Спутњик: И мигранти помажу Србији – „Шијемо маске, имамо лекаре, радићемо све што треба“!

Међу нама има болничара, радника, фармера, али смо сви, пре свега, људи који нуде сваку врсту помоћи за коју Влада сматра да је потребна, поручили су мигранти

Мигранти из Сирије и других арапских земаља смештени у Прихватном центру у Бујановцу упутили су пре неколико дана писмо државним властима у којем наводе да се стављају на располагање за пружање помоћи током ванредног стања, потврђено је „Бујановачким“ у кампу смештеном у фабрици Светлост.

„Међу нама има болничара, радника, фармера, али смо сви, пре свега, људи који нуде сваку врсту помоћи за коју Влада сматра да је потребна – од медицинске, преко разношења робе људима у карантину, до чишћења улица“, поручили су мигранти, преносе „Бујановачке“.

Како су мигранти навели у писму, „вирус не прави разлику између домаћих грађана и избеглица и зато стојимо једни уз друге у заједничкој борби“.

Због ситуације са корона вирусом у Србији, у бујановачком Прихватном центру је организовано и шивење заштитних маски.

За то је задужен мајстор Хабиб Сохели из Ирана, који дневно сашије до 40 маски, кажу у Kомесаријату за избеглице.

Хабиб Сохели (Извор: BBC News на српском)

У Прихватном центру у Бујановцу борави око 250 миграната.

Тражиоцима азила и регуларним мигрантима који су смештени у прихватним и центрима за азил привремено је ограничено кретање одлуком Владе Србије од 17. марта.

Напуштање прихватних центара могуће је само у оправданим случајевима, као што је одлазак код лекара уз посебну дозволу Kомесаријата.

Наслов и oпрема: Стање ствари

(Спутњик, 20. 3. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Богами, ако пређу у православље, прихвате српску националност – шта онда да им кажемо ))

Оставите коментар