Миланко Шеклер: Понекад ми је жао што овде смртност није већа

Понекад ми је жао што овде смртност није већа, јер би све било много јасније. Мислим, Боже ми опрости, што то кажем, указује вирусолог и ветеринар

Милaнко Шеклер (Извор: N1)

Вирусолог Миланко Шеклер каже за Н1 да су могуће мутације омикрон соја корона вируса и ка слабијим и ка озбиљнијим облицима, али да га вакцине и преболели људи спречавају у његовом даљем ширењу. “Овај омикрон пошто се лако преноси, пошто има мање тешку клиничку слику, он сада ради генерални претрес свих нас у земљи Србији у потрази за сваким невакцинисаним, и то је чињеница, а чињеница је и да је вакцинација стала и пунктови за вакцинацију се гасе”, оценио је Шеклер.

Он је видно узнемирен казао да је то за њега „стравично, очајан сам када то погледам“, а поготову када се узме у обзир, како је навео, како пролазе земље са више од 90 одсто вакцинисаних, у којима људи такође обољевају, али су бројеви умрлих једноцифрени.

„А шта чека нас – да се свих ових 50 одсто невакцинисаних полако зарази, полако ће расти број умрлих, број људи на респиратору, број хоспитализованих, за који очекујем да ускоро пређе 4.000. Заварава нас особина омикрона да је блажи, јесте блажи, али сада се он полако усмерава са младих на старије, на оне са хроничним болестима, на оне који су одавно вакцинисани трећом дозом“, указује Шеклер.

Миланко Шеклер: Сада је права прилика за невакцинисане да се разболе, рашире и донесу болест својим родитељима

Додаје да ће вероватно за старије и хроничне болеснике бити одобрена четврта доза.

“Импресионира ме егоизам младих људи, којима те баке и деке дају новац, чували су их кад су били мали, кувају им јер су они њихови драги унуци… Код младих се не дешава ништа посебно и врло ретко дође до тешких случајева, али дође понекад, и тад је најчешће у питању генетика… Ти људи немају никакав осећај одговорности, крију се иза кукавичких схватања да вакцинација утиче на стерилитет, кажу ‘нећу, и није ми битно што нећу, јер просто нећу'” да се вакцинишем, истиче Шеклер гневним тоном.

А на питање како тумачи то да је у Аустрији од данас на снази обавезна вакцинација за све пунолетне грађане, он оцењује да постоје државе које су за тако нешто способне, и оне које нису, “и не мислим само на нас”.

Татјана Аџић Вукичевић: Оно што ме фасцинира је страх у очима пацијената

“Али, колико видим сви ће ићи у том правцу… Онај ко се бави овом облашћу, њему је све потпуно јасно. Па, са каквом храброшћу одете на Дедиње да вам уграде стент и после недељу дана идете кући, можете да радите. Са каквим поверењем одете. Па, шта чини различитим вирусологе, имунологе, епидемиологе, не будите луди, па то су исто људи који су у својим областима стручни. Зашто не причате како кардиолози зарађују на стентовима, и купују стентове па их препродају, како они не зарађују на оним малим деловима за ваше срце?! Чудо се тога нисте сетили?! Него вам је живот потпуно угрожен, и онда није битно ништа, само вам је битно да преживите. Понекад ми је жао што овде смртност није већа, јер би све било много јасније. Мислим, Боже ми опрости, што то кажем”, резигниран је Шеклер.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 1. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

7 replies

 1. Реци „вакцинација“

  Певам соло а и у дуету:
  боца ми је најпреча на свету!
  То што јој сад ја тепам „вакцина“
  значи да сам под… врићена с.. триња.

  Лепо сам је звао „генски мобинг“,
  ивермектин преписиво свима,
  ал’ ме стиго парастручни лобинг
  па сам посто под…врићена с..миња.

  Памтиће се штоште моје речи,
  дела биће сва заборављена.
  Обад неће хтети да ме печи
  јер сам с..бока ја под…уврићена.

  г-дин Оведо

  9
  1
 2. Da li ovaj ******** ovo izjavljuje zbog shekels ili je ucenjen. Veterinaru ne pise se dobro od njegovih gazda, on je samo poslusnik.

  17
  2
 3. И мени је жао што бикови постају интелектуалци, па се онда бик пита.

  28
  1
 4. To sto je formalno i usput trazio oprostaj od Boga ne moze abolirati njegov iskaz na osnovu kojega postaje ocigledna neka izmestenost licnosti, zluradost cak i mrznja. Jedan humani lek koji ima i primenu u veterini proglase “zivotinjskim” i to postaje neprihvatljivo a sa druge strane legitimno je da veterinar daje lekcije o ljudskoj imunologiji. Logika vise ne igra, slugeranjsko-cankolizacka svita mora da ispuni svoje obaveze prema poslodavcu.

  30
  1
 5. Да ли бизговима који лобирају за вакцину на овај начин пада на памет да би могли сносити последице свог деловања? Уверени су да могу да извале било какву глупост, јер заступају “праву страну”.

  35
  1
 6. Ovakva izjava je krivično delo…**** jedna ..plaćenička!

  26
 7. Можда ће ветеринар бити много срећнији ако неко или неколицина
  његових најмилијих буду први на списку “радосне смрти“.
  А онда би могао и он за њима!

Оставите коментар