Срђа Поповић: Очекујем брзу реакцију државе због лажних оптужби Треће Србије

Оснивач Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (КАНВАС) Срђа Поповић изјавио је данас да очекује брзу реакцију државе на, како каже, лажне оптужбе Треће Србије да је укључен у припрему државног удара.

Срђа Поповић (Фото: Фонет)

Срђа Поповић (Фото: Фонет)

Он је у изјави Танјугу поручио да ће евентуалну одштету, уколико буде поднео приватну тужбу против Треће Србије, уплатити власницима пекара чије су радње поломљене у дивљању хулигана после фудбалске утакмице Србије и Албаније.

Како је Поповић објаснио, испрва није поверовао у озбиљност тврдњи које је на данашњој конференцији за медије изнео председник Треће Србије Мирослав Паровић.
„Моја прва рекација је била да зовем људе из ‘Њуз нета’ и проверим да ли је можда њихова шала, али нажалост није“, рекао је Поповић.

Оснивач КАНВАС-а истакао је да држава мора да реагује као и у случају када је СНП Наши саставила списак 30 „србомрзаца“ и доставила га руској амбасади.

„Тада је покренута истрага за говор мржње и ширење лажних вести. Она је у току и ја сам се одазвао позиву тужилаштва у том случају“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да верује у државу и да верује да је ово држава у којој такве ствари не могу да прођу некажњено.

„Очекујем брзу реакцију надлежних органа, барем када је реч о истрази поводом ширења лажних вести и причи о државном удару“, рекао је Поповић.

Према његовим речима, уколико држава не буде реаговала постоји могућност да правду потражи на суду и да евентуалну одштету уплати власницима оних радњи које су поломљене у дивљању хулигана после фудбалске утакмице Србије и Албаније.

Он је истакао да се не осећа угрожено, али је додао да у Србији постоји тренд „цртања мета на леђима људи путем халабуке и ширења лажних вести“.

„Надам се да ће држава показати да има инструменте да заштити своје грађане“, закључио је Поповић.

Председник Треће Србије Мирослав Паровић пренео је данас новинарима наводна сазнања те странке о томе да су у току припреме за државни удар, који ће се, према његовим речима, догодити у наредна два месеца.

Он је на конференцији за новинаре изјавио да државни удар припрема група младих људи који су обучавани широм света и који су учествовали у такозваним „обојеним револуцијама“, међу њима и Срђа Поповић из КАНВАС-а, који, како тврди Паровић, намерава да дође у Нови Сад да добије „значајну функцију“ у Покрајинској влади.

(Танјуг/Блиц, 9. 10. 2014)

Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-2NDCategories: Вести над вестима

Оставите коментар