С*ање ствари: УЕФА – олакотне околности за казну Хрватској због свастике на Пољуду

УЕФА/Хрватска, 23. 7. 2015. (С*ање ствари) – Дисциплинска комисија европске фудбалске организације (УЕФА) казнила је репрезентацију еуропске Хрватске одузимањем једног бода  због исцртавања нацистичког симбола свастике на сплитском стадиону Пољуд током утакмице Хрватска – Италија. Казна подразумева и две утакмице играња без публике и казну од 100 тисућа евра, као и обавезу свих из Фудбалског савеза Хрватске да обећају да ће бити добри и слушати маму и тату.

„Хрватска традиционална приврженост традицоналним европским вредностима“

Како су многи очекивали избацивање хрватских Еуропејаца из квалификација за Првенство старог контиеннта, УЕФА дисциплинари изнели су олакотне околности: „Прво, писао нам је премијер Милановић и рекао да сви у земљи ‘живе и дишу као репрезентација’ и да би драконска казна била ‘неизбрисив ожиљак на души хрватских навијача’ који и не знају шта је то свастика; друго, многи су се позвали на светле тековине НДХ и чињеницу да је кукасти криж тада био и више него добродошао; треће, многи га и даље осећају као део своје традиције – наведен је пример певача Марка Томпсона и његових следбеника који се не устежу нацистичких поздрава.“

Detalj s koncerta Marka Perkovića Thompsona na Maksimiru 2007. godine (FOTO: Lupiga.Com)

Са концерта Marka Perkovića Thompsona на Максимиру 2007. године (Фото: Lupiga.com)

Имајући све наведено у глави, дисциплинска комисија имала је и добро срце и није могла другачије да пресуди „због једног кукастог крстића“.

Портал „Хрвати и Албанци браћа“ незванично јавља да је на овако благу казну највише утицала чињеница да Италијани нису на Пољуду за дрон били спремни: „Да су гости на стадион унели дрон и заставу фашистичке Италије, онда бисмо морали Хрватској да одузмемо три бода и дамо их Италији“, каже за поменути портал добро обавештени извор из Европске куће фудбала.

(С*ање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5g0Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар