Може и овако или Посета академика С. Живановића Музеју жртава геноцида

Мада Музеј жртава геноцида не располаже одговарајућим простором, има довољно воље да дочека знане и незнане госте, угости их и испрати са поклонима и обећањем да ће помоћи онолико колико могу.

zivanovic-misina

Тако је 11. маја Музеј, после више година, посетио академик др Србољуб Живановић, угледни антрополог. Разговор са домаћином, Вељком Ђурићем Мишином, в. д. директора Музеја, започео је о садржају Живановићевог интервјуа објављеним 10. априла у „Новостима“ и реакцији Ђурића коју је објавио на сајту „Стање ствари“. Несугласице су веома брзо изглађене, па је закључено да такав начин може бити користан јер се тако у јавности расправља о одређеној теми и чувају успомене на трагичну прошлост.

Потом је у разговору било речи о статусу и активностима Музеја. Поменута је небрига државних органа у ширењу делатности ове институције у напорима за убрзаном раду пописа жртава из српског народа у 20. веку, похваљен напредак у меморијализацији Старог сајмишта.

zivanovic-misina-1

Угледни гост је испраћен онако како и доликује – поклоном најновијих издања Музеја и позивом за нову посету.

Вељко Ђурић Мишина, Музеј жртава геноцида


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7CdCategories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

  1. Богу фала!
    Драган Вујичић

  2. Хвала Богу.
    Тешко је било посматрати расправу два велика Србина. Око мртвих морамо да се сложимо да би могли да се сложимо о и са живим. Њихова највећа кривица је била што су Срби. Ако се око ших неможемо сложити онда незаслужујемо да постојимо.
    А и живих и мртвих нас премало има да се делимо.

  3. Превише Мртвих а премало Живих.

Оставите коментар