Посети папе Сарајеву присуствоваће 54 представника СПЦ на челу са владиком Григоријем

САРАЈЕВО – Посети папе Фрање Сарајеву присуствоваће 54 представника Српске православне цркве.

Делегацију СПЦ-а ће предводити Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, речено је данас у Сарајеву на конференцији за новинаре чланова Организационог и црквеног одбора за дочек папе Фрање.

grigorije-katolik

Према до сада прикупљеним подацима из Исламске заједнице, посети ће присуствовати 50 чланова на челу са поглаваром Исламске заједнице Хусеином Кавазовићем.

Јеврејску заједницу представљаће 29 чланова, на челу са Јакобом Финцијем, а католичку делегацију од 58 чланова предводиће врхбосански надбискуп кардинал Винко Пуљић.

Представник пододбора за безбедност Ирфан Нефић рекао је да је делегација из Ватикана, која је задужена за безбедност папе, задовољна планом обезбеђења и свиме што је до сада урађено.

„Нема назнака нити информација да би нешто могло угрозити ову посету“, рекао је Нефић.

(Срна/Срби на окуп, 2. 6. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4FsCategories: Вести над вестима

5 replies

 1. Papa Francisko (ili Frane – kako ga zovu u Dalmaciji) je stekao sliku inteligentnog, hrabrog i otvorenog coveka. Cim je ustolicen, posetili su ga Barak Obama i kraljica Elizabeta, a nesto kasnije i Vladimir Putin. I nas predsednik je pokusao, ali nije uspeo.

  Negovati dobre i ravnopravne odnose sa Vatikanom, moze Srbiji samo da koristi. Pozdravljam sve ljude koji – znajuci da je vera bila uzrok najgorih ratova u istoriji – teze dijalogu, saradnji i medjusobnom postovanju.

 2. @Deda Djole

  Ко је тај интелигентни, храбри и отворени човек, чију је слику Фране стекао, то остаде нејасно. И од кога је стекао?

  Иначе, пздрављам склоност Деда Дјолеа да поводом свега има став, и не само став, него и суд.

 3. @порфирије петрович
  Зеза нас Деда ђоле звани ЛАТИНИЧАР. Заборавио, да је католчка црква једина водила верске ратове и на силу покрштавала цео свет. И сада би он био рад, да стави знак једнакости.

 4. Језуита је увек језуита. И вук може бити у јагњећој кожи. То мислим о папи. А то што га дочекује Епископ Григорије је некако приpоднo. Када у Сарајево долази неки страни државник или верски поглавар, приpоднo је да га дочека и Митрополит дабробосански, а поменути Епископ је већ дуже времена заменик Митрополита који је болестан. Када може реис и главни рабин да дочека папу, може и владика.

 5. Папа се по Сарајеву возио у Форд фокусу са пластичним раткапама (цијена око 10.000 еура)…ако је од језуите, превише је…Он је то намјерно урадио, само да покаже да су наше владике (и муслиманске муфтије) нескромне са својим Аудијима, БМВ и сличним возилима (хрватски: прометалима). Шта он то код нас промеће? Још ће јадни и обезглављени православни Срби помислити да тако треба да се понашају вјерске вође, јер су полако почели заборављати примјер скромности свог благопочившег патријарха Павла.

Оставите коментар