„Пуси рајот“ ће у Европском парламенту тражити строге санкције против Русије

ruska-rec-240Чланице руске панк групе Pussy Riot намеравају да у Европском парламенту траже од Запада да уведе најстроже санкције према Русији. То је агенцији Regnum саопштио естонски јавни сервис ERR позивајући се на интервју чланица групе Марије Аљохине и Надежде Толоконикове за естонске медије приликом посете Талину. 

„Спремамо се за наступ. Говорићемо о ситуацији у Русији и Украјини. Надамо се да ће санкције против Русије бити строже“, изјавила је Аљохина. Објашњавајући своје изјаве о најстрожим санкцијама Толоконикова је истакла да ће се „живот свих руских грађана погоршати само ако Европска унија уведе економске санкције против Русије. Тада ће грађани изаћи на митинге и демонстрације.“

Чланице групе Pussy Riot сматрају да сада „грађани Русије седе на сувише меком дивану и због тога нико и не покушава да учествује у акцијама протеста“. Оне су убеђене да је погоршање животног стандарда руских грађана једина шанса за смену власти у Русији.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 30. 3. 2014)Categories: Преносимо

1 reply

  1. – У чије име ће се обратити и кога представљају?
    – Којим својим квалитетом су се квалификовале да уђу у СЕ?

Оставите коментар