Никола Варагић: Мило Ђукановић растурио пронатовске демонстрације (и друга с*ања ствари)

Толико сви лажу, да детектор лажи мора стално да ради. Они што прислушкују не знају да ли они које прислушкују говоре истину. А сви се међусобно прислушкују, и зато једни друге шаљу на детектор лажи. Шта вреди прислушкивати, ако не знаш шта је истина а шта лаж?

Извор: Вукајлија

Извор: Вукајлија

***

Од политичара и лопова можда само Чеда Јовановић није примио орден од СПЦ. Ако је примио, или ако једног дана прими, то неће бити ништа необично. Није велика разлика између Чеде и Палме, Дачића, Илића, Вучића, Гашића, Николића… На крају ће, заиста, владика Артемије једини или најпре да буде осуђен и послат у затвор због „злоупотребе положаја ради прибављања личне користи“, него неко од тајкуна или од политичара и генерала. У сваком случају, све је дубља провалија између, са једне стране, политичке и црквене елите и, са друге стране, народа.

***

У Подгорици већ неколико недеља трају пронатовски протести. Демонстранти траже улазак у НАТО. Мило Ђукановић је против уласка у НАТО, и уз дозволу Путина, брутално је, уз помоћ јаких снага полиције и примену силе, растурио пронатовске  демонстрације и ухапсио лидере опозиције и новинаре који га критикују. Према сазнањима „Информера“, ЕУ и САД планирају увођење санкција Црној Гори и траже оставку Мила Ђукановића.

Напад демонстраната на мирну полицију у Подгорици

Напад демонстраната на мирну полицију у Подгорици

***

Шетају два Земунца улицом и на зиду хале Пинки виде графит: „Вучићу, не карај народ“. Први каже другом: „Значи, брате, ако ниси знао, ‘карати’ значи, овај, ‘кудити’, ‘критиковати’. Није, бре, народ крив што је глуп. Не можеш га, бре, карати (критиковати) због тога.“

Шетају два студента, психологије и богословије, булеваром и на зиду Правног факултета виде графит: „Вучићу, не карај народ.“ Каже студент психологије колеги са богословије: „Стварно, од када се за све пита у држави, стално је нервозан, стално се нешто дере на неког, стално неки изливи емоција у јавности… Што се не угледа на свог председника Тому и не нађе пар љубавница?!“ Студент богословије додаје: „Чујем да је то код протестаната, који су му прави узор, строго забрањено!“

Долазе уредници „Политике“ на посао и на зиду зграде виде графит: „Вучићу, не карај народ“. Каже колега колегиници: „Нама шаље свог Курира да нас кара.“ Ова одговара: „Да смо га бар ми карали (критиковали).“

***

Након састанка између челних људи владе и СПЦ, поводом „ултиматума ЕУ“ у вези са КиМ и бриселских преговора, одлучено је да се са политике „Европа нема алтернативу“ Србија врати на политику „И Косово и ЕУ“. СПЦ жели да „Србиjа настави своj европски пут“, док је министар правде изјавио да је „премиjер изнео коjа jе наша позициjа као државе, колико смо у економском смислу везани за EУ, а са друге стране, у колико се тешкоj политичкоj ситуациjи налазимо“.

Irinej-i-Vucic-2

Састанак социјално-економског савета Владе Србије

На следећем састанку, влада и СПЦ расправљаће шта да раде пошто ЕУ не одустаје од своје политике „Србија без Косова“.

На састанку после тога, економски тим СПЦ припремиће нацрт за предлог економског плана – како да се смањи „економска везаност за ЕУ“. Од владе се очекује благослов за спровођење тог економског плана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-638Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Председни Српске академије наука и уметности Владимир Костић оценио је да је у овом тренутку једина политичка мудрост како „са елементима достојанства” напустити Косово, јер оно ни де факто ни де јуре више није у рукама Србије, и да то неко мора да каже народу. “Немамо ни људске ни економске ни било које друге капацитете да наметнемо своју вољу. Можемо да се гледамо у очи и лажемо, али алтернатива је врло јасна“, рекао је Костић.

    Председник САНУ изгледа не зна да Стање ствари не ради недељом.

    Моли се г. Костић да следећи пут овакве изјаве даје најкасније до суботе поподне, да би могле да се нађу у рубрици С*ање ствари.

  2. Спали смо од “нека буде што бити не може“ до ходајућег пудинга 🙂

Оставите коментар