приврженост лошој традицији титоистичког наслеђа, која подразумева прећуткивање улоге и значаја краља Петра Првог и престолонаследника, потоњег краља Александра Првог“, пише у саопштењу Крунског савета, које преноси Бета.

У саопштењу се оцењује да „протокол који налаже непристојност није протокол“, већ „танка и прозирна магла иза које се крије непоштовање саме свечаности, њеног смисла и садржаја“.

Саопштење је потписало 18 чланова Крунског савета, међу којима су песник Матија Бећковић, историчар Чедомир Антић, академик Душан Ковачевић и професор Правног факултета у Београду Коста Чавошки.

(РТС, 19. 12. 2014)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2VrCategories: Вести над вестима

30 replies

 1. Било би добро, да видимо комплетно саопштење. Овако нисмо упознати по ком и чијем протоколу Крунски савет мисли, да треба поступати. И где је у протиколу Крунског савета место Аци „престолонаследнику Југословенског краља“?. Мало ли је, што га је РЕПУБЛИКА Србија лепо сместила и троши онолику лову на њега и Крунски савет.

 2. Логично је да је много тога у погледу “принца“ Александра па још и “престолонаследника“, а поврх тога “II“, и мутно и нејасно (добрим делом намерно) – јер практично све у Србији је и иначе мутно и нејасно. А сада да се вратим на оно под знацима навода:
  1. За бивши југословенски Двор, не знам, али титула “принц“ у Краљевини Србији није постојала. Најстарији краљев син је био престолонаследник, а остали – краљевићи, чија деца су имала право на титулу кнеза
  2. “Престолонаследник“ (?). Његов отац, краљ Краљевине Југославије, Петар II је изгубио југословенски престо на – за обичне грађане непознат и нејасан начин, јер никада текст његове абдикације није постао доступан јавности. Без тога не може бити јасно да ли је југословенски краљевић Александар заиста и – пазите добро: југословенски престолонаследник, или не. Осим тога – постоји и једна веома озбиљна зачкољица/питање: Каква је тачно била титулатура краља Југославије, државе које више нема? У титулатури монарха се увек наводи комплетан сет титула, тако многи имају и титуле нпр. војводе од… грофа од… барона од… итд. Поставља се питање да ли је у титулатури краља Југославије уопште била садржана и титула краља Србије? Биће да није… Е, ако није, онда кнез Александар Карађорђевић, садашњи становник Белог Двора на Дедињу – ако користи титулу принца престолонаследника није ништа друго него преварант, јер држава којој је његов отац био краљ, без обзира да ли му је отац престо изгубио на законит начин, или не, више једноставно не постоји. А – ако је његов отац у титулатури имао и титулу краља Србије (која је била утопљњена у Краљевину Југославију) само онда би кнез Александар имао основа да буде претендент на српски престо (који је укинут 1918 г.), са титулом кнеза.
  3. Оно “II“ је врхунац травестије, јер – чак и да је он престолонаследник, такав нема право на цифру која је резервисана само за краља.
  А сада на тзв. Крунски Савет: то друштво окупљено око кнеза Александра Карађорђевића, претендента на “XY“ престо је мешовити скуп људи мутних намера – што недовољно обавештених (?), што мање интелигентних, што оних који рачунају на девизу: “Ако упали – упали“.

 3. odakle u Srbiji princ,mi to nemamo,a niti cemo imati,to sto vi zovete princ [cuj k****]to je engleski oficir.Srbiji nikad ama bas za nikad,ne treba neka glava koja strci,obicno se to odrubi jer strci.a ako nekome treba,prosto ima takvu potrebu,da ljubi u d*** tako nesto,valjda je tu negde po Srbiji,pa neka izvoli,ko mu brani.ja se iskreno nadam.da necemo imati takve spodobe,negde na vrhu drzave.toliko bogatstvo ne pada Sneba,od nekog je opljackano,a od koga drugog,nego od Srpskog naroda.za mene je to proslost,sa tom druzinom lopova.a ni ovi nisu bolji,sve opljackase.

 4. А ви мислите да имате тапију на српство?
  Немате. Супротно, ви сте одроди.
  Ваше национално и етичко изворише су Бихаћ и Кумровец, па о томе гуслајте.
  Србија има престолонаследника, али то није ваша брига.

 5. Нема мудровања. Ово је брука на квадрат. Тако само кретенски народи поступају. Не вреди трошити речи. Није случајно да ове плагијаторе и шарлатане имамо на власти. Па они би рекли: идемо на Колубару да се поклонимо нашим партнерима, какво црно ратовање!

 6. @Зоран Ђуровић
  Срби свакако нису кретенски народ, а власти које имамо су такве баш од времена кад су англосаксонски утицаји и службе, традиција и езотерија, почели да нам одређују и намећу владаре, као и правац којим ћемо се кретати. Као и средњевековна, и нововековна српска краљевина води порекло из традиционалног хришћанства – прва круна је добијена од папе, друга од апостолског цара Франца Јозефа. Да су Срби, конкретно Милан Обреновић, круну добили од енглеског суверена – она не би била валидна.
  Револуција настаје ликвидацијом Обреновића. То што Вама револуција одговара кад је реч о Карађорђевићима, али не и кад је реч о Вучићу – проблем је Вашег виђења: јер то иде везано, у континуитету: Карађорђевићи, Броз…Вучић и не зависи од личног волим-не волим.
  Није спорна монархија, спорна је династија, још је спорнији Александар Карађорђевић, а до бесмисла је споран Крунски савет. Александар Карађорђевић је само један од претендената, није престолонаследник, није принц, а поготово не може да буде II, што је одлично уочио коментатор Јован Јовановић.
  По ком основу, уосталом, потомак породице која је укинула Србију – земљу победницу у Првом светском рату (Србија је са мапе нестала исто као и поражена Аустро-угарска), тражи српски престо? Волео бих да чујем фанове Александра Карађорђевића: чиме бране његово право на српски престо?

 7. Ма не брљави.
  Веза је Фрања Јосиф – Броз – Вучић.
  Јер, Вучић је потомак фрањиног солдата а не српског краљевог војника. Сви његови, а ево и он, непријатељи су Карађорђевића а не њихови следбеници.Ту чврсту везу аустроугара, полу-мајмуна из шесте личке и црногорских сатнија, са Милошевићем (није Црногорац Милошевић био за краља него за аустроугарског каплара Тита),Ђинђићем, Тадићем и као врхунцем квислиншке аустроугаштине у Србији, Вучићем, никаквим бестидним тлапњама не можете порећи. Више од пола садашње владе јесу поаустроугарчени Срби и остали, сви одреда партизанска деца и унуци. Од Вучића, преко Неше-Слине, Сертића до Кори Удовички…
  Таква је и опозиција… Шешељ, Ђићас, Чанак, а богами и Санда Рашковић-Ивић.
  Такав је и НВО сектор, Иво Вејвода, Соња Бисерко. Ту је и информативни сектор.
  Где год се окренеш смрад аустроугарске цркотине.
  Што су Карађорђевићи ослободили и ујединили, безрепа стока са пјетокраком на тупом челу је растурила и проарчила. И то је једина истина.
  Ако Карађорђевићи нису ваљали, што они Срби који су против њих нису боље урадили?
  http://www.nspm.rs/images/banners/baner_nemasale_vert1.gif
  Ово никако није дело Карађорђевића, већ ВАШЕ! И то сте радили и радите, зато што мрзећи Карађорђевиће заправо испољавате мржњу према Србији, само вам није у рачуну да то отворено кажете.

  Ако волите Србију, умукните, склоните се и не упропаштавајте је више. Идите игумани и не брините за намастира.

 8. @ Нимбус: У извесном смислу и донекле имам по мало разумевања и за Ваша огорчења – али у Вашој дискусији се расплињујете на ствари које за ову тему нису битне, мада неке од Ваших тврдњи могу бити и тачне. Ја сам изнео своје аргументе (који не морају бити тачни) о теми овог чланка за:
  1. “Принц“
  2. “Престолонаследник“
  3. “II“
  4. “Крунски Савет“
  Сакупите своје (колико имате) менталне снаге, концентришите се на тему и побијте, тачку по тачку, Вашим аргументима моје. Само тако се може водити цивилизована расправа. Ваш начин је примењив само неком бирцузу кад се оно угаси светло и настаје општа макљажа. После Вашег начина вођења“дискусије“ остају само разбијене главе и носеви, и тежак мамурлук уз разупани инвентар.

 9. @ Нимбус

  Ваш последњи (данашњи) коментар је обрисан. Не замерите, али прилагодите своју аргументацију и речник Стању ствари, и неће бити проблема нити брисања. Није могуће да само увредама и псовкама можете да браните свој став?

 10. @Јован Јовановић

  Одличан коментар!
  На сајту “краљевске породице…“ нађосмо све чалнове “крунског савета“, и заиста, то су, претежно, људи “мутних намера“, толико мутних, да су оне, дакле те намере – кристално јасне.

  Наиме, ево најистакнутијих смутљиваца – Владан Живуловић (нато лобиста),
  Драган Кавран, натофил, познат по страсним изливима мржње према Србима, чија је кћер била службеница мкс у Хагу, портпарол Карле дел Понте(?), а можда је и даље у том квазиправном борделу
  Чедомир Антић, општепзнат отпораш
  Предраг Марковић и Париводић свакој нато чорби запршка…

  Шта ће ту Кустурица и Бећковић, то они треба да кажу и образложе, то су људи са импозантним уметничким опусом.

  Шијаковић и Душан Ковачевић, ту су по критеријуму “ако упали упали“..
  Остали чланови нису посебно занимљиви и делују више као кловнови, мада, руку на срце, цео “крунски савет“(посебно са оним лентама), с обзиром на то кога “саветује’ ‘(архикловна) – има снажан кловновски печат!

 11. Не замерам.
  Но, одлично знате да сам апсолутно отпоран на цензуру.

  Блесаво је, међутим, да на било ком српском порталу „АРГУМЕНТОВАНО“ доказујем ко је ослободио/вратио Косово и Метохију, а ко је наново изгубио. То би била лудост. Ако се уђе у ту замку, па се комунисти третирају као људи, они су већ успели у намери. Да ли је било „аргументоване дискусије“ 44-па надаље? Ко им се аргумтовано супротставио, остао је без главе. Да ли је тако? Јесте. Е, сад би да се доказују на равноправној основи ко је био у праву. Уз обилате цитате историчара Вељка Булајића.
  Не. Можемо само да се доказујемо колико су српски титовци гори од усташа. У таквој њиховој самокритици противним дискутима бих био спреман да помогнем.

  Када сам на непријатељском терену, онда се дручије односим према непријатељима.
  На пример на „Аутономији“ код Сабахудина и Недима. Па на крају и неки од непријатеља напишу:

  barbarelo
  13 hours

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova. Lalo 4 ever, mojne više da se lališ nadji si neku štalu da pomijaš, za bolje nisi, svi ste realno prdnuli u NEDov čabar. Banovan sam ovde na svim nivoima, ova objava je incident. Pušite k****, jedine opozicione stranke danas u Srbiji su Srpska Radikalna Stranka i Vojvođanska Partija, ja sam za Vojvođansku Partiju.

  Наравно, не може се победити сајт. У крајњој нужди могу да побришу написано (као што се, је л` те, ради). У још крајњијој нужди могу да банују худог Србина.
  Али, знате, ни тамо мој речник према комунистима – као ни према усташама и хортијевцима – није другачији, већ по заслузи.

 12. @ Стање ствари
  Руга вам се у брк! Зашто трпети човека, који је, после упозорења, у стању да напише: “ Ако се уђе у ту замку, па се комунисти третирају као људи, они су већ успели у намери.“ Да ли је то мањи степен од онога што је написао, а уклоњено је? Одустајем од коментарисања лаинчно написаног, што јасно показује, да се ради о „мајстору“ Луковићеве школе.

 13. Шта све у „дворској“ екипи Аца има:
  Crown Council
  Cedomir Antic
  Matija Beckovic
  Djordje Djurisic
  Miroslav Gasic
  Dragoljub Kavran
  Dusan Kovacevic
  Emir Kusturica
  Pavle Nikolic
  Predrag Markovic
  Slobodan G. Markovich
  Nikola Moravcevic
  Milan Parivodic
  Slobodan Perovic
  Bogoljub Sijakovic
  Dragomir Vitorovic
  Vladan Zivulovic

  Privy Council
  HRH Hereditary Prince Peter
  HRH Prince Philip
  HRH Prince Alexander
  Dragomir Acovic
  Dusan T. Batakovic
  Dušan Babac
  Djordje Novakovic
  Branko Terzic

  Crown Cabinet
  Kosta Cavoski
  Vladimir M. Gajic
  Djurdje Ninkovic
  Dragoslav Micic
  Mirko Petrovic
  Vladan Vukosavljevic
  Milorad Savicevic

  Art Council
  Biljana S. Crvenković
  Sanja Lazic
  Petar Petrovic
  Jelena Todorović

  Botanical Council
  Svetlana Jovanovic – Juga
  Mirjana Sijacic-Nikolic
  Dragica Vilotic

  Ту је и Мили Савићевић-Генех да зачини папазјанију. И комуњара се увукао у друштво!!?? А Кети нам има Уметнички савет и „Ботанички“ савет. Да нас све то не кошта колико кошта било би смешно. Могло би да иде по свету, као онај циркус Буфало Била о освајању Дивљег запада. Овако је трагично! Или нас је Аца ујединио: ту су и комунисти и ројалисти, масони и православци, русофили и еврофили и ко зна ко још. И ко ће у историји понети титулу УЈЕДИНИТЕЉ? Одговор је очигледан.

 14. @Нимбус: Кажете (претпостављам у односу на моју молбу да аргументима одговорите : “…Блесаво је, међутим, да на било ком српском порталу „АРГУМЕНТОВАНО“ доказујем ко је ослободио/вратио Косово и Метохију, а ко је наново изгубио…”. Под претпоставком да сте у стању да то схватите, понављам још једном мој позив – јер до сада сте на моја питања о:
  1.“Принц“ – одговорили: шта сте одговорили?
  2. “Престолонаследник“ – одговорили: шта сте одговорили?
  3. “II“ – одговорили: шта сте одговорили?
  4. “Крунски Савет“ – одговорили: шта сте одговорили?
  Али, потегли сте, без обзира да ли је то блесаво, како кажете, или не, са овим: „доказујем ко је ослободио/вратио Косово и Метохију, а ко је наново изгубио…”. На жалост, ма колико да се упињем, не могу се сетити да сам о томе уопште ишта казао у мом коментару. Одговорите на постављена питања, јер о томе се ради, или заћутите. Дакле:…..? Или, идите са Вашим дискусијама код некаквих сабахудина и недима о којима никада ништа нисам чуо – а немам ни жељу да чујем.

 15. @Нимбус
  Све сте побркали са намером да историју ускладите са Вашим политичким ставом.Прва веза је Франц Јозеф (а не Фрања Јосиф – маните се хрватско-православних кованица) – Милан Обреновић и Краљевина Србија. Франц Јозеф је имао легитимитет да иницира – окруни Милана, а самим тим и Србију. Франц Јозеф је био последњи велики војвода Војводства Србије и Тамишког Баната. Нема ратова између нас и немачког корпуса, све до насилног инсталирања Карађорђевића. Што наравно не ослобађа Немце кривице за сва зла и злочине које су нанели и починили Србима!
  Довођење Карађорђевића је инсталација англо-саксонских интереса и доминације. Апис на суђењу у Солуну говори о Мајској револуцији, мислећи на 1903.
  Дража (краљевска влада), Броз (комунисти) и Павелић су све време у Черчиловим рукама, а Черчил је показао прстом на Тита. Дража и Тито су вође југословенских покрета отпора (НОВЈ, ЈВуО, српског покрета отпора нема). А од Броза, све под британско-америчком паском дошло се до данас. Република Србија је још увек само постјугославија, као што је Руска федерација још увек постсовјетија.
  Потребно је направити отклон од Југославије – вратити се у предреволуционарно стање у Краљевину Србију. А то са Карађорђевићима не иде, као што не би ишло ни са Брозом, Стамболићем, Слобом, Коштуницом, Тадићем, Вучићем. Суштински је исто. Неопходно је српско, а не варијанте југословенског.

 16. “ На жалост, ма колико да се упињем, не могу се сетити да сам о томе уопште ишта казао у мом коментару.“
  Друже ДБ ЈЈ, кад се сетиш ко је ослободио Косово и Метохију, а ко је наново изгубио и све друго упропастио, мож` да пређеш на виши ниво.

  РЅ. Престолонаследник треба вас да узме у Крунски савет?
  Ле л`, кад већ нису хтели да вас изаберу у Савет месне заједнице, бар нешто?

 17. Једнороже, добронамерно указујем да ваше присилне мисли ни случајно нису сређене, непобркане мисли.
  Сви које сам набројао, а могао сам набрајати у недоглед, имају исту породичну анамнезу. Свима су преци били у првом реду аустроугарски војници, па затим партизани, с тим што понеки вуче линију ка домобранима и усташама. (Тадић, Чанак, Вук Јеремић, или нпр Радмила Хрустановић – екс градоначеелница Београда и амбасадорка, од оца „генерала“ шесте личке Стева Докмановића удата за сина Бећа Докмановића од Фазлагића куле…).
  Сви они јесу издајници, али немају никакве везе са Карађорђевићима.
  На против, када се зна чији су, какво им је домаће васпитање, не чуди њихово поступање како је у горњем саопштењу речено.
  Такво понашање јесте срамота за Србију, али је и слика окупације у којој живимо.
  И никакво, апсолутно никакво, ваше упињање не може релативизовати ту истину.
  А то што се тако херојски упињете да кривицу за пропаст државе свалите на Карађорђевиће, даје грозну слико о вама. Но то је ваша слика, не моја и не очекујте од мене да лажем да сте лепи.

 18. * Пардон, Бећа Хрустановића…

 19. Па, добро: ко је укинуо Краљевину Србију 1918, државу победницу у Првом светском рату, да би са аустроугарским војницима и њиховим потомцима правио заједничку државу? Наравно да је резултат тога да градоначелници „престонице“ буду из усташких породица.
  Од Википедије, па на даље, „престолонаследник“ се титулише као Aleksander, Crown Prince of Yugoslavia.
  За разлику од Ваших ставова, моји почивају на историјским чињеницама, елементарној логици и православно-српској утемељености: 1. Васкрс Србије је могућ једино ако је Србија краљевина, 2. Не може јој на челу бити династија која је Србију укинула и која се и данас води као југословенска, 3. Отклон од Југославије – дисконтинуитет је неопходан предуслов васкрса Србије.

 20. Опет се враћамо на фамозни „Лондоски споразум“, који је био бестидна уцена Србије.
  Ел` ти знаш да су Енглези хтели да сачувају Аустроугарску?
  Ел` знаш да је УСА ушла у рат, али није објавила рат Бугаској, већ је штитила?
  Отприлике, ово би ти била та „Велика Србија“ по Лондонском споразуму:
  http://oi50.tinypic.com/257lzf6.jpg
  И та државица би била стешњена између Аустроугарске и велике Бугаске, уз проаустроугаску Црну Гору.
  Дакле то или Југославија. Узми или остави.

  Ти би да направиш дисконтинуитет без дисконтинуитета.
  Раскид са прошлошћу без потпуне реституције, без лустрације комуниста и кажњавања злочинаца није могућ. Да будемо опет сви једнаки Срби, пуј пике не важи, па да нас и даље газе они који би у дисконтинуираној новој Србији имали неупоредиво боље стартне позиције и који су показали тотално одсуство патриотизма.
  Титоизам или новокомпоновани крипто-титоизам, једноставно, мора бити постављен у исти ранг са усташтвом и нацизмом, и све ће доћи на своје место.

 21. Не свиђа вам се историја?
  Није комунистички коректна.

 22. To cut the long story short: Ако Вам је баш толико грчевито стало, и ако му, и Вама то чини толико задовољство, нека Vам и Крунском Савету тај кнез Александар Карађорђевић и буде „Принц Престолонаследник Александар II“. Уосталом, зар није и римски император Калигула противно свим узусима именовао свог Инцитатуса за конзула, па ништа. Али – ко је у овом случају Калигула а ко Инцитатус, није сасвим јасно.

 23. Г. Инцитатусе от Брозович, ткоји је Ваш проблемус? Та бар ливада са зеленом травом има за слободне инцитатусе попут вас на истима – што би рек`о Мики из Вишњићева. (Ако не пратите српске ТВ формате, да вам олакшам инцитатуску бригу – Мики: „Слободан си ко коњ на ливади.“)

  Иначе, шокиран сам Вашом ерудицијом, да немам текста.
  Уз дубоко поштовање само бих вам указао, да је – по вама – краљ Алесандар абдицирао у корист краља Александра. Тако је дошло до дискониутета Србија – Краљевина СХС. За даље, потпуно подржавате команде немачке окупационе команде из 1941, правоваљане Одлуке АВНОЈ из Бихаћа и Јајца, и, коначно, „српске мајке“ Бадентера.

  Толико сте се задубили у инцитатуску литературу да сте заборавили на здраву памет.

 24. Овде је једини без здраве памети „Нимбус“. Није је имао па не може ни да заборави.
  @ Стање ствари
  „Руга вам се у брк! Зашто трпети човека, који је, после упозорења, ……“

 25. Nije tacna mapa koja reprezentuje Londonski sporazum….

 26. @ слободан млинаревић

  @ Стање ствари
  Руга вам се у брк! Зашто трпети човека, који је, после упозорења, ……

  Човек који није спреман да му се други ругају, па помало и иживљавају на њему – нека бежи од прављења сајтова (или макар нека нема слободне коментаре на сајту).

  Дакле, све ово спада у рок службе, „ћерамо се“ г. Нимбус и ја још негде од 2008, када смо ми направили садашњу верзију сајта НСПМ-а а г. Нимбус гледао да нас „избуши“ коментарима што више може!

 27. @Нимбус
  Ви стално преправљате историју према сопственим политичким ставовима и уверењима, а то разговор чини бесмисленим: Какве везе има, на пример, Нишка декларација из децембра 1914 – као израз намере Карађорђевића и Пашића да створе Југославију са Лондонским споразумом из 1915 – који сте, из не знам којих разлога, навели као „аргумент“? Говорим Вам о југословенском и СУШТИНСКИ АНТИСРПСКОМ опредељењу Карађорђевића: од Петра I до Aleksander, Crown Prince of Yugoslavia. Они су укинули Србију и тиме ударили темељ Титу, нису то учинили ни Милан Обреновић ни франц Јозеф.
  И још нешто: ни један од „југословенских краљева“ никад није крунисан – што довољно говори о томе какав је то државни и монархистички циркус (трагичан по српски народ, који је због тог циркуса имао милионске жртве).
  Циркус је у суштини „Крунског савета“ и осталих „крунских“ тела. И жалостан показатаљ степена корумпираности српске „патриотске“ интелигенције, која се продала за 30 сребрњака, али то је тема за неке друге анализе и трагична суочавања нас са „елитом“.
  Такав циркус имате и код Броза: модел његове „маршалске“ униформе „скинут је са модела портира неког париског хотела (затурио сам назив хотела, чим нађем – послаћу Вам). Нећу се више јављати, ма шта да кажете.

 28. @једнорог

  „Циркус је у суштини „Крунског савета“ и осталих „крунских“ тела. И жалостан показатаљ степена корумпираности српске „патриотске“ интелигенције, која се продала за 30 сребрњака, али то је тема за неке друге анализе и трагична суочавања нас са „елитом“.“

  Ово је колосално.

 29. Сале, па ни ја нисам рекао да је мапа (сасвим) тачна. Поставио сам је јер нисам нашао ништа прикладније. Битно је да је да су тачне границе према Бугарској и Мађарској, као и да се види посебна држава Црна Гора. Ово зато што се као понуда Лондонске конференције упорно подваљује план ампутације Словеначке и Хрватске краља Александра из 1928г..
  Дакако, овај план ампутације директно „у чело“ туче, побија, све који крајње злонамерно окапавају Карађорђевиће да су „антисрби“.
  Дакле, нисам ја тај који прекраја историју.

  Отуда, ја постављам оправдано питање – а у чему се неколицина овдашњих коментатора суштински разликују од Пере Луковића? И то озбиљно питам.

  Можете ви моје кометаре доживљавати на различите начине. То је ствар емоције. Ја ћу са пар примера покушати да покажем о чему се ради.

  Једном приликом на НСПМ се повела полемика о уређивачкој политици, модерацији и сл. Нисам био лењ те прочитам свих 21 нова текста назначена на насловној страни. Напишем коментар у коме сам указао да у обимној понуди у којој су обрађене скоро све тада актуелне теме нема НИ ЈЕДНА РЕЧЕНИЦА КРИТИКЕ НА РАЧУН БОРИСА ТАДИЋА! Наравно, коментар је био цензурисан.

  Дргом приликом Додик је најавио референдум о правосуђу у РС. Па то су биле праве овације до егзалтације читалаштва. Ја сам написао да од тог рефрендума нема ништа и награђен сам хрпом минусева. Само два дана касније Додик је одустао од ове претње (чим је њему припрећено). Ја напишем сасвим добронамеран коментар „Добро људи, шта вам рекох?“. Тек сам тада надобијао минусева.

  Но, без обзира на то, ја ћу и даље писати о стварима за које не треба пар отворених очију, већ их лако види једно голо око.

 30. Ok Nimbus, ali ima po netu koliko toliko tacnih mapa kako bi Srbija izgledala da se to i desilo. Ja sam ga citao u originalu i na eng. i na fr. pa samo za informaciu : tu je tekstualno opisan deo koji ide Italiji, i ono preostalo sto dele ovi drugi, pre svega Srbija. Mape nisu crtane ni prikazane u originalnom dokumentu, jednostavno se snmatralo da je tekstualni deo dovoljan. Sto se tice ustupanja veceg dela Makedonije Bugarskoj, kao i razgranicenja Srbije prema svima ostalima, to su kasnije Rusi dopunili jer su oni smatrani odlucujucim u pritiscima na srbiju da se i formalno odrekne delova Dalmacije, Itstre i Albanije, plus podelu i ustupanje Makedonije po liniji K.Palanka-Veles-Ohrid, da se Bugari ukljuce u rat na strani Antante.
  Ovo pisem jer se mnogo manipulise velicinom znacaja ovog Ugovora, tj neki ga nipodastavaju po sistemu tu Srbija nista nije ni potpisaivala, pa nikakva prava nije ni imala a neki ga u kontra smeru prosiruju i preko realnih podataka.

Оставите коментар