Драгослав Пакић: Црвеним тргом марширала друга Тита гарда

Министре из Владе у сенци најлакше ћете препознати по томе што и дању и ноћу наочаре за сунце носе на врх главе. Поред тога, за себе тврде да су свежи као јутарња роса, миришу као роса и светлуцају на исти начин. Заборавили су само да нагласе како се јутарња роса са политичке сцене повлачи у сенку, чим се сунце појави.

Senka-Vlade-u-senci

Сенка Владе у сенци 

Они су у сенци због тога што се њихово сунце рађа на Западу. За разлику од Владе у сенци, дневна, или данска влада признаје да њено сунце излази на истоку, али да, као сав нормалан свет, и оно, велико и сјајно сунце, иде ка Западу где све залази и заходи. Могло би се рећи да актуелна власт, следећи сунце, сопствену државу води без алтернативе ка западном заходу.

Политички програм Владе у сенци се да најлакше разазнати по именима њених министара. Тако се министар за рад зове Дангубић, онај за финансије Сиротковић, а министар за војску Поплашен. Министар за спољње послове, због природе посла изабран је на ту функцију захваљујући имену које највише одговара државним потребама. Зове се Клечковић. Председник Владе у сенци, као што се и могло очекивати, нуди бољи, срећнији и богатији живот и зове се на опште запрепашћење – Биједић.

Председник Владе у сенци изјављује да је хеликоптер са седам невиних жртава пао директно са неба. Ту се не би смело стати. Пад би морао да се настави до коначног пропадања. Тако бисмо ми изашли из сенке.

Дакле, ништа ново и ништа оригинално. То смо већ имали прилике да видимо и осетимо на сопственој кожи.

Обе владе су, међутим, апсолутно сагласне да 9. маја српска војска промаршира Црвеним тргом поред самог Кремља. Несугласице су само у томе коју би песму војници певали док марширају. Једни су за песму „Марширала, марширала краља Петра гарда“, а други за „Друже Тито бјела лица кад ћеш доћи до Ужица?“ Једино решење које се намеће само по себи, будући да међу Србима нема паметнијих који би попустили, било би да се маршира у раскорак – што и није посебно отежавајућа околност јер се у Србији тако и прохода. Лева колона би певала о Ужицу, а десна о гарди.

Оно што је потпуно извесно и што политички аналитичари нескривено спочитавају и организаторима и учесницима марша јесте да ће Срби добити по прстима од својих пријатеља са Запада који сањају о маршу сопствених победничких трупа преко целог Црвеног трга, а никако им се не да. Баћушке им не дозвољавају, неће ни да чују, чак прете контра-мерама, а зле Србе позивају као драге госте уз обећање да ће на тргу бити френетично поздрављени. У њихову част биће истакнут огроман транспарент, дуж укупних зидина Кремља, са натписом: Косово је Србија!

Дневна влада на киши

Дневна Влада на киши

Питање које виси на европском небу и даље је садржано у озбиљном размишљању да ли је уопште потребно обележавати Дан победе над фашизмом уз толику помпу и марширање које никуда не води. Побеђени су заборавили да су изгубили, а питање је и да ли су уопште изгубили. Било па прошло. Чак и Израелци одбијају да се појаве на свечаности организованој и у част јеврејским жртвама.

Руси и Срби могу само да сањају да су победили.

Организатори прославе Дана победе, онима који би хтели да марширају, али другим поводом и у другачијим поворкама, одговарају: „Ако вам је баш толико стало до марша у вашој режији онда, марш, бре, у….“!


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-40qCategories: Сатиристика

19 replies

 1. Питам се, како некоме може, да падне на памет, да срочи овакву папазјанију? Шта је то у људском бићу што га води пићу? Да ли неко у трезном стању може ово да напише? И чему и какву поруку текст носи, да би био на СТАЊУ СТВАРИ објављен? А тек наслов!

 2. Поштовани г. Млинаревићу,
  Наслов је мој, немојте (макар за то) теретити аутора.

  А рубрика је „Доскочице, поскочице“, наша верзија за афоризме, хумореске и сатиру.

  И није можда схватљиво на брзо читање, али није без везе баш све то иако је свашта смешано, јер „смијешане најлакше се пију“.

  Александар Лазић

  ПС. Немојте само тражити да вам препричавам какву поруку носе сатире…

 3. @Стање ствари
  Сада би и ја могао, да кажем, да сам иронисао, а да неко не разуме иронију. Заиста сам пропустио, да приметим у коју рубрику припада текст. Нажалост, обратио сам већу пажњу на
  Related
  Текст одговора Краљевине Србије на аустроугарски ултиматумIn „Поново прочитати/погледати“

  Франк Валтер Штајнмајер и Филип Хамонд: Наредне четири године одлучујуће за будућност БиХ и све њене народеIn „Стање туђих ствари“

  Јевгениј Шестаков: Случај Нуланд или Освајање Украјине за шаку „америчких медењака“In „Посрбљено“

  Па сам на основу текстова у РИЛЕИТИД закључио, да је текст озбиљан. У сваком случају, не иде једно са другим.

 4. Sovjetski Savez je najvise doprineo pobedi nad Hitlerom
  Kapitulacija V nemacke armije u Staljingradu 3 feb 1943 (16 meseci pre angloamerickog iskrcavanja u Normandiji), imala je ogroman psiholoski efekat.
  Unistila je mit o nepobedivosti Wehrmachta.

  Pozdravljam odluku Srbije da 9 maja prisustvuje proslavi u Moskvi.

 5. @Стање ствари
  Изгледа, да је и Деда ђоле текст схватио озбиљно? Или и он иронише?

 6. @ Слободан Млинаревић

  Прво на други коментар у вези са „деда ђолетом“: па текст се бави реалним и истинитим информацијама (није ово измишљено С*ање ствари), стварно је – колико се таква реч може користити у Србији – донета одлука да се иде у Москву на Дан победе, и то војно 🙂

  А што се тиче овога Related – нажалост, то систем Вордпрес РАДИ САМ: како он изабере, а како бира појма немам, тако буде. Једино може да се искључи а да се подешава за сада не може (дуга прича).

  А то Related не треба мешати са ручно прављеним избором ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ, то „увезивање“ има много више смисла него ови „повезани текстови“.

  Александар Лазић

 7. Уважени г. Млинаревићу,

  Најљубазније бих Вас замолио да ми, уколико сте спремни да за то потрошите мало времена, изнесете Ваше мишљење о следећим питањима на које сам покушао да дам свој скроман одговор.
  – шта мислите о влади у сенци која је својевремено била влада на светлу?
  – какво је ваше мишљење о безалтернативном путу у Европу куда нас води актуелна власт?
  – слажете ли се са латинском сентенцом: nomen est omen – име је знак?
  – да ли и Ви милите да ће Србија претрпети критике за учешће на маршу у Москви и да ли ће српска јавност по том питању бити јединствена?
  – снатрате ли да је фашизам заиста дефинитивно поражен, или су неки рестлови остали за сваки случај? Злу не требало. (Украјина).
  – веома би ме занимало Ваше мишљење о претпоставци да би НАТО снаге ипак пожелеле да са својом оружаном армадом организују свечани победнички марш на Црвеном тргу.
  Унапред вам се срдачно захвањујем и изражавам задовољство што сте чланак прочитали.
  Најискренији поздрави уз дужно поштовање.
  Д. Пакић

 8. Поштовани господине Пакићу,
  Ваш коментар показује, да сам ја Ваш текст исправно схватио као озбиљан и да се не ради о „доскочици, поскочици“. Нешто о мени, можете наћи на Линкедину. Намерно сам био опширан, да свако зна што више, како би се боље разумели. Било би равноправније, да сте ова питања поставили и осталим коментаторима. Без обзира на то, а ја имам сво време овога света, радо одговарам на постављена питања.
  1. О „влади у сенци“ не мислим ништа, јер је сама по себи та идеја бесмислена;
  2. Противник сам уласка Србије у ЕУ.
  3. Питање нисам разумео? У сваком случају противник сам „ад хоминем“ те би у том смислу одговор, могао бити ДА.
  4. Очигледно је, да већ трпи, па је питање неодговарајуће.
  5. Тешко је за било коју идеологију тврдити, да је „заиста дефинитивно“ поражена. У том смислу, сигурно, да није. Да ли је Украјина пример за фашизам нисам сигуран. Рекао бих, да се ради о нечем, данас, неупоредиво опаснијем од фашизма.
  6. Претпоставка је тешко замислива, рекао бих, немогућа мисао, па ми то никада није пало на памет.
  Да допуним, а то сте и из мојих досадашњих коментара, могли да закључите у току годину дана од када посаћујем овај сајт, после октобра 2000 закључио сам, да су из свих оружја, нападнути Војска, Црква, САНУ и Црвена Звезда. Само сам набројао, а редослед може свако да за себе направи. С обзиром, да се то за ових 15 година јасно показује и нажалост остварује, надам се, да су Вам моји општи ставови јаснији. Навијач сам Партизана! Агностик. Претпостављам, да за све ово није потребно посебно образложење.
  Поздрав, Слободан

 9. Г. Млинаревићу,
  Текстови у рубрикама „Доскочице, поскочице“ и „С*ање ствари“ нису неозбиљни, ма колико то чудно звучало.

  Овај текст је стављен у једну од тих рубрика да неко не помисли да се неки министар, макар Владе у сенци, презива Клечковић (и да крене да претражује и истражује, хехе).

  Поздрав!

 10. „Velika pobjeda Crvene armije“.

  Crvena armija, ciji je tvorac „judejski mesija“ Bronstajn, alias Trocki, je bila najzlocinackija armija koju istorija poznaje.
  Nije istorija Crvene armije samo borba sa Njemcima, ona ima svoju istoriju i posle Oktobarske revolucije, kada je ta armija pod zemlju poslala milione pravoslavnih hriscana, kada je bila ucesnik u otimadnju hrane prilikom gladomora i kada je posle rata silovala milone djevojaka i zena, prije svega u Njemackoj, ali i u drugim zemljama.
  U Srbiji je silovano nekoliko hiljada zena.

  Uz pomoc te cuvene „oslobodilacke“ Crvene armije u Jugoslaviji je doveden Josip Broz Tito i zlikovacka komunisiticka partija, uz njenu pomoc pobijena je srpska intiligencija i uz njenu pomoc je satanska komunisticka ideologija zauzela veliki broj evropskih zemalja.

  Ali, oslobodila je Crvena armija Evropu od fasizma a fasizam je mnogo gori od komunizma, kazu mnogi antifasisti a antifasizam je krava muzara za sve destruktivne pokrete u Evropi.

  Da li je bolji fasizam ili komunizam?
  Ako u pomoc pozovemo matematiku i jednostavnim operacijama sabiranja i oduzimanja pokusamo da utvrdimo istinu, videcemo da zrtve komunizma visestruko prevazilaze zrtve fasizma.

  Ali, fasizam je imao holokaust a to komunizam nije imao, reci ce opet neki!!!
  Ti koji tako misle ce cuteci preci preko toga da su judeo boljsevici za samo jednu godinu umorili gladju skoro 10 miliona ljudi u Ukrajini i Rusiji. Dakle, samo za godinu dana, zrtve gladomora su bile skoro duplo vece od onih zrtava koje zvanicna nauka navodi kao zrtve hilokausta.

  O holokaustu nad ruskim pravoslavnim narodom, neposredno posle revolucije ovdje necemo govoriti, ali i te brojke prevazilaze broj zrtava ubijenih Jevreja, po zvanicnim podacima.

  Ali, najbolji primjer toga, koliko je Crvena armija bila omiljena medju Rusima pruza primjer masovnom predavanja ruskih vojnika njemackim trupama u pocetku rata, kao i odusevljeni docek koji su ruski i ukrajinski gradjani priredjivali njemackim trupama, koje su smatrale oslobodilackim.

  U njemakoj vojsci se borilo nwkoliko miliona Rusa. U okupiranim ruskim teritorijama je njemacka vojska otvarala od komunista zatvorene Crkve i tek posle toga je satana Staljinu dosapnuo da omoguci „slobodu“ religije.

  Ko, dakle moze reci da je komunizam nesto bolje od fasizma i ko moze reci da slavljenje „pobjeda“ zlocinacke Crvene armije nije velicanje komunizma i komunistickim zlocina.

  I ko moze reci da Vladimir Putin, Medvedev i ostali etnicki „Rusi“ nisu samo zamaskirani komunisti, cija je ikona preparirana lesina Vladimira Iljica Lenjina, koju jos uvijek ponosno drze u Kremlju, zajedno sa satanskim pergamskim hramom, koji se opisuje u Jovanovom Otkorvenju.

  Ko dakle moze tvrditi da oni po cijom komandom desetine hiljada ulica, trgova, institucija i gradova u Sovjetiji nosi ime najvecih hricanskih ubica u istorijii, nisu preruseni komunisti, koji su ovaj put, OPET pojahali ruski narod, OSEDLALI RUSKI NACIONALIZAM, da bi ga upotrijebili za, naprimjer, izvodjenje jedne svetske ili barem evropske oktobarske revolucije, ili nekog drugog svetskog haosa, sve u ime i za slavu tajne KOMINTERNE ciji je centar u Njujorku i koja kontrolise i USA i Rusiju, pogotovo predsjednike ovih dviju drzava, koje kao lutke u pozoristu pomjeraju i daju im odredjene uloge.

  SMRT KOMUNIZMU, SLOBODA NARODU!

  PS: Cuh negdje na vijestima da su u Istocnoj Ukrajini, tamo gdje Rusi kolo vode oslobodili jedan grad koji se zove Cerzinjski. Cerzinjski je bio nesto poput Mosa Pijade ali sto hiljada puta gori. Dakle, oslobodili braca „Rusi“ Cerzinjski a ni na kraj pameti tim „pravoslavcima“ nije bilo da promijene ime ili da BEREM JEDAN lenjinov spomenik do sada poruse.

  I neko ce reci, ovo je budjenje ruskog nacionalizma i budjenje pravoslavne Rusije.
  Jeste, ovo je taman takvo budjenje kao sto je u Bosni i SFRJ bilo budjenje srpskog nacionalizma i naroda, na celu sa Milosevicem, Seseljem i Karadzicem.

  O budjenju mozemo poceti da pricamo, TEK, kada se makne lenjinova lesina iz Kremlja i kada se obelodani istina o zlocinackoj Crvenoj armiji i njena uloga u unistenju ruskog naroda i Pravoslavlja.

  Tek tada, mozemo poceti da pricamo o tome, do tada je sve ovo BLEF.

 11. Odluka zapadnih lidera da ne idu na proslavu u Moskvu je krajnje kratkovida i nekulturna. Mada je bio u losim odnosima sa Zapadom, Vladimir Putin je prosle godine, 6 juna 2014, bio na proslavi angloamerickog iskrcavanja u Normandiji.

  Pozdravljam odluku Ceske i Srbije da u Moskvi proslave pobedu nad fasizmom.

 12. Odluka Srbije da ide na proslavu pobjede judeo komunistickog zla u Evropi je SRAMNA.

  Sto se tice odluke zapadnih zemalja da ne idu na proslavu pobjede judeo komunistickog zla u Evropi je veoma dobra i taj potez su Evropljani napravili igrom slucaja a ne zbog toga sto su oni nacionalni i antikomunisticki raspolozeni.

  Sve ovo sto se desava u Ukrajini je nista drugo nego pokusaj stvaranje NOVE HAZARIJE, ali uz rusku krv, uz uzjahani ruski i ukrajinski nacionalizam..

  U ovoj igri Vladikir Putin igra NAJPRLJAVIJU politiku i kao zrtve te politike vidimo vec sada osam miliona Rusa bez doma i u krajnjoj bijedi.

  Da, gospodo, to je politika Sovjetije, to je plod placke i unistenja ruske zemlej i naroda, to je zajednicki zlocinacki poduvat, ovaj put sracunat na stvaranja NOVE HAZARIJE na vjekovnim ruskim zemljama.

  Cudo jedno da nikome nije palo u oci da se „borba ruskog naroda“ vodi sa komunstickim zastavama i na isti nacin kao u Bosni i Hrvatskoj. To jest „rat“ se vodi da se ne dobije a da bude sto vise dima i vatre.

  Ovo u Ukrajini nije rat, isto kao sto ni ono u Jugoslaviji nije bio rat.

  Radi se o necem sasvim drugacijem. Radi se o velikoj geopolitickoj zavrzlami i kojoj Vladimir Putin i oni koji ga kao lutku pokrecu, radi na POTPUNOJ ruskog naroda i drzave.

  To nece biti potpuna propast, jer kabalistima treba i Sovjetija, kao protivteza USA i kao velika sila, koja je potpuno pod njihovom kontrolom, sa kojom u datom momentu mogu da naprave velike geopoliticke igre.

  Za one koji ce da me zbog ovakvog pisanje kritikuju imam dva nagradna pitanja:

  1. Koliko je velik procenat etnickih Rusa u ruskoj politici i ruskom visokomk biznisu?

  2. U kojim ono bankama se drzi SAV novac od ruske nafte i gasa?

 13. Interesantno, Bzezinski podrzava pripajanje Krima Rusiji.
  Za koga to Putin cuva Krim???
  http://politdengi.com.ua/v-mire/65547.html

  A vidjite i ovo, gospodja Timosenko i ona se zalagala da Krim bude ruski.
  http://112.ua/politika/timoshenko-zastavila-snbo-sdat-krym-rossii-chornovil-36968.html

  I evo jednog moguceg scenarija:

  Posle raznih peripetija, pada dogovor da Krim i oblasti Istocne Ukrajine dobiju neku vrstu autonomije.Rusija popusta i daje mogucnost da Krim udje u zajednicu sa Donbasom i Luganskom a Ukrajinci priznaju tim oblastima autonomiju.
  Napravljen je novi mirovni sporazum, Putin i Porosenko dobijaju nobelove nagrade za mr, sankcije Rusiji se skidaju itd.
  Stvara se onda velika autonomna zajednica, mozda u nekim labavim vezama i sa Ukrajinom i sa Rusijom a kasnije i drzava od teritorija Istocne Ukrajine i Krima i na celo te nove drzave doplaze vladari iste etnicke pripadnosti kao i vladari Ukrajine i Sovjetije..

  Dobro jutro narode, „STVORENA JE NOVA HAZARIJA!“

  Ovaj scenario moze sprijeciti jedino vojni puc u ruskoj armiji, kojom bi Putin i „bratstvo“ bilo skinuto sa vlasti.

 14. Da malo „presečem“ brata Čeja i njegove „Hazare“ (o kojima on može do sutra ako ga redakcija ne preseče…) – mislim da gospodin Mlinarević nije imao u vidu ono što reče i Draža Petrović iz Danasa na promociji svoje nove knjige:

  „Често кажу да смо ми сатиричари једина опозиција“

  U tu grupu svrstavam i gospodina Pakića i njegove zaista briljantne tekstove-satire. Ne može se drugačije, nego satirom, i toga se režim najviše plaši.

  Nadam se da gosp. Slobodan Mlinarević, koga izuzetno cenim, neće više ovako bacati olako drvlje i kamenje a da se ne udubi dovoljno. Jer, satira i ovakav stil gosp. Pakića traže i koncentraciju i poznavanje stvari, a i upućenost u literaturu.

 15. @Mali pomoćnik Božić Bate
  Прилично је наивно веровати, да је сатира оружје против овога што нас снађе. Као што видите, господина Пакића сам озбиљно схватио и разумео, што је он потврдио постављањем питања, а ја давањем одговора. Мислим, да сам објаснио зашто ми није пало на памет, да се ради о сатири. Иви сам пропусти, да и претходне текстове господина Пакића, разумем, као сатиру? Можда би вредело, да се мало више забавимо Цејовицем, што Ви почесте, али олако пређосте на мене. Тиме сте ме стрпали у исти кош, са Цејовицем, што доживљавам, као увреду.

 16. Прилично од онога што @Vukman Cejovic каже – са изузетком оног о Хазарима, итд. је вредно пажње и дискусије – али, ти „Хазари“ бацају сенку апсурда и на оно разумно и оправдано (а тога има) у ономе што он пише.

 17. Putin pomaze Rusima u Ukrajini kao sto je Milosevic pomagao Srbima u Bosni ili kao sto je Zirinovski pomagao Srbe sve reklamirajuci najnovije rusko oruzje „elipton“.

  Mnogo bi bolje bilo da nam nisu pomagali.
  Ja sam Crnogorac i ako ima naroda koji je privrzen ruskom, to smo mi Crnogorci.
  Za mene je ovo sto se desava u Rusiji isto kao da se desava nasem narodu.
  Tako da iz mene nikako ne govori mrznja prema ruskom narodu.
  Ne dao Bog da podpadnem pod proklestvo Svetog Petra Cetinjskog.

  Ali, ima ona Njegoseva „spustasmo se mi na vase uze, umalo se uze ne pretrze, otada smo bolji prijatelji u glavu nam pamet uceraste.“

  Moj rodjeni djed, po majci se spustao niz to „rusko“ uze pa je bio jedan od organizatora komunistickog ustanka u Crnoj Gori. Njega su strijeljali cetnici i zadnje rijeci prilikom strijeljanja su bile „zivjela Rusija, zivio Staljin“. Covjek nije znao ni ko je Staljin niti sto je SSSR. Crnogorski seljaci su 1941 godine kosili livade da bi sleceli ruski padobranci a pravi ruski padobranci sa odusevljenjem docekivali Adolfa Hitlera ne bi li ih oslobodio od Staljina, zbog kojeg je 80% Crnogoraca htjelo harakiri da izvrsi.

  Isto tako sjecam se histerije oko „Rusa“ za vrijeme rata u Bosni i Hrvatskoj. i tada je najveci dio srpskog naroda, za „Rusiju“ htio harakiri da izvrsi. Da ne pricam o ovom sadasnjem kolektivnom „orgazmu“ srpskog naroda u vezi Putina.

  Zar ne bi bilo logicno da Putin pomogne ruskom narodu u Ukrajini?
  A pomogao mu je tako, sto je prvo dozvolio da Janukovic potpuno opljacka taj narod, pa onda je dozvolio da mu kabalisti pred nosem urade u Ukrajini ono sto su uradili, pa je na kraju dozvolio da OSAM MILIONA RUSA dovede u bezizlazan polozaj.

  Ej ljudi, OSAM MILIONA RUSA. Svaka ozbiljna zemlja bi zbog osam stotina svojih gradjana napravila dar mar. Amerikakci bi bombardovali rezidenciju Porosenka sa atomskom bombom, Britanci su radi osam stotina ovaca na Foklandima usli u rat sa Argentinom a velika „Rusija“ svojim akrobacijama i taktikom „ocu kaki necu kaki“, dovede OSAM MILIONA svojih gradjana u bezizlazan polozaj.

  Skoro sam telefonski razgovarao sa jednim prijateljem koji je bio malo u Donbasu. Covjek voli Ruse i posao malo u avanturu.
  Pitao sam ga kako narod tamo gleda na Putina a on kaze da ga SVI redom psuju i smatraju izdajnikom. Ako taj moj prijatelj laze, onda lazem i ja a on sigurno ne laze.
  Mozda lazu ti tamo sto ih je pitao, ne znam, ali ako i oni ne lazu, onda ne znam zbog cega se mi to mnogo palimo na Putina.

  A ono u vezi „Hazara“, mada postoje i druga imena za to, evo pogledajte ovaj snimak.
  Ja ga necu komentarisati on govori veoma mnogo, za onoga ko oci ima da vidi:

  Ovdje je snimak susreta Putina i Netanjahua

 18. Evo djela vrlo interesantnog teksta a tice se protjerivanje Tatara sa Krima:

  „Godine 1943. u vreme odlaska u Ameriku i Veliku Britaniju Mihoelsa i Fefera , lidera Jevrejskog antifasističkog komiteta , koji su ustvari bili lični Staljinovi izaslanici, finansijski krugovi su dali na znanje :u zamenu za pomoć u borbi protiv nacističke Nemačke oni očekuju da se posle izvojevane pobede na Krimu formira jevrejska država.
  Krimski Tatari se u obraćanju Obami pozivaju na svedočenje Titovog bliskog saradnika, Milovana Đilasa
  U obraćanju Obami krimski Tatari se pozivaju na sećanja bivšeg visokog rukovodioca komunističke Jugoslavije Milovana Đilasa . Navodno je posle Teheranske konferencije Staljin u Đilasovom prisustvu pričao Josipu Brozu Titu o svom razgovoru s Ruzveltom.Pod pretnjom o otkazu programa po led-lizu i iskrcavalja u Noramandiji savezničke vojske i otvaranje drugog fronta, predsednik SAD je zahetvao realizaciju projekta „Krimska Kalifornija“.
  Đilas citira navodni Ruzveltov ultimatum Staljinu na Teheranskoj konferenciji:
  “Mi ne možemo otvoriti drugi front dok Vi ne donesete rešenje u vezi s Krimom koje se od vas očekuje.“
  Staljin pod Ruzveltovim pritiskom proteruje Tatare sa Krima“

  Citav tekst mozete vidjeti ovdje: http://www.mojenovosti.com/lat/index.php?option=btg_novosti&idnovost=88759&OVO-VAM-NIJE-KALIFORNIJA-!

 19. Mala i slaba, Srbija treba da gaji prijateljske, postene i izbalansirane odnose sa velikim silama i da nikako ne bude pion u njihovim sukobima.
  Kao sto je Ivica Dacic 5og febr ove godine bio uz Baraka Obamu na molitvenom dorucku, tako ce i Tomislav Nikolic 9og maja biti uz Vladimira Putina na proslavi pobede nad fasizmom.

Оставите коментар