Позив на акцију: Потпишите петицију патријарху Иринеју да спасе Ваљевску Грачаницу

Петицију можете потписати сваког дана испред Владе Србије!

ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ
ГГ Иринеју (Гавриловићу)

(Српска Патријаршија, улица Краља Петра бр. 5, 11000 Београд)

Уводно обраћање Петиције-Апела Православног верног народа србског

Њ.С. патријарху ГГ Иринеју

Ваша Светости,

protest-grac-vladaОбраћамо Вам се у великој забринутости али са надом у срцу да ћете услишити наше молитве и стати у ред србских патријараха којима је љубав према Богу, Вери Његовој Православној и Светињама Његовим изнад свих овоземаљских ствари и да ћете остати запамћени као чувар а не рушитељ древних православних цркава. Јер после изјаве премијера г. Вучића да- ако му Ви дате зелено светло он ће спасити Светињу Грачаницу- сва даља забринутост и невоље народа и страдање Светиње Грачанице ваљевске зависи само од Вас. Наравно,никоме нека не пада на памет да ће се верни народ икада сложити са било каквим неправославним „спасавањем“ Грачанице или „премештањем“ Светиње Божије- већ једино Њеном заштитом на Њеном Богом одређеном Светом Месту било градњом заштитне преградне контра бране (која постоји као идејно решење у самом пројекту бране Ровни) или заштитног полукружног зида око Њеног Светог Места.

Сви ми осећамо да се над нашом земљом и над нашом Једином Светом Саборном и Апостолском помесном србском Црквом надвила велика опасност. Таквих је времена било и пребродили су их наши Свети преци вођени једином истинском вером Светим Паравослављем и Светим Правоживљем својим увек непоколебиво ходећи за Господом Исусом Христом. Наши духовни пастири међу којима су многи наши патријарси и владике задобили ореоле Светих јер су бранили и добранили Свето Православље.

ispred-vladeОни којих цели свет не беше достојан и којима је била дража Небеска Србија Христова него ли сво земаљско царство- Светитељи су нас поучавали да „Бог воли храбре православне слуге своје а да се кукавица гнуша“ , ваљда, јер они немају ни мало поверења у Божију помоћ и заштиту Његову. Зато Вас сав овај безбројни верни народ србски, и онај који је стигао овде потписати се и онај који се потписује молитвеним сузама из даљине јер не може доћи, преклиње да се не сврставамо у оне који се више надају на било ког човека занемарујући нашег Свевишњег Оца Небеског судаприсутног и свеоживотворујућег Сведржитеља који Љубављу Својом обасјава све видљиво и невидљиво.

Позивамо Вас да и јавном речју станете иза Светих канона Светог васељенског патријарха Тарасија и свих Светих отаца Седмог Васељенског Сабора Једине Цркве Божије који једном занавек и на папиру посведочише да је једном нешто освећено у Цркви у Име Господње- увек Само Божије и ничије више. Стога Вас и коленопреклоно молимо да у свему прилагодите своје звање и духовно настројење општим потребама и Небеске и земаљске Србије- како не би сав народ испаштао на челу са Вама као они који су занемаривали чудотворну немањићку Светињу врховног војсковође свих Небесних Сила- Божијег Архистратига Михаила. Будите нам у свему сагласни са Архангелским презименом Вашим које од Светих предака наследисте…

И у речима и на делима Православним патријарсима нашим одани и покорни

Православни, Христу Богу верни, народ србски

(Истинољубље/Васељенска, 30. 3. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7lSCategories: Моба

Tags: , ,

Оставите коментар