Месечна доза 9

Изјаве политичара и јавних личности (јул 2014)

izjave_srb_baner_350x350Србија доброчинство не заборавља. Подигла је споменик захвалности Француској за помоћ у Првом светском рату, а обележиће достојно, спомеником у неком од поплављених градова, и ово до сада незабележено сврставање целог света уз наш народ. Биће то опомена да поштујемо природу, али и споменик који ће овековечити људску солидарност, врлину на коју смо сви заједно поносни.

Томислав Николић, председник Србије, на донаторској конференцији у Бриселу за помоћ Србији и БиХ, „Бета“ 

Малезијски парламентарац Мохтар Радин се извинио путем „Твитера“, на „ненамерној изјави која погађа немачки народ“. Мохдар је, подсетимо, на свом „Твитер“ профилу написао: „Одлично…Браво… Нека Хитлер дуго живи.“

РТС, после победе фудбалске репрезентације Немачке над домаћином од 7:1 у полуфиналу СП у Бразилу 

Од Немачке сада можемо само да добијемо, а ништа да изгубимо.

Александар Вучић, председник Владе Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ја сам једног дана на удару да сам проруски, а другог дана да сам проамерички. Најбоље је рекао Кустурица – да сам ја руски човек из Вашингтона.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Шта радите, бре?” РТС-а

Знам да има много оних који су за Русе, или против Руса, оних за Европу, против Европе, и да се људи тако деле, али мислим да, када сви легну у кревет и размисле, добро знају да је Влада водила најбољу политику.

Александар Вучић, премијер Србије, поводом кризе у Украјини, портал „vesti-online.com“

Поносна сам на спољну политику коју води премијер Вучић.

Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, о посети делегације Владе Србије Москви, „Шта радите, бре“ РТС-а

Да договоримо да ЕУ не прави превише проблема ако имамо специјалне односе са Русијом.

Томислав Николић, председник Србије, према „Блицу“

Нама је битно да о нама лепо мисле и у Бриселу, и у Вашингтону, и у Москви. Србија која је прокажена, са којом нико неће и не сме да се састане, никоме не треба; па ни народу такво руководство.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, “Танјуг”

Политика Србије изискује да се непрекидно одржава контакт између Истока и Запада. Можда смо ми копча која недостаје Истоку и Западу да би боље сарађивали.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете Обреновцу, „Танјуг“

Какве год реформе покушате да спроведете на Балкану, без обзира да ли је реч о Србији, Босни или Хрватској, то је горе од пакла, али ја сам апсолутно посвећен. То није лака ситуација. Реформе смо одлагали усудио бих се да кажем вековима, иако су у питању деценије.

Александар Вучић, премијер Србије, у интервјуу за CNBC, РТС

Тражио сам од премијера немогућ програм за наше услове: смањење пензија од најмање 20 одсто, смањење плата најмање 15 одсто, отпуштање минимум 160.000 запослених из јавног сектора у наредне две године и повећање цене струје од 30 одсто. Премијер има меко срце и зато има и толику подршку народа.

Лазар Крстић, министар финансија, подносећи оставку, РТС

Србија је као Џордан, безброј пута промашивала, али сам уверен да после много тешких мера долази до неслућених успеха.

Александар Вучић, премијер Србије, најављујући успех реформи у ауторском тексту „Акција одмах“ за „Информер“, „Танјуг“

Знате ли колико је просечна брзина на пругама Србије – 42 километара на час. Када сам то рекао кинеском премијеру, одговорио ми је – добро, у Северној Кореји је 40.

Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Нисам могао да одбијем понуду премијера Вучића. Као неко ко је толико указивао на проблеме у којима се налази српско друштво и економија, био бих крајње непоштен према себи када бих овакву понуду одбио.

Милан Беко, пословни човек и најављени в.д. генералног директора „Железница Србије“, „Блиц“

Ко се сукоби са српским менталитетом, навикама и таборима осуђен је на пропаст. Тај зачарани круг морамо да прекинемо и победимо себе. Нема завера, за све што нам се десило, у највећој мери, криви смо сами. Сањали смо и страдали, време је да се пробудимо.

Александар Вучић, премијер Србије, обраћајући се грађанима преко „Твитера“ и „Фејсбука“

Улазимо у један резерват где постоје полумртва предузећа, где покушавамо да спасимо што се спасти може

Душан Вујовић, министар привреде, у Скупштини о новом Закону о стечају, „Политика“

Лепо је видети колико је демократа на слободи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, уочи састанка са Бојаном Пајтићем (ДС) и Борисом Тадићем (НДС), „Земља чуда“ Радио Београда 1

Никада се нисам плашио типова као што сте Ви. То што сте научили да претите… немојте да машете прстом! Да ли сте везивале људе за бандере или нисте, то је питање за неко друго време, али више никада нећете никога везивати за бандере. Грађане Србије више никада нећете да плашите.

Александар Вучић, премијер Србије, одговарајући на питања посланика Зорана Живковића (Нова странка), „Блиц“

За релативно кратко време, колико сам посланик, дошао сам до закључка да право може да буде изузетно креативна ствар. Веровали или не! Мислио сам да је то нека сувопарна наука, али може да буде врло интересантана и креативна, што све зависи од људи, а овде имамо добру екипу.

Срђан Драгојевић, филмски режисер и посланик СПС-а, „Танјуг“

Синдикална борба није опозициона борба, већ је реч о борби да се помогне ономе ко је на власти да радници имају посао и да живе боље.

Томислав Николић, председник Србије, према „Блицу“

Пошто нема више фабрика, желе да продају раднике – да се похвале у свету како имају најјефтинију радну снагу, да имају робове…

Љубисав Орбовић, председник Савеза самосталних синдиката Србије, о новом Закону о раду, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ја не верујем у „баба Ванге“ и „вувузеле“, па да отерамо облаке. Овакве поплаве се дешавају једном у 1000 година и Влада је реаговала најодговорније могуће.

Зоран Бабић, функционер СНС-а, на Одбору Скупштине Србије за финансије, о великим мајским поплавама, „Танјуг“

Десило се да је влада на брзину унела у процедуру три закона о поплавама. Један је Закон о поплави, коју је Бог послао, а друга два закона су поплава недоговорности политичара у Србији – Закон о раду и Закон о ПИО фонду. Дакле, велике непогоде над Србијом.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, „Између два петка“ Радио Београда 1

Упозоравао сам и звао синдикате да идемо заједно на изборе. Говорио сам им да могу да помогнем колико имам мандата. Сада кажу – СПС треба да спаси Закон о раду. Како да га спасим? Народ је „пустио“ Закон о раду. Што нисте размишљали кад сте гласали? Ја бринем о темама које смо добили као министри. Је ли Вучић рекао да ће бити тешке и болне реформе? Сада могу да се спалим на Теразијама, нови закон ће бити усвојен.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Веома поштујем оне раднике који раде, који поштују државу и не виде разлог да буду против [измена Закона о раду]. Добио сам данас писмо шесторице рудара из Бора. Та шесторица рудара су се потписала именом и презименом, послали су и матични број – не знам зашто је то било потребно. И рекли су: „Ми, Вучићу, знамо да ти гледаш да негде нешто направиш, а нашу лопату и крамп нећеш ни ти, ни ови, ни било ко други да узме. Ако се плаше ови наши из канцеларије – они нек се плаше, ми се не плашимо ни за шта, а ти гледај да још више њих потераш да узму крамп и лопату, наше ионако нико неће да узме.“ И они су потпуно у праву.

Александар Вучић, премијер Србије, „Интервју“ РТС-а

Влада није предложила измене Закона о раду које би биле на штету запослених, већ да би се успоставила неопходна равнотежа између света рада и света капитала.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Скупштини, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Тога нема у Пословнику, мољење министара да читају на један или други начин.

Маја Гојковић, председница Скупштине, на примедбу опозиције да министар Александар Вулин неразумљиво чита образложење измена Закона о раду, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Не мислите да би Мркоњић икада гласао да не буде на власти? То је смешно. Да ли мислите да Мркоњић уме да се прикачи на „Твитер“? Сада да одемо у партију и ставим на гласање – хоћете ли да рушимо власт и идемо у опозицију? Шта мислите како би гласали? Немојте да сте смешни.

Ивица Дачић, потпредседник Владе Србије и председник СПС, о подршци Милутина Мркоњића Бранку Ружићу преко „Твитера“, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Само ви базу радите, база [података] је врло битна… Како вас није срамота, бедо једна, ви новинар неки… Питате ме глупости, ко Вам је дао налог да питате глупости?… Да ли сте нормални, мајке вам, кад ме питате такву ствар?

Велимир Илић, министар без портфеља, Милици Шарић из ЦИНС-а о својим инцидентима са новинарима, ЦИНС/„Истиномер“

Морам да ти кажем да је крајње непримерено да ме као млада девојка питаш колика ми је плата. То је некултурно. Ја бих тебе могао да питам неке податке који ме интересују. Ја сам јавна личност можда зато што ме ви стављате на насловну страну, нисам на буџету…

Љубисав Орбовић, председник СССС, на питање о својој плати од 180.000 динара и накнадама за чланство у УО од 160.000 динара, „Између два петка“ РБ1

Да ли би неки храбри Француз био терориста да је убио Хитлера 1940. године док се шепурио Трокадером у освојеном Паризу? Да ли је Јан Кубиш, човек који је у окупираној Чешкој у јуну 1942. убио Рихарда Хајдриха, једног од архитеката холокауста, такође био терориста?

Др Неле Карајлић, музичар, „Курир“

Пошто ће сад један по један да падају тајкуни и власници ресторана који краду струју, није у реду да ви [Албанци] не плаћате струју годинама. Ученици ће примити уџбенике на албанском, то је обавеза државе, ми то морамо да испунимо, али и вас молим да поштујете државу у којој живите и измирујете своје обавезе.

Александар Вучић, премијер Србије, одговарајући на питања посланика групе СДА Санџак-ПДД Шаипа Камберија, Б92

Господо хомосексуалци, видите како је ова одлука Апелационог суда утицала на мене па вас све време називам господом хомосексуалцима, али исто тако ни ова, нити друге одлуке, неће забранити нити Јединственој Србији нити мени, као њеном председнику, да износим своје мишљење о господи хомосексулацима.

Драган Марковић Палма, председник ЈС, после правоснажне пресуде да је крив за дискриминацију ЛГБТ особа, сајт Јединствене Србије

Виминацијум називају локалитетом, налазиштем, дестинацијом, а ви ћете га доживети као најлепшу учионицу у којој ћете се срести са Виком, са још пет мамута, са оживљеним простором који нас води у далеку прошлост. А шта је дечји живот без путовања, макар и замишљеног, или често самозамишљеног кроз историју. Виминацијум је необични времеплов, а обичан времеплов и не постоји. Нека почне наше велико путовање у далеко доба, наше дружење са Виком, наш час праисторије.

Томислав Николић, председник Србије, на отварању „Мамут парка“ у Костолцу поводом „милионитог рођендана“ женке мамута Вике, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Пулс ми скаче и на 200 откуцаја откако седим у Немањиној 11.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Изјаве.срб)



Categories: Месечна доза изјава

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading