Михаил Хазин:  ЕУ нема  перспективу и проћи ће као СССР

Русија тренутно нема зашто да разговара са Европском унијом из више разлога.

Први је више него очигледан: генерални положај ове организације увек ће бити антируски настројен.

mihailhazin

Михаил Хазин

Друго, Брисел не поседује независан положај, већ прати политику Вашингтона.

Треће, тренутни облик Европске уније нема будућност.

Ако би се тренутна Европска унија поредила са животним веком СССР, запажа се сличност са периодом од 1989. до 1990. године. Постоје исти проблеми. Усвојена су извесна правила у контексту одређене историјске, финансијске и економске ситуације, која су касније озакоњена.

Данашњи економски и историјски услови су другачији и готово је немогуће исправљање легислативне политике. Свако појединачно питање би се могло исправити, али се не зна тачно када, а постоји на десетине хиљада ових питања, док је време ограничено.

Једини начин да се нешто учини јесте да се сви закони укину одједном, другим речима – да се распусти Европска унија. Она ће се моћи поново успоставити, али према новим регулацијама.

Оно што је сигурно јесте да у будућности источна Европа неће бити део Европске уније. Она не поседује индустрију и не представља никакву вредност. Постојала је само политичка потреба да се она одвоји од СССР/Русије и мало подигне на ноге.

Данашња омладина се не сећа социјализма, те делује потпуно смислено да се ови људи просто одбаце и оставе сами себи на милост и немилост.

hazin-saker

Питање и одговор М. Хазина на сајту Степског сокола (The Vineyard of the Saker)

Судећи по историји Европе 19. века, земље источне Европе ће зачас потонути у екстремно сиромаштво, али то је њихов проблем.

Дакле, потпуно је сулудо правити договоре са Европском унијом, обзиром на такво окружење. Зато Русија мора да сагради свој систем поделе рада не узимајући у обзир интересе Европске уније.

Ако Русија почне да трага за заменом увоза, довољно је да уведе контрасанкције за одређену групу робе, пошто су ЕУ и САД својом политиком закопале све норме Светске трговинске организације.

Ситуација у Украјини је показала да тренутно вођство ЕУ неће узети интересе Русије у разматрање. Сваки покушај расправљања о овим интересима доводи до окривљавања Русије због „империјалне политике“ и „политике оживљавања СССР“.

Чињеница је да у својој тренутној конфигурацији, ЕУ и Русија не могу бити „пријатељи“ (у ширем смислу речи).

The Vineyard of the Saker

Опрема: Стање ствари

(Webtribune.rs, 16. 12. 2014)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Кликните на CC да укључите транскрипт


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2TmCategories: Преносимо

Оставите коментар