Коха диторе: Железара Смедерево под управом Албанца Јетона Садикуа

Приштина – Власник фабрике алумнинијума Ламкос у Вучитрну, Јетон Садику, за три године могао би да има у власништву већину акција Железаре Смедерево, пише данас приштински лист “Коха диторе”.

koha-zelezara

Влада Србије коју води Александар Вучић, наводи тај лист, ући ће у завршне преговоре за потписивање уговора о продаји Железаре Смедерево са Кор групом (Core Group), која је у власништву Албанца са британским држављанством, Јетона Садикуа.

Приштински дневник сазнаје да је Кор група наступила у конзорцијуму са компанијом Мет-алфер из Србије и Трасти (TraStee) из Италије. Највећи део акција ће имати Кор група, која је власник и Ламкоса. Портпарол Ламкоса Арлинд Јуполи је за “Коха диторе” потврдио да је Кор група у завршној фази за преузимање управе над Фабриком челика у Смедереву.

– У завршној смо фази преговора са Владом Србије за склапање уговора за фабрику челика у Смедереву – рекао је за Јуполи, не коментаришући о каквом је уговору реч.

Према изворима приштинског дневника, Кор група и Влада Србије после три године преговарања су се договориле о општим условима споразума везаним за смедеревску фабрику и да се ускоро очекује склапање уговора за преузимање руковођења над Железаром.

(Бета/Блиц, 14. 4. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар