Пол Крејг Робертс: Још једна лажна прича о убиству Бин Ладена

(Блог Пола Крејга Робертса, 7. 11. 2014)

pol-kreg-roberts-200RT[1], један од мојих омиљених извора вести, насео је на лажну причу коју је објавио Пентагон како би поткрепио измишљотину да је SEAL тим[2] убио Осаму бин Ладена, који је тако по други пут умро у Аботабаду (Пакистан), деценију након своје прве смрти због болести.

Кроз ову лажну причу, заједно са лажним филмом и лажном књигом наводног члана Морнаричких фока, Пентагон је инсценирао лажну причу о Бин Ладеновом убиству.

Његова наводна смрт у рукама Морнаричких фока јесте оркестрирана пропаганда са циљем да се Обама окити победничким ловорикама и потпомогне његова номинација за други мандат.

Осама бин Ладен је умро у децембру 2001. због отказивања бубрега и других здравствених проблема. У свом последњем забележеном видео-снимку порицао је одговорност за напад 11. септембра, сугеришући Американцима да кривце потраже у сопственој власти.

Сам ФБИ је изјавио да не постоје докази да је Осама бин Ладен одговоран за 11. септембар. Бин Ладенова смртовница појавила се у бројним страним и арапским новинама, као и на Фокс њузу.

Нико не може да проживи деценију након отказивања бубрега, нити је пронађен икакав апарат за дијализу у Бин Ладеновом наводном аботабадском комплексу – где су га наводно убиле Морнаричке фоке, готово деценију након објављивања написа о његовој смрти.

Осим тога, нико од чланова посаде брода, са којег је – по саопштењу Беле куће – Бин Ладен сахрањен у мору, није запазио никакву сахрану на броду, што су морнари потврдили у порукама које су слали својима код куће. Сахрана је на неки начин одржана на броду на коме је посада непрекидно на стражи и у приправности, а да нико није био сведок те сахране.

Осим тога, прича Беле куће о наводном убиству Бин Ладена промењена је два пута у току прва 24 сата. Тврдња да су Обама и његова администрација посматрали догађај уживо преко камера на шлемовима Морнаричких фока убрзо је напуштена, упркос објављивању фотографије на којој чланови Обаминог режима наводно гледају у ТВ. Никакав снимак никада није објављен и не постоје никакви докази за то.

foka-osama

Осим тога, као што сам објавио на свом сајту, сведоци које је интервјуисала пакистанска ТВ пријавили су да је само један хеликоптер слетео у Аботабад и да је, када су се чланови посаде вратили из наводног Бин Ладеновог комплекса, хеликоптер експлодирао при полетању, након чега није било преживелих.

Другим речима, није постојао леш Бин Ладена који би био пренет на брод на којем није било сведока сахране, као ни преживели херој Морнаричких фока који је наводно убио ненаоружаног Бин Ладена.

Штавише, Би-Би-Си је испитивао становнике Аботабада – укључујући и оне који живе поред наводног „Бин Ладеновог комплекса“ – и сви су рекли да су познавали особу која је ту живела и да то није био Бин Ладен.

Било ком „фоки“, који би био толико глуп да убије ненаоружаног „генија терора“, вероватно би по кратком поступку било суђено због неспособности. Погледајте насмејано лице човека Који Је Убио Бин Ладена. Он мисли да га његова тврдња да је убио Бин Ладена чини херојем, што убедљиво сведочи о моралној изопачености Американаца.

Дакле, о чему је реч у овој тврдњи Роба О’Нила? Он је представљен као „мотивациони говорник“ у потрази за клијентима. Чиме се лаковерни Американци могу заварати боље него тврдњом: „Ја сам упуцао Бин Ладена!“ То ме подсећа на вестерн „Човек који је убио Либерти Валанса“. Има ли бољег начина да се тврдњи Роба О’Нила обезбеди уверљивост него да Пентагон осуди О’Нилово откриће као кршење обавезе ћутања? Пентагон тврди да је Роб О’Нил, потврдивши своју одговорност за убиство, означио велику мету на нашим вратима позивајући ИСИС да дође и покаже нам.

Каква невероватна гомила глупости. ИСИС и сви који су поверовали Обаминој тврдњи да је ликвидирао Бин Ладена били су свесни, ако су поверовали у лаж, да је Обамин режим преузео одговорност за убиство ненаоружаног Бин Ладена. Разлог што Морнаричким фокама није дозвољено да се обрате јесте то што нико од чланова тима није био у наводној мисији.

Баш као што нема сведока који су били на броду са којег је Бин Ладен наводно сахрањен, тако и чланови јединице Морнаричких фока, који су сачињавали тим који је наводно радије погубио Терористичког Генија него што би га ставио у притвор ради испитивања, мистериозно гину приликом рушења хеликоптера, када су прекршивши процедуре били укрцани у необезбеђен „винтиџ“ хеликоптер из шездесетих година, и послати у зону борбених дејстава у Авганистану непосредно након наводног упада у „Бин Ладенов комплекс“.

Неко време су се појављивали извештаји да породице мртвих чланова Морнаричких фока не верују ни реч ономе што каже влада. Поврх тога, породице су пријавиле да су добиле поруке од „фока“ који су се изненада осетили угроженим а да нису знали због чега. „Фоке“ су питали један другог: „Јеси ли био у Бин Ладен мисији?“ Изгледа да нико није, а да би то остало тајна, послати су у смрт.

Свако ко верује било чему што каже америчка влада лаковеран је више него што се речју може појмити.

Са енглеског посрбио: Иван Аћимовић


[1] Прим. СС: Russia Today, скраћено RT.

[2] Прим. СС: Специјална јединица војске САД – „Морнаричке фоке“ (Navy Seals).Categories: Посрбљено

Оставите коментар