Председник МОК-а: Дивац се невољно сложио са пријемом Косова; Косовски олимпијски комитет захвалио српском

Олимпијски комитет Србије, на чијем је челу Владе Дивац, невољно је прихватио пријем Косова у Међународни олимпијски комитет, потврдио је председник те организације Томас Бах

Bah

Председник МОК-а Томас Бах

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах потврдио је да је Олимпијски комитет Србије (OKC), иако невољно, прихватио пријем Косова у МОК и да није упутио званичан протест.

„Није било формалног протеста. Консултовали смо се са Олимпијским комитетом Србије и другим заинтересованим земљама у региону поводом овог питања“, рекао је Бах.

Он је нагласио да је председник ОКС Владе Дивац изразио своје незадовољство одлуком да Косово буде примљено у МОК, али да је прихватио ту одлуку „у интересу спортиста“.

„Ово ми је прилика да се јавно захвалим господину Дивцу на његовом истинском спортском понашању и на чињеници да је ставио индивидуалне интересе иза интереса спортиста Косова’, рекао је Бах.

Председник ОКС Владе Дивац

Председник ОКС Владе Дивац

Косово је данас примљено у пуноправно чланство Међународног олимпијског комитета (МОК), што значи да ће моћи да учествује на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

Председник Косовског олимпијског комитета Бесим Хасани захвалио је српским колегама из Олимпијског комитета Србије „на њиховом пријатељству, а свим међународним партнерима на подршци“, пренео је АП.

МОК је започео разматрање захтева Косова за пријем пре пет година, годину дана пошто је та јужна српска покрајина 2008. самопрогласила независност.

Косово је признато од 108 земаља чланица Уједињених нација, али не и од Србије.

Олимпијски комитет Србије уложио је у октобру протест МОК-у због најаве пријема Косова у пуноправно чланство те организације.

(РТС, 9. 12. 2014)Categories: Вести над вестима

6 replies

 1. Боље је било иступити из МОК него штитити неке фиктивне интересе спортиста.

 2. S obzirom da sam danas počastvovan prvom zabranom svog komentara na Stanju na temi o Divčevoj veleizdaji, ako dozvolite ukazujem na istu temu na linku:
  http://www.nspm.rs/hronika/pokret-dveri-sram-te-bilo-vlade-divcu.html
  kao i na oštre komentare čitalaca.
  Zaključak: danas nam je g. Lazić bio mnogo strožiji od njegovih bivših kolega!

 3. Г. Анђелковићу,
  Није у традицији чојства, како ја видим, да се коментарише туђ физички изглед.

  И није у традицији чојства, како то види (и) суд, да се за било коју етничку скупину каже да су СВИ ПЕЋИНСКИ ЉУДИ.

  И тако ће и остати на Стању ствари.

  Александар Лазић

  ПС. О томе ко одговара, прилажем за све ауторе читалачких коментара, погледајте овај судски пример: Прес је тужен чак и после брисања коментара. http://pescanik.net/govor-mrznje-i-sloboda-govora/

 4. G. Laziću,
  Hvala Vam što ste prepričali moj zabranjeni komentar!
  Floskula o čojstvu podrazumeva odnos prema neprijatelju sa ljudskim likom.
  No, pitam Vas: zar se može čojstvo praktikovati prema zverima u ljudskom obliku, koje su našoj braći vadile unutrašnje organe?
  Kad vas zveri napadnu, morate im zverski i odgovoriti, jer one jedino taj način razumeju i poštuju!

 5. СЛОБОДА ИЛИ ЕУ !!!!!!!!!!!

Оставите коментар