Драгана Трифковић: Сви Срби добровољно да прихвате услове живота које имају Срби на КиМ (видео)

„Запад више уопште не крије намеру да у Србији жели промену свести како би Срби сами прихватили, као нешто добро, да живе у оним условима у којима живе, на пример, Срби на КиМ“, каже за „КМ Новине“ Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије.

Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије. Фото: КМ Новине

У другом делу интервјуа Драгана Трифковић говори о намерама Запада да да покори Србију и то са трајним, тешко поправљивим последицама по народ и државу. Трифковићева овакве чињенице поткрепљује доказом о неотварању најважније културне институције Срба, Националног музеја. Да постоји свест и воља тај музеј до сада је могла свака власт да отвори али се то до данас није десило што очигледно показује на културно затирање српског идентитета.

У овом делу интервјуа Трифковићева се дотиче и питања наводног утицаја руских медија у Србији које Запад и ЕУ помињу као „проблематични фактор“ и започињу борбу са њима. Она од њих тражи да каже који су то медији јер за оне Западне, чије су редакције у Немачкој, Бриселу, Британији и Америци знамо и само њих пратимо али који су то медији руски „нека нам кажу па да можемо и њих да пратимо“.

(КМ новине, 27. 9. 2015)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5PE



Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

  1. Срби са Косова и Метохије данас су у повлаштеном положају у односу на све друге Србе. Њихов живот јесте немерљиво тежак, живе у сталној опасности по свој и животе својих најближих. Али: живе у смислу и са смислом, као једина преостала српска аристократија. За разлику од њих – ми живимо у бесмислу и трулежи, у брбљаоници и отварању поглавља. Уместо да се бавимо собом на Косову, како би се `конектовали` са Вечношћу и Небеском Србијом, ми се бавимо Вучићем, западом, зовемо Русе да изгину за нас, како би могли да их отерамо и одемо по фармерке у Трст…`Мрзимо` запад на који шаљемо децу – јер овде (ван Косова) нема живота, лајкујемо Асада и презиремо Сиријце који нам кваре дремку. Песма Евровизије, или Велики брат, панел-дискусија, или Вечити дерби, то су наше вечне муке.
    Зато Срби ван КиМ неће прихватити да живе под условима које имају Срби на КиМ.
    У једном интервјуу Мома Селић је, на стално чуђење водитељке `како Срби дозвољавају ово, па што не ураде оно`, одговорио: “Колико има тих Срба?” На податак из пописа, рекао је: “Нема. Срба данас нема више од 50 000 хиљада”.

  2. @једнорог
    Одличан и садржајан коментар!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading