Александар Лазић: Рутинска контрола

Судбина је пас –  достојнима се приказују удбаши, а мени се ноћас приказаше тачно три пандура прашинара. Али, буразери пандурски, ми треба да живимо и кад Андреја и Александра Вучића почисти Запад

Извор: Википедија

На Крстовдан, 18. јануара, имао сам жив осећај да ме код куће чекају 2-3 удбаша; пошто нисам имао чиме да их дочекам, релативно сам био срећан што их у кући, а ни у дворишту не затекох.

Судбина је пас – достојнима се приказују удбаши, а мени се ноћас приказаше тачно три пандура прашинара. Инкриминисано лице Александар Лазић кретало се једном уличицом после поноћи, што је већ побудило пажњу ревносних органа реда у нечему што се зове „полицијско патролно возило“; да не помисле да их се плашим, а и да они не троше енергију – кад су испред мене зауставили то „полицијско патролно возило“, ја им први приђох.

Један (за две главе нижи од мене) изађе ми с десне стране, пандур који би се могао описати лекарским изразом б. о. (без особености) с леве стране, а Дебели Шеф остаде на задњем седишту.

Пандур за две главе нижи од мене: Јесте ли из Смедерева?

Ја: Јесам.

Дебели Шеф: У којој улици живите?

Ја: У тој и тој (200 метара од Блиског Сусрета Полицијске Врсте).

Пандур за две главе нижи од мене: Јесте ли били у кафани?

Ја: Јесам (мада нисам, био сам код пријатеља). Је ли забрањено ићи у кафану?

Пандур за две главе нижи од мене: Није.

Ја: Па шта је онда проблем?

Пандур за две главе нижи од мене: Имате ли личну карту?

Ја: Имам (дајем).

Пандур за две главе нижи од мене: Ово је здравствена (са усхићењем као да је пронашао лек за рак и за то добио Нобела).

Ја: Ево, имам и личну карту.

Пандур за две главе нижи од мене: Јесте ли прекршајно или кривично кажњавани?

Ја: Нисам (и прилазим Дебелом Шефу, који и даље седи на задњем седишту „марице“, и дајем личну карту). Ево, ви макар то можете лако да укуцате и проверите да ли сам кажњаван. (Напомена: Да ли они кажњавани, посебно ПРЕКРШАЈНО, смеју да се крећу улицама Вучићеве Србије?!)

Дебели Шеф (враћа личну карту, у стилу „нема потребе“).

Ја: Само да вам кажем да сам ја и новинар.

Дебели Шеф: За коју редакцију радите?

Ја: Нећу да вам кажем. (Свима) И шта сам ја овде лоше урадио?!

Пандур за две главе нижи од мене: Ништа, рутинска контрола! Можда ме подсећате на некога за којим трагамо!

† † †

Буразеру пандурски, нисам ти ја ни Андреј Вучић ни Александар Вучић (ТИМ РЕДОМ!), а ти и ја – и Дебели Шеф и онај без особености – треба да живимо и кад њих двојицу Запад почисти са сцене! Мислите о томе!



Categories: Осматрачница Александра Лазића

Tags: ,

11 replies

  1. Па немојте тако господине Лазићу.
    Наши “органи” су показали високу свест и будност а ви нађосте да их због тога критикујете.
    Замислити да су уместо вас наишли на неког страног шпијуна.
    Колико би се издаје могло провући иза те приче о страном шпијуну ако још има шта да се изда?
    Сетимо се само како падоше неки страни шпијуни управо пред прошле изборе.
    Па афера “сибирски шпијун” која још ни издалека није расветљена.
    Што би рекао пензионисани пуковник пропалог КОС-а господин Каран: “То је само врх леденог брега” и ” Србија је постала Елдорадо за стране шпијун са свих страна света “.
    Као што видите опасности вребају са свих страна а она највећа се сместила на Андрићевом венцу.
    Нажалост њу нико не дира чак ни наши тако будни “органи”.

    35
    1
  2. @ Манда

    “Редовна контрола карата на сваких 30 километара” (Ко то тамо пева). Само што је код мене редовна/рутинска контрола на сваких 56 година 🙂

    Александар Лазић

    ПС. Да сам оном удбашу задуженом за мене јуче продао сајт – друга се би се контрола вршила 😉

    46
    3
  3. О Боже, ноћна мора. Али, “ваља нама преко ријеке”.

    29
    2
  4. Кад се отворе архиве и сазна ко је шта радио биће чудо. Полиција је огрезла у тешке дилове са наркотицима, рекеташењем и корупцијом. За коју годину када Русија изађе на Дунав и геополитичка ситуација се промени, врх банде ће са накраденим капиталом да побегне на неко егзотично острво, а подизвођачи радова и башибозуци ће бити остављени на милост и немилост бесном народу да их растргне. Они то не виде и не остављају ни вентиле ни себи резервне опције. Но да имају толико памети не би били то што јесу. А Запад се брзо умори од својих пиона.

    28
    3
  5. @1862, to se nikada nije desilo niti ce se desiti.

    13
    14
  6. Aleksandre, vi delite sudbinu nasih Srba sa Kosova, tako I njih zaustsavljaju.

    16
    3
  7. @ Kada vojska na Dedinje svrati

    Надајте се, тешите се тиме свако вече пред спавање. То “никад”, судећи по написаном и по ћелавој латиници, значи од почетка вашег рачунања времена, то јест од 1945. године. У свим другим пост-комунистичким државама архиве су одавно отворене. Зашто би Република Србија, тренутно највише налик на јужноамеричку банана-републику којом управљају криминални гангови и генералисимусови кадровици огрезли у корупцију и неспособност, била изузетак? Мислите ли да ћете овако довека?

    Шта ће бити кад се Запад умори од Вучића? Или шта кад дотични уведе санкције Русији (а увешће их пре или касније, да га Запад не пусти низ воду) па Русија изађе на Дунав? Шта онда? Како год се окрене он иде у пропаст. А када пропадне, шта мислите да ће се тада десити, а? Врх картела ће вероватно побећи, а ви? Где ћете, шта ћете? Има да вучете букагије на робији и да реколонизујете КиМ. Биће вам одузето све што сте нелегално стекли, да би одужили штету према земљи и народу. Схватите то, ако имате грама мозга као што углавном немате. Јер да имате не би стављали себе у безизлазну позицију, мислећи да вам нико ништа не може. Ту грешку су и многи други чинили. Боље да сте од Мила научили неке ствари, он је то схватио на време. Зато свако вече понављајте пред спавање да се то никад неће десити, тешите се. Ништа вам друго не преостаје.
    Спокойной ночи, сладких снов. Мечта русской армии на Дунае 😉

    21
    12
  8. @1862,
    Прво да се нешто разумемо.
    То за „ћелаву латиницу“ убудуће да заобиђете у преписци са мном.
    Пишем кад како могу, и Вама се сигурно због тога нећу правдати!

    Друго, то за 1945 као почетак мог рачунања времена, то је чисто Ваша конструкција.
    Како сте ми то учитали и на основу чега, само Ви знате…ваљда.

    Да не помињем булажњења о томе да ја негде треба да побегнем кад Вучић падне са власти, и да ћу вући букагије…оволику количину непатворене глупости одавно нисам видео на једном месту.

    Остатак овог Вашег јефтиног памфлета, измаштаног у тренутку неке Ваше инспирације Бога питај чиме, уопште нећу да коментаришем. Гомила смећа, све у свему.

    17
    13
  9. Службашки шљам ради пуном паром. Један од првих приоритета након ослобођења земље мораће бити да рашчистимо са тим канцером како су Румуни ономад са Секуритатеом.

    14
    4
  10. @1989, o cemu bulaznis, na cemu si covece?
    Sta se trosilo danas? Nesto zesce izgleda?
    Cudi me redakcija, da uopste dopusta ovakve nebuloze!

    2
    10
  11. Паметно је било спомињање новинарске професије. Имам искуство из СФРЈ, кад сам исто учинио, у глуво доба ноћи негде у Босни, стојећи на крају малог строја који су дротови себи уприличили од мојих пријатеља из два возила. “По ком сте основу Ви овде?” питали су мене гледајући у л. к. издату у Србији. После мог одговора, пустили су нас да идемо. Ја сам једини био без браде.

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading