Слободна Далмација: Миса за Павелића и ове године одржана у центру Загреба

U Bazilici Srca Isusova u središtu Zagreba služena je misa zadušnica za Antu Pavelića, poglavnika Nezavisne države Hrvatske koja je donijela rasne zakone i po njima likvidirala više od 200 tisuća Srba i Židova.

antepavelic

Misu su služili pater Vjekoslav Lasić i umirovljeni kanonik Stanislav Kos, a naručili su je, kako nam je kazao lider Nove hrvatske desnice Mladen Schwartz, pristaše NHD-a i simpatizeri poglavnika koji je umro 28.prosinca 1959.

– Da je ova prava hrvatska država misa bi se služila u zagrebačkoj katedrali jer Ante Pavelić to zaslužuje. Živio je, borio se i umro za državu Hrvatsku čiji je obnovitelj, kao i Franjo Tuđman – ispripovijedao nam je Schwartz ispred bazilike Srca Isusova, primijetivši i kako se svećenici koji su služili misu nisu baš pretrgli spomenuti Antu Pavelića.

misa-pavelicu

No, Stanislav Kos, koji je držao propovijed, u nekoliko je navrata Pavelića nazvao uglednikom koji je podnio žrtvu, kako je kazao, za sve nas. Vjekoslav Lasić pozvao je okupljene na molitvu za Pavelića, ali i za Juru Francetića, nazvavši ga krilnikom koji je poginuo za Hrvatsku. Među nazočnima, koji su popunili gotovo sva mjesta u Bazilici u Palmotićevoj ulici, bio je i donedavni šef zagrebačke HVIDRE Ivan Pandža.

V. M.

(Слободна Далмација)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. likvidirala više od 200 tisuća Srba i Židova
    _________________________________

    Кол’ко му дође то “више од 200 тисуће Срба и Жидова” (ајд сад да не питам где су ту и Цигани, за њих се ионако нико не брине, макар док не постану лажни азиланти)?

    Да ли је онда исправно рећи да је у холокаусту убијено више од 100 тисућа Јевреја? (Јер и милион, и два милиона, и шест милиона је ВИШЕ од 100 тисућа!)

Оставите коментар