Алберт Андијев (†2021): Нисте ви мали Руси, већ велики Срби

О величини Алберта Андијева најбоље су сведочили његова дела и речи. Делима се доказао, када је током жестоких борби против терориста на Космету остао без ока

Алберт Андијев (Фото: Depositphotos/Printscreen)

Алберт Ахсарбекович Андијев, легендарни руски добровољац који је учествовао у борбама на Косову и Метохији 1999. године, преминуо је у ковид болници у Батајници.

Од тренутка када је објављена тужна вест Албертови саборци и ратни другови се опраштају од њега путем друштвених мрежа.

О величини Алберта Андијева најбоље су сведочили његова дела и речи. Делима се доказао, када је током жестоких борби против терориста на Космету остао без ока. А о његовим речима сјајно сведочи аманет који је оставио Србима.

Како пише на страници „Ментални хигијеничар“, Алберт је пре две године учествовао на трибини на београдском Правном факултету под називом „У доба рата право утихне“.

– Седим ту заједно са вама и гледам ово: у доба рата право утихне (назив трибине). Права према вама никада није било! Увек су вас мрзели и има да вас мрзе док год постојите. Не због тога што сте лоши или добри, већ због тога што сте пркосни. Ако једног дана у очима бар једног Србина од хиљаду вас ја не будем видео тај пркос, ја ћу знати да вас више нема: постали сте робови, оно што су желели од вас да направе. Нисам се ја борио за робове, нисам се борио уз робове и нисте ви овде мали Руси на Балкану, како неки воле да кажу, већ сте велики Срби код себе кући. И то треба да запамтите.

Андијев, који је рођен у Јужној Осетији, 1999. године је прешао хиљаде километара да би бранио нашу земљу током НАТО бомбардовања.

 

По доласку на Косово Андијев је распоређен као снајпериста у 549. моторизовану бригаду која је бранила саму државну границу према Албанији и Македонији у дужини од 150 километара.

У акцији против терориста код Суве Реке погођен је у око, након чега је снајпер пребацио на друго раме и језиком обрисао нишан од крви. Наставио је да се бори све док се није онесвестио.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости онлајн, 14. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар