Пол Крејг Робертс: Епилог вашингтонског пуча у Украјини је конфронтација са Русијом

Први светски рат опет изнова – исти пајаци изводе исту игру

(Институт за политичку економију, 14. 3. 2014)

pol-kreg-roberts-200„Ако лаж фундирате као научни систем, разрадите је и жестоко нафилујете, а уз велики напор и довољно новца раширите је по целом свету као сушту истину, можете веома дуго обмањивати читаве народе и наводити их на крвопролиће ради циљева који ни најмање нису у њиховом интересу“ – главни француски уредник, [у књизи] Иза кулиса у француском новинарству, описујући организацију пропаганде која је у Француској пратила Први светски рат. 

Да ли вас је амерички државни секретар питао пре него што је Русији упутио бескомпормисни ултиматум? Да ли је питао Конгрес? Да ли је питао државе западне и источне Европе – чланице НАТО-а које је Кери приморао да трпе последице америчких ригидних, арогантних и агресивних провокација на рачун Русије, која је добро наоружана сила? Да ли је Кери питао Јапан, Тајван, Јужну Кореју, Нови Зеланд, Аустралију, Канаду, Мексико, Јужну Америку, Африку, Кину, Средњу Азију – земље од којих би свака била катастрофално погођена светским ратом који би изазвали избезумљени злочинци из Вашингтона?

Не.

Није.

Непревазиђена, незаменљива, арогантна, умишљено праведна влада САД никога не мора да пита. Вашингтон не говори само у своје име. Вашингтон говори у име земље коју је изабрала историја (а и неоконзервативци) да говори не само у своје име, него у име целог света.

Истина је све што Вашингтон каже. Законито је све што Вашингтон ради, и у складу са домаћим и међународним правом. Када Вашингтон окупира и разара земље, испоручује беспилотне летилице и пројектиле, разноси људе у сватовима, на сахранама и трибинама дечјих фудбалских утакмица, Вашингтон спроводи људска права и дарује демократију. Сваки пут када нека земља покушава да одбрани свој суверенитет и територијални интегритет, она се упушта у тероризам, везе са Ал-каидом, кршење људских права и гушење демократије.

Сада видимо да је епилог ове бахатости у конфронтацији са Русијом, коју је изазвао вашингтонски пуч у Украјини. Идиоти које окупља америчка влада саветују Обаму и Керија да ће Руси, буду ли њих двојица довољно упорни, капитулирати и прихватити вољу Вашингтона.

Очито, нико није питао саветнике шта ће бити ако ултиматуми буду постављени, а Руси не буду покорени.

Са енглеског посрбио: Иван АћимовићCategories: Посрбљено

1 reply

  1. Rusi su ispricali salu na Russia Today; zasto u Vasingtonu nema organizovanih nereda usmjerenih protiv drzave?

    Jer u Vasingtonu nema americke ambasade 🙂

Оставите коментар