Зека Поповић: „Олуја“ – злочин нове НДХ-зије над Србима, хрватским држављанима

Oвај коментар (БЕЗ КОМЕНТАРА – доле) сам добио од пријатеља из Хрватске који је сакупио неке изјаве Фрање Туђмана, злочинца, усташе и србомрсца, кога Хрвати сматрају за једног од отаца своје јадне, конвертитске нације.

Ово објављујемо да се види какве су биле намере хрватског врха, поновно стварање НДХ, што им је на крају и успело захваљујући Европи и Америци.

oluja01

Европа, није се стидела, не стиди се ни свих ових година, примила је под своје окриље нову НДХ и тиме показала Србима да им тамо није место, тамо у тој ЕУ у којој се повампирио фашизам који је опет кренуо на православље и правослвне народе.

Можда ће ово да прочита и Соња Бисерко мада њој то ништа неће значити. Жена која неизмерно мрзи Србе и коју српска држава трпи годинама, коју штите неки издајнички кругови у Србији, од Власти до НВО, које плаћају западне злочиначке организације које би да Србију колонизују и ослободе од Срба.

*****

БЕЗ КОМЕНТАРА

“Прочитао сам скоро све што је Туђман написао или јавно изговорио. Из тога сам издвојио преко 700 сомнобулних цитата који доказују да је био не разборит, не одговоран и фалсификатор повијести са јачом вољом него памети, успио залудити народ у борби за остварење државе, да не бира никаква средства против другог и другачијег жртвујући скоро осам посто становништва. За духовну обнову.био му је задужен конфабулатор, ноторни фра Баковић. Први предсједник Сабора постао је осуђеник за злочине, други је био у штабу за етничко чишћење осумњичен за ратне злочине с изјавом: “Када ми побиједимо Срба неће бити, а ако се који и појави огадићемо му живот да сам нестане“.

Трећи је за рат казао да је шанса коју треба искористити а четврти био непотист као прототип компрадорства, непотизма и корупције свеукупне владавине покрета опасних намјера ,а злочиначког садржаја којем се суди пред домаћим и међународним судом. Када је из ложио тзв Норвалски програм за лустрацију Срба Е. Муртићу, сликару, који је обиљежио епоху овај му примјети „Па то неможеш без рата!“. На то ће Туђман „Па за државу није ништа десет, двадесет па и сто тисућ“!

Дакле, лио је планирано људску крв као техничку воду. Због тога је дошло да су све националне мањине редуциране на једну трећину, а српски етнос масакриран. Непотребно је жртвовао осам посто становништва и једну трћину територија ратом „спаљена земља“ претворио у МЈЕСЕЧЕВ ПЕЈСАЖ Познајем аутора који је извршио селекцију преко 1000 до апсурда протурјечних Туђманових антиљудских, антихуманих и анти државнички понашања чиме је сам себе оптужио пред судовима, народом и повијести.

За ову прилику изабирем само оне који ми се чине најприкладнијим за илустрацију назначених садржаја конвертитства и анти-државничких концепата да оствари циљеве који су постали програм замишљене државе чији добри дјелови и данас трају, не само у главама него и у практичној стварности. Ево тих извадака како слиједи, из којих се као на длану види програм за лустрацију Срба и циљеви рата у РХ за подјелу БИХ“.

Поруке злочинца Фрање Туђмана:

„Овакве насилне, па и геноцидне промјене, које су извршене након Другог свјетског рата, доносе увијек двостране посљетке: с једне стране неизбјежно продубљују повијесне раздоре, с друге стране доводе до етничке хомогенизације појединих народа, до већег склада националног састава пучанства и државних граница појединих земаља, а то може имати и позитивне учинке на кретање у будућности, у смислу смањивања разлога за нова насиља и поводе за нове сукобе и међународне интересе”

“Било ми је страшно, мучило ме то што сам од Туђмана чуо неколико мјесеци прије избора 1990. године. Дошао је у мој ателије, мислећи ваљда да ће од мене направити свога Аугустинчића, и одушевљено почео причати о томе. ‘Да ће хрватски народ крвљу мора добити своју државу’, да ћемо ми (он с ХДЗ-ом) направити оно што Павелић није успио направити 1941. године, да ће 50% Срба морати спакирати кофере и одселити, а осталих 50% или постати Хрвати или нестати!’. Рекао сам му да је луд, да се мора лијечити и од тада прекинуо било какав контакт с њим. А непосредни повод да почнем радити циклус „Вива ла муерте” као одговор Туђману на његов стравични цинизам и бешћутност, био је један његов говор мајкама и удовицама хрватских бранитеља 1993. године, којима је посрмтно уручио одликовања уз ријечи да требају бити „сретне и пресретне” што су им синови и мужеви погинули за Хрватску!” (Identitet br. 61, 2003, str. 8-11, razgovor Mire Babić Šuvar sa Edom Murtićem) 1(F. Tuđman, Bespuća… str. 164)

„Хрватска је ријешила српско питање у Хрватској. Ми смо прихватили повратак дијела Срба у Хрватску, како би онемогућили нападе на Хрватску и приговоре како је Хрватска наставак НДХ и да не жели ни једног Србина. Ријешили смо српско питање и Срба више неће бити 12% и 6% Југославена колико их је било. А 3% колико ће их бити, неће више угрожавати хрватску државу” (Nikad više 12% Srba! – Franjo Tuđman, predsjednik RH na otvaranju ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u Zagrebu, 15. 12. 1998.

“НДХ је била само пука „квислиншка“ творба и „фашистички злочин“ већ и израз како повијесних тежњи хрватног народа за својом самосталном државом, тако и спознаја међнародних чимбеника, а у овом случају владе Хитлерове Њемачке, којаје на рушевинама версаилскога кројила нови Европски поредак; тих тежњи Хрватске и њених географких граница“ (Dr Franjo Tuđman na Prvome općem saboru HDZ-a prema Danasubr. 477 od 9.04.1991. st. 32/34, kolumna Ž. Krušelja)

“Сви они који овдје фућкају и галаме морају знати да ће морати ићи из хрватских земаља тамо одакле су и дошли ако не буду поштовали вољу хрватског народа“. (Dr FranjoTuđman na mitingu u Pazinu, prema Danasu br. 426 od 17.04.1990. st.32)

“Треба напунити празан Трбух Хрватске. Босна је умјетна творевина. Вријеме је да окупимо Хрвате у максимално могућим границама. Нећемо границе између Хрватске и Херцеговине. Оваква хрватска држава нема увјета за живот, али Хрватска држава чак са границама Бановине има, а особито са побољшаним границама. Не треба рачунати на БиХ као са нечим што је од Бога дано и требада остане“. (Dr Franjo Tuđman novinarki Heni Erceg, ljeto 1990.)

“Мене ће повијест смјестити – бок уз бок – с Францом, као спаситеља западне цивилизације“! (Dr Franjo Tuđman, za The New York Times u travnju 1998.)

“Један од странаца који се бавио идејом потпоре дисидентима у комунистичким земљама рекао ми је: „Знате професоре генерале, да нисте Хрват били бисте нобеловац!“ (Dr Franjo Tuđman, prema Feralu od 31.5.2003.)

“Хрвати су ратнички народ“. (Udarna rečenica u brošuri dr. FranjeTuđmana „Hrvatska ratna i vojna vještina“, prema Feralu od 23.2.2002./36)

oluja-2

Рата не би било да га Хрватска није желила. Ми смо процијенили да само ратом можемо изборити самостаност Хрватске. (Dr Franjo Tuđman u govoru na Trgu bana Jelačića 24.5.1995.)

“НДХ-а је била и „израз тежњи хрватског народа за властитом државом“.(Dr Franjo Tuđman na I. Općem saboru HDZ-a 1990.)

“Умријети за Хрватску државу – то је оно због чега вриједи живјети“. (Dr FranjoTuđman, prema Feralu od 23.12.2007.)

“Сада морамо осигурати границе Хрватске, те будуће границе хрватске државе у БиХ! То је посебна повијесна задаћа хрватске државе, Хрватске војске, нешто што не смијемо пропустити, је ли…“ (Dr Franjo Tuđman, vojnom vrhu, transkripti iz 1993. prema Feralu od 16.4.2004.)

“Ми смо за то да се кости сваког хрватског човјека нађу у хрватској држави“. (Dr Franjo Tuđman, 1996., prema Feralu, od 30.4.2004)

“Србе треба снажно ударити да практично нестану“. (Dr Franjo Tuđman, u Brijunskoj naredbi za operaciju „Oluja“, transkripti iz Ferala)

“И још их има, и овдје код Вас! Од 22 суца у Карловцу има седморо Срба“! (Dr Franjo Tuđman, predsjednik R. Hrvatske, kolovoza 1995. u Karlovcu iz Vlaka slobode, Novosti 5.03.2011/32. B. Rašeta)

“Срби су неславно нестали из ових крајева као да их никад није ни било. Нису успјели покупити ни своје прљаве гаће. Нека им је сретан пут! А они из свијета који нам и данас предбацују да палимо српске куће на ослобођеним дијеловима Хрватске, нека се присјете да је управо библијско начело, из старог завјета: око за око, зуб за зуб“! (Dr Franjo Tuđman, nakon Oluje, prema Feral Tribuneu od 30.4. i 15.10.2004.)

“Сретан сам да ми жена није ни Српкиња ни Жидовка“. (Dr Franjo Tuđman, na mitingu u Dubravi 1989., prema Feral Tribuneu od 5.4.2003. i 25.8.2006. itd.)

“Не треба рачунати с БиХ као с нечим што је од Бога дано и теба да остане. Опстанак БиХ као самосталне и суверене, све како би било могућ, иде у сваком случају на штету хрватског народа, онемогућава нормално територијално остварење хрватске државе и ствара претпоставке за нестанак и оноликог дијела хрватског народа какав је данас у БиХ… Сада морамо осигурати границе Хрватске; те будуће границе хрватске државе у Босни и Херцеговини. Са цјеловитом Босном ми бисмо изгубили Босну у потпуности – читава Босна била би против нас. Али, на овај начин ми ћено имати, слушајте“, Tuđman, predsjednik države i zapovjednik oružanih snaga R. Hrvatske, s predstavnicima HDZ-a iz BiH u Predsj. dvorima u Zagrebu prema stenogramu od 21. rujna 1993. godine objavljenom u više navrata u Feral Tribuneu počevši od 16.4.2004. i nadalje)

“Идемо на Прозор, Ускопље, Бугојно, Јајце; ићи на повезивање Кисељака са Бусовачом, као и на заузимање Ускопља због повезаности с Новим Травником, Витезом и Бугојном“. (Dr Franjo Tuđman, iz stenograma od 5.11.1993.)

“Ја особно нисам имао никаквих илузија што се тиче Муслимана у односу на хрватство, јер знам да су се Хрвати борили три стољећа са Муслиманима, не са Турцима неголи са Муслиманима из Босне и да су они, значи, довели Хрватску на руб пропасти (…) јер та демографска експанзија Муслимана је таква да би нам они угрозили опстојност хрватске државе више неголи што су је Срби угрозили у прошлости“. (Dr Franjo Tuđman, iz stenograma o razgovorima s čelnicima Hrvatske i Herceg – Bosne, prema Feralu od 16.4.2004.)

“Постигли смо да немамо само Херцег – Босну, оно што смо имали, имамо значи, међу нама речно, пола Босне, уколико ћемо знати њоме на паметан начин. Читавих тих пола Босне ће гурати у про-хрватском смислу, као што је то било“. (Dr Franjo Tuđman, prema Feral tribuneu od 24.11.1995.)

“Срби су неславно нестали из ових крајева као да их никад није ни било! Нису успјели покупити ни своје прљаве гаће. Нека им је сретан пут“. (Dr. Franjo Tuđman, prema Feralu od 30.4. i 15.10.2004.)

“Србе у Хрватској треба прогласити хрватским грађанима и назвати их „православним Хрватима“. Треба забранити одредницу „православни Србин“. (Franjo Tuđman u veljači 1990. prema tekstu na str. 49 knjige „10 odgovora Stjepanu Mesiću“ koju je napisalo 10 beogradskih autora 2008.)

“Драге Хрватице и Хрвати“! (Uobičajeno odbraćanje F. Tuđmana građanima Hrvatske, posebice u predizbornoj kampanji 1990-tih).

“Када ми говоре како интелигенција није на нашој страни, увијек питам: која интелигенција? То је пар шкрибената, које се од памтивијека, од библијких времена, називала фаризејима…“ (D.r Franjo Tuđman, u nekom od nastupa 1995., prema Feralu od 11.5.2002.)

“То су идеолози југо-комунистичког режима, дјеца официра ЈНА и потомци мјешаних бракова.“ (Dr Franjo Tuđman, u lipnju 1996., za Londosnki Financial Times, prema Feralu od 23.2.2002. str. 36.)

“Што значи да опорба у Загребу има 60 посто гласова? То је као да вам један сељак каже да има у свом двору 60 комада живине. Да ли је то прашчад или телад? Да ли су то кокоши или гуске. Да ли је то стока крупног или ситног зуба? Гдје ће сваки разборит сељак и човјек знати да насупрот таквом јату један, а поготово један пар расних коња или расних крава, више вриједи него читаво такво јато.“ (F. Tuđman, pr. R. Hrvatske, na sjednici Glavnog odbora HDZ-e u veljači 1996., Feral od 26.10.2007., st. 47., te od 31.5.2003. st. 16-17)

Kapa01

“Не смијемо допустити нове заблуде и нова лутања, што би Стипица Радић рекао, да одлазе као гуске у маглу. А данас има тих гусака које иду за великим идејама и интеграцијама, јер су им премали оквири наше државе и нашег народа“. (Dr Franjo Tuđman, tijekom 1998. prema Feralu od 30.4.2004)

“С хрватском државом и слободом још увијек се није сродило 15 посто пучанства, неки због подријетла, а неки због повезаности с комунизмом. таквих има претежно међу интелигенцијом коју је још Стипица Радић називао „поквареном господом“. (Dr Franjo Tuđman, predsjednik R. Hrvatske, rujna 1998., prema Feralu od 11.5.2002.)

“Нећемо допустити онима који се вежу и са црним врагом против хрватске слободе и хрватске независности, не само црним, него и зеленим и жутим враговима, не само повезују него им се и нуде, не само да им се нуде, него им се и подају за Јудине шкуде“. (Dr Franjo Tuđman, u govoru 1996., prema Feralu od 30.4.2004.)

“Свети оче, ми и даље остајемо ваше предзиђе, antemurale christianitatis“!(Franjo Tuđman na ispraćaju pape prije njegovog uslaska u zrakoplov, prema Feralu od 8.4.2005., st. 48.)

“Ми смо за то да се кости сваког хрватског човјека нађу у хрватској држави“. Frano dr Tuđman, 1996. prema Feralu od 30.4.2004.)

“Видите ли нашу младеж, наше стотине тисућа драговољаца, народ који то има не смије страховати за своју будућност“. (Franjo dr Tuđman, u nekom od ratnih govora)

“У овом рату изгубила је мужа и дом, али је добила Хрватску и слободу“.(Franjo Tuđman govoreći na skupu u Konvalima o jednom ženi kao žrtvi rata, prema Feralu od 23. veljače 202., str. 36.)

“Умријети за хрватску државу – то је оно због чега вриједи живјети“! (Franjo Tuđman, na otvorenju „Oltara Domovine“, prema Feralu od 23.2.02. str. 36)

“Ја се с Милошевићем могу све договорити. Он је разуман политичар“. (Dr Franjo Tuđman, novinarki Heni Erceg, Feral od 1.11.2003. st. 9 i od 7.7.2001.)

“Не треба рачунати с БиХ као с нечим богом даним… Један дио, значи, Србији, један дио Хрватској, а може остати и муслиманска државица у средини, она повјесна земљица Босна…“ (Franjo dr Tuđman, predsjednik R. Hrvatske, prema Feralu od 9.4.2004. str. 3)

“Признам да је 1998/1991. било ексцеса с наше стране попут паљења и минирања српских кућа, да се догодило понеко убојство, да је нетко и прије времена морао побјећи из Хрватске; међутим Срби су с тим морали рачунати. Поносан сам на све што смо урадили“. (Dr Franjo Tuđman u jednom od govora na Trgu bana Jelačića u Zagrebu tokom rata)

“А што се тиче рушења споменик и уклањања спомен обиљежја, то је само геста којом је хрватски народ изразио свој раскид с прошлошћу“.(Franjo dr tuđman, predsj. Hrvatske, u izjavi za medije tokom rata)

“Рјешили смо српско питање. Срба, односно Југославена више неће бити 18 посто колико их је било. А три посто колико ће их бити неће више узгрожавати хрватску државу“. (Franjo dr. Tuđman, predsjednik Republike Hrvatske, u govoru prigodom otvaranja ratne škole u Zagrebu 1995., te Feral od 12.10.2007. st. 20/21)

“Нема више оних који би будућност Хрватске угрожавали у хрватском националном тијелу, то се и не може изразити никаквим новцем неголи управо тиме, да је овим кораком (Олујом) будућност хрватског народа, сувремене и независне хрватске државе једаном за вазда осигурана за будућа стољећа и миленије“. (Franjo dr. Tuđman, 26.8.1996. iz „Vlaka slobode“)

(Зекаоница, 3. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5kGCategories: Преносимо

1 reply

  1. …sve je isto…samo njega nema…

Оставите коментар