Срби на окуп: Срби видно задовољни пресудама Хашког трибунала од по 20 година затвора?

osude-hag-1

Коментар уредништва портала Срби на окуп: Српско руководство и српски генерали осуђени су данас правоснажним пресудама у Хашком трибуналу на у просеку 20 година за тзв. злочине над Албанцима 1999. године, прихватајући тако и кривицу српског народа који је као жртва НАТО бомбардовања свету представљен као агресор.

(Срби на окуп)

osude-hag-2

Хашки трибунал правоснажно осудио Павковића на 22, Лукића на 20, Шаиновића на 18 и Лазаревића на 14 година затвора

ХАГ – Хашки трибунал правоснажно је данас осудио бившег потпредседника Владе СРЈ Николу Шаиновића на 18 година затвора, полицијског генерала Сретена Лукића на 20, генерале ВЈ Небојшу Павковића на 22 и Владимира Лазаревића на 14 година затвора за злочине над косовским Албанцима 1999. године.

Генералу Павковићу, бившем команданту Треће армије Војске Југославије, потврђена је првостепена пресуда од 22 године затвора.

Шаиновићу је казна смањена са 22 на 18 година, начелнику штаба МУП-а на Косову Лукићу са 22 на 20, а Лазаревићу, начелнику штаба Приштинског корпуса, са 15 на 14 година.

osude-hag-3

Оптужницом је био обухваћен и бивши председник Србије Милан Милутиновић, који је првостепено ослобођен кривице по свим тачкама оптужнице и није било жалби.

Бивши начелник Генералштаба ВЈ Драгољуб Ојданић осуђен је у истом предмету на 15 година затвора, и такође није било жалби. Ојданић је прошле године изашао из затвора, јер је одслужио две трећине досуђене казне.

(Танјуг)Categories: Вести над вестима

4 replies

  1. Колико ли ће тек бити осуђени Хашим Тачи и Карадинај …..?

  2. Неће бити ни оптужени, јер овај “суд” (не могу без наводника, легитиман је колико и сеоско посело да суди о ратним злочинима или било чему) није за њих.

  3. Ми можемо мислити и овако и онако, то је индивдуално право сваког појединца али се не може против чињеница. А оне нама не иду у прилог. Кога интересује, лако је до њих доћи. Потребна је сама, како се то сада често (зло)употребљава, “политичка воља”. Тако да су ови наши политичари и генерали мало осуђени колико је зла нането албанском народу. И не само албанском.

  4. Заборавих! А то, да ли је хашки Трибунал институција која је према свима подједнака, о томе можемо да дискутујемо. Мишљења сам да није. Али су се, поред осталих, и неки Срби од тога окористили.

Оставите коментар