Ознаке

, , ,

Белорусија је раније увела безвизни режим уласка за грађане 80 земаља

rr-logoПогранична зона је формирана на граници Псковске, Смоленске и Брјанске области са Белорусијом. О томе говоре три наређења Федералне службе безбедности Русије, која су објављена на званичном порталу за правне информације.

Како се наводи у документима, ова одлука је донета у циљу „стварања неопходних услова заштите државне границе Руске Федерације”.

Регионалне пограничне управе Федералне службе безбедности треба да утврде време и место за улазак лица и транспорта у пограничну зону, као и организацију постављања знакова упозорења, преноси РИА „Новости”.

Председник Белорусије Александар Лукашенко је 9. јануара потписао указ којим је увео безвизни режим уласка у земљу на максимално 5 дана кроз гранични прелаз аеродрома у Минску за грађане 80 држава. Указ се односи на 39 земаља Европе, као и на Бразил, Индонезију, САД, Јапан и друге земље.

У оквиру Савеза независних држава између Русије и Белорусије постоји режим слободног кретања и странци који без виза дођу у Белорусију могли би илегално да уђу на територију Русије. Како је изјавио прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, Минск је своје планове о увођењу безвизног режима унапред договорио са Москвом.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 1. 2. 2017)

Advertisements